Episode 7 - Belasah

760 46 43
                                    

Alicia, Iman, Khai dn Moon jln bersama di sekitar kwsn akademi slps tamatnya latihan.

Khai : Fuhh akhirnya, dpt jgk kita dpt nombor satu masa latihan tdi

Iman : Itulah.....bkn senang nk lawan team Roza. Rudy, Chris lps tu Ali lagi. Bkn calang2 mereka semua tu. Mereka tu ejen terhebat.

Moon : Ye ke tpi aku rasa biasa je.

Khai : Ehh berlagaknya kau ni. Tk sedar ke yg kau hmpir kalah dgn diorang tdi. Klu bkn sbb Alicia bantu kau, kau dgn Iman pun x blh menang lwn diorang

Moon : Hehehe, aku tahulah. Aku gurau je 😅😅

Iman hnya gelengkan kepalanya shj. Pndgnnya terarah pd Alicia yg dri tdi hnya diam shj.

Iman : Alicia.....awk ok ke ?

Alicia : Saya risaukan Ali lah 😔😔

Khai : Knp plk ?

Alicia : Kan tdi saya serang dia. Bkn sekali tpi 2 kali. Mesti dia marahkan saya sekarang ni 😔😔

Moon : Tk kan lah dia nk marah kot. Lagipun, itu cuma latihan shj. Normal lah dlm latihan kita serang rakan kita.

Iman : Betul tu. Awk jgn risaulah Alicia. Saya yakin yg Ali x kan marahkan awk

Alicia : Awk pasti ?

Khai : Ali tu dh byk kali kena serang. Dulu Roza dgn Chris pun pernah serang dia jgk. Smpi cedera lagi. Ok je diorang berkawan smpi sekarang. Lagipun tu bnda kecil shj Alicia. Even Ali pun dh biasa dgn semua tu. Tk pyh risau sgt lah

Gadis cina itu hnya diam. Dlm hati, ada betul apa yg diperkatakan olh Khai itu.

Alicia : Klu awk dh ckp mcm tu, tkpelah. Lega saya dgr 😊😊

Iman : Nnti awk jumpa dgn Ali, awk minta maaf pd dia ya

Alicia menganggukkan kepalanya smbil lemparkan senyuman. Khai melihat jam tangannya dn berkata.......

Khai : Ehh korang, jom lah kita pergi lepak mana2. Masa pun masih awl lagi ni.

Iman : Ok jgk. Alicia, jom join kitorang

Alicia : Korang pergilah. Saya nk stay sini

Moon : Serius....kau x bosan ke ?

Alicia : Tkdelah, saya dh selalu stay kt Akademi. Tkde yg bosannya. Lagipun sini kan ada library. Blh saya baca buku

Khai : Klu kau dh ckp mcm tu tkpelah. Kitorang pergi dulu ya.

Alicia : Baik 😊😊

Khai, Moon dn Iman pun mula melangkah pergi meninggalkan Alicia.

Alicia : Lbh baik aku pergi jumpa Ali lps tu minta maaf pasal hal tdi. Rasanya dgr mcm dia nk pergi bilik rawatan.

Gadis cina itu mula berjln menuju ke bilik rawatan. Tnpa dia sedar, trdpt mata2 sdg perhatikannya. Mata2 itu adalah Roza dn Rudy.

Rudy : Dia tgh sorang tu. Apa plan kita ?

Roza : Apa lagi....kita belasah lah dia. But sblum tu, aku nk kau call Chris. Suruh dia dgn yg lain bersiap sedia.

Ejen inviso itu menganggukkan kepalanya. Sementara itu, Alicia masih dlm perjlnan menuju ke bilik rawatan utk bertemu dgn Ali. Dlm perjlnan, dia merasakan yg ada org mengekorinya. Dia toleh ke belakang namun tiada siapa di situ.

Alicia : Perasaan aku je kot

Gadis itu teruskan berjln ke bilik rawatan. Semasa dia hmpir tiba, secara kebetulan ejen tekno itu baru shj melangkah kluar dri bilik tersebut.

One And Only ( Ejen Ali Fanfiction )Where stories live. Discover now