19.bölüm

21.7K 823 77
                                    

Ağlamaktan içim şişmişti banyoya girdim ve çeşmenin altına elbiselerimle durdum soğuk suyu açmışttım. Dakikalarca suyun altında kaldım üzerimi çıkardım yıkanıp çıktım.

Kendime gelmiştim. Ama soğuk su yüzünden çok üşüyordum. Hiç giyinmeden yatağa girdim ve üzerime battaniyeyi çekip uyudum. Ama asla ısınamıyordum kemiklerim sızlıyor ve zangır zangır titriyordum.

Üzerimi giyinmek için bile yataktan çıkamıyordum. Ne oluyodu ki bana, battaniyeye sıkı sıkı sarıldım. Akşam olmuştu. Karan odama gelmişti.

Beni bu halde görünce panikleyip elini anlıma koydu.

"Yanıyorsun sen Vera ateşin var güzelim."

"Çok üşüyorum."dedim mırıldanarak.

"Güzelim bu böyle olmayacak kalk ılık bir duş aldıralım sana."

Dedi üzerimi açtı ama ben bornozlaydım.

"Ama güzelim böyle yatılır ?"

Dedi sırtım ona dönüktü yüzümü ona döndüğümde ağzımdaki yarayı ve yanağımdaki kızarıklığı fark etmişti.

"Noldu sana ağzındaki yara.. kim yaptı bunu"

Dedi sinirlenmişti ama benim durumum kötüydü kaldırdı beni banyoya götürdü bana sarılarak ılık bir duş aldırtı benimle beraber kendiside ıslanıyordu o suyu bana değdirdikçe titriyordum ve ağlıyordum.

Duştan çıkardı ve üzerimi giydirdi izin vermesemde bana bakmadan giydirmeye çalışmıştı artık ne kadar bakmasada önünde çırılçıplak duruyordum zaten ama umrumda bile değildi sadece bu ağrılarımın geçmesini istiyordum.

Karan doktoru aramıştı. Bizde duştan çıkıp giyinene kadar doktorda gelmişti. Yatağa girmiştim doktor üşüttüğümü ve iyi olacağımı söylemişti Karan'ın içi rahatlamıştı.

Serum takmıştı doktor. Rahatlamış uyuya kalmıştım.

Karan, ben dinlenirken ortalığı yıkmıştı özelliklede Tekin'e baya kızmıştı. Onun bir suçu yoktu uykudan bağrış sesleriyle uyanmıştım serumum bitmiş ve çıkarmışlardı onunda hiç farkına varmamıştım zaten.

Biraz daha kendimi iyi hissediyordum. Odadan çıkıp bağırış seslerinin olduğu yere alt kata indim.

Tekin başını eğmiş elini bağdaş yapıp Karan'ın ona kızmasına tek cıt bile çıkarmadan mahçubiyetle dinliyordu. Benim yüzümden Tekin'e daha fazla kızmasına izin vermeyecektim.

"Onun bir suç yok."

Dememle odadakiler bana döndüler.

Karan:

"Güzelim nie kalktın yatağından dinlenmen lazım."

"Benim yüzümden Tekin'e kızma onun hiçbir suçu yok."

"Seni ona emanet ettim onun suçu seni koruyamaması cezasını da çekecek"

"Karan lütfen ben yıllarca babamdan dayak yedim bunun suçlusu kimdi ozaman."

Böyle diyince ne diyeceğini bilemedi. Babama olan kini iyice büyümüşdü söylediklerimden dolayı..

"Ama artık ben varım bu saatten sonra o adam saçının teline bile dokunamaz anladın mı beni güzelim. O baban denecek adamada gününü göstermenin zamanı gelmişti zaten."

Dedi babam artık zerre umrumda bile değildi şuan ortada suçsuz biri varsa oda Tekin'di.

"Babam umrumda bile değil Karan. Tekin'in de bir suçu yok bırak adamı da işine devam etsin"

Demem ile Tekin'e kaş göz hareketi yaptı odadan çıkması için. Neyseki adamı bırakmıştı yoksa babamın bana yaptıklarının acısını Tekin'den çıkaracaktı.

"Veram gel daha iyi değilsin yatağına geri gidelim."

Dedi ve bende onayladım onu ve odama kadar götürdü. Dinlenmem için odadan çıkacaktı ki elini tuttum. Gözlerinin elasına bakarak.

"Lütfen yanımda kalır mısın bu gece?"

Karan elimi sıkıca tutup hiç ikiletmeden yatağıma girdi ve ben yine o huzur bulduğum yere göğsüne uzandım.

"Karan biliyormusun belki babamın gözlerinde azıcık da olsa bir pişmanlık vardır sanıyordum. Ama yokmuş ne acı ne zor birşey babamdan bir sevgi kırıntısı beklemek.."

Bu içime koca bir dert olarakta kalacaktı ömür boyu ve ben asla babamı affetmeyecektim. Söyledikçe de ağlıyordum. Karan ise başımı kaldırıp gözlerimden öptü.

"Senin tek göz yaşına kurban olurum ağlama güzelim seni çok iyi anlıyorum. Ama bunlarda geçiyo unutuyorsun zamanla ama içinde büyük bir yara olarak kalıyor yinede sindirip hayatına devam etmek zorunda kalıyorsun.."

O bunları anlatırken sesi titriyordu oda babasından sevgi görmemişti ve aynı acı ve duyguları paylaşıyorduk beni çok iyi anladığının farkındaydım.

"Sende mi aradın babanın gözlerinde o duyguyu." Dedim

"Aradım... aradım ama yok bulamadım tek damlasını bile bulamadım. Annem çok severdi beni ama erken ayrıldı aramızdan. Sevgisiz kaldığımı ilk annemin öldüğü gün anladım."

Dedi ve derin bir nefes alıp lafına devam etti.

"Annemi 6 yaşındayken kaybettim. Sabah odasına gittiğimde yatağındaydı buz gibi bedenine sarılmıştım. O sabah babam yoktu yatakta. Annemi uyandırmaya çalıştım ama uyanmamıştı çok korkmuştum. Çok ağladım çok yalvardım ama uyanmadı.."

Dedi ve o anı yaşıyormuş gibi anlatıyordu. Anlattıkçada içine ata ata ağladığını fark ettim onu ilk defa böyle görüyordum. Birde ağlaması o kadar içli ve sesizdi ki içini döke döke bile ağlayamıyordu.

Karan'a baktım. Göz yaşlarını sildim ve gözlerinden öptüm. Ben yaralıysam o benden daha çok yaralıydı bunu biliyordum ama hiç bu konuları anlatmadığından onu tam olarak anlayamıyordum.

İçini dökmek istiyordu sadece yanaklarını okşayıp göz yaşlarını siliyordum ve sözünü kesmeden dinlemeye devam ediyordum onu, tekrardan bir soluklanıp derin nefes aldı ve sözüne devam etti.

"Ben o sırada ağlayıp bağırdıkça odaya ilk Ayşe abla koştu. Beni kucakladı ve anneme birşey olmadı sadece uyuyor diye beni sakinleştirmeye çalışıyordu. Ama anlamıştım annem uyumuyordu. Babam ise hala ortalıkta yoktu. Ambulansı aradılar ve gelip annemi götürdüler sedyedeydi ve sonradan anladım annemin vücudunun kanlar içinde kaldığını. Annemi biri öldürmüştü. Bu babamdan başkası da değildi. Yıllarca inkar etsede herkez bunu babamın yaptığını biliyordu."

Karan için çok üzülmüştüm annesini babası öldürmüştü bu adam gerçekten çok kötü birisiydi ve belliki eli kolu gerçekten uzun bir adamdı.

"Karan ben çok üzgünüm annen için."

"Geçti güzelim ama annem çok iyi bir insandı. O bunları hakketmiyordu."

"Peki bu yüzdenmi baban ile konuşmuyorsun."

"Hem bu yüzden hemde yılların birikintisi babama olan nefretimi arttırmıştı. Beni Ayşe abla büyüttü o bana annelik yaptı onun yeri her zaman bende farklı."

"Ayşe teyzenin sana neden bu kadar düşkün olduğunu şimdi anladım." Dedim.

"Yani güzelim üzülme üzülmeyelim. Birbirimizi sevgimizle iyileştirelim."

Alnımı öptü onunla o gece içimizi dökmüştük birbirimize o şekilde de uyuya kalmıştık..

Babamın BorcuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin