11.Bölüm

558 24 4
                                    

Evgeni Satykov ..

Bütün gece araştırmalarını bu adam üzerine yaptı Oğuz.

Evgeni Satykov ..

Kimsin be adam , sen kimsin arşivlerde yoksun sen kimsin.

Bu ara da kapı çaldı , gir dedi Oğuz başı önde kağıtlara bakarak. İçeri giren Ziya idi.

- Başkomiserim

- Ziya sen çıkmadın mı oğlum ne işin var bu saatte burada ?

- Yüzdük yüzdük belki de kuyruğuna kadar ulaştık başkomiserim , eve gitsem de aklım burada kalırdı diyerek fazla uzatmadan elinde kahve fincanını masaya bıraktı.

Kahve fincanını görünce bir an da rahatlayan Oğuz , iyi ettin Ziya bu kahve şuan çok makbule geçecek aferin , aferin evlat dedi.

Beraber kahvelerini yudumlarken bir yandan da önlerinde yumak olmuş kağıtlara bakıyorlardı göz ucuyla.

- Ne biliyoruz şuan da Ziya ?

- Hangi konuda başkomiserim ?

- O da doğru ya , dertler bitmiyor ki amına koyayım. 2 tane ceset var arkasında bir dünya soru işareti

- Aynen öyle başkomiserim ama isterseniz anlatayım sizde biraz dinlenmiş olursunuz

- Anlat bakalım

Ziya anlatmaya başladı yine o heyecana bürünerek..

Ural Ofisler Grubu , bildiğimiz gibi %45'lik kısmı öldürülen Evgeni Satykov isimli şahısa ait. Evgeni'nin 2 tane oğlu var. Ama oğulları burada değil. Büyük oğlu Vladimir Satykov Kırım'da. Orada petrol , nükleer santral araştırmalarında bulunuyor. Babasıyla arası kötü. Cenazesine bile gelmemiş.

Küçük oğlu Ilgar Satykov. Amerika'da. Önceleri Ural Ofisler Grubu'nun babası yerine toplantılarına o katılıyormuş. Ama şirket Istanbul'a gelince o da Amerika'ya gitmiş.

Yani Evgeni'den bir iz bulmak istiyorsak öncelikle çocuklarına ulaşmamız lazım. O kolay. İzin aldığımız takdir de gidip ulaşabiliriz ama ne kadar bilgi alabiliriz orası soru işareti.

Müfettiş Ekrem..

Ona gelince o da Ural Ofisler Grubu'nun gizli üyesi. İhale zamanlarında şirketlerin faaliyet raporlarını ihale bedellerini öğrenmekte bir numara. Ural Grubu bugün hâlâ şans eseri dahi olsa ayaktaysa bunun bir numaralı kaynağı Ekrem.

Ama Ekrem'e ulaşılamıyor. Bakanlıkta güven zayıflaması olmasın diye prosedürler de hata göstererek Müfettiş Ekrem'in görevine son verildiğini ifade ediyor. Bu başlı başına yalan yani. Müfettiş kayıp.

Müfettiş'i bulabilmek için kırmızı bülten yayınlamak gerekli. Ama bunun içinde ele avuca sığacak delillere ihtiyacımız var.

Evgeni'nin tecavüze uğrayan karısına gelince. Adli tıp raporuna göre bir zorlama yok. Yani Evgeni'nin karısı o gece tecavüze uğramadı. Birebir ilişkiye girdi ama ne olduysa orada birden karmaşa olduğunu düşünüyoruz ya da dışarıdan başka kişiler Evgeni'nin karısını zorlamak isteyebilir. Bu sebepten boğazı kesilip öldürüldü düşüncesindeyiz. Herhangi bir darp izi yok , morluk yok. Yani kadın bedenen zorlanmamış durumda.

- Aferin Ziya. Benden daha iyi çalışıyorsun.

- Başkomiserim bilirsiniz hepsi meraktan oluyor

- Aferin oğlum. Bu meslekte senin gibi meraklı insanlara çok ihtiyaç var

- Teşekkürler başkomiserim

- O zaman bir dosya hazırlıyoruz ve bakanlıktan izin istiyoruz Evgeni'nin oğullarıyla görüşmemiz lazım. Bu ara da ölen kadının da yakınlarını çevrelerini araştırın. Kimliği çıkmadı bulunamazsa dna raporu almamız gerekecek.

Ayrıca sabah ilk işimiz yine üst makama çıkıp Evgeni Satykov'un ölümü hakkında Ural Ofisler Grubu'nu inceleme hakkı talebi izleyelim.

- Anlaştık başkomiserim. Hemen hazırlamaya başlıyorum.

- Ziya

- Efendim başkomiserim ?

- Saat kaç Ziya?

- 02.17 başkomiserim

- Peki bu kadar enerji nereden geliyor Ziya ?

- Meslek aşkından başkomiserim

- Hassiktir lan. Beni mi kandırıyorsun diyerek kahkaha attı Oğuz.

Ziya'da güldü bu sıra da.

Şu işleri hallet sana bu konuda bir anımı anlatacağım evlat hadi bakalım kolay gelsin , yorma kendini dinlen işin bitince , sabah zor bir gün olacak

- Pekala başkomiserim , diyerek çıktı odadan Ziya

Arkasından gülümsedi Oğuz. Bakalım 15 yıl sonra da bu kadar istekli kalacak mısın Ziya efendi diyerek ...

Sır Ölüm - Gerilim ve Macera PsikolojisiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin