OKURA MEKTUP

181K 13.3K 4.6K
                                    

Merhaba, ben Gülsen Kılıçaslan. Pek çoğunuzun zannetiği gibi Gülşen değil, Gül-S-en adım. Aslında kitabın içine bölüm gibi duyuru ya da not yazmama kararı almıştım ama son zamanda bazı okurların aleyhimde başlattığı karalama politikası bana bu yazıyı yazdırdı.

Öncelikle;

1- Elif karakteri için multiye oyuncu olarak karakterin fiziksel özelliklerini tamamen taşıyan Kat Denings'i koymuştum. Büyük göğüsler ve çok da güzel olmayan bir yüz ile tam Elif'ti o. Ama daha ikinci bölümde siz "istemeyiz çirkin bu kadın" dediğiniz için değiştirip Emily'i koydum.

2- Kitap, ekmeğin taştan çıkarıldığı Zonguldak'ta geçtiği ve babam da bir madenci olduğu için iş kazalarından bahsettim ve haddiniz olmadığı halde hayal ve fikir dünyama müdahale edip "Bu kitaba bunu yazamazsın!" dediniz. Halbuki günümüze ulaşan tüm dünya ve yurt klasikleri dönemlerinin siyasi, ekonomik ve toplumsal olaylarından bahsettiği için kalıcı olmuşlardır. Oysa hepsi birer aşk romanıdır ve romantizm etkisiyle yazılmışlardır. Yine de ben buna da açıklama yazarak sizinle konuşmaya çalıştım.

3- Emre'nin psikoloğunun adı dizide vardı değiştir dediniz, kırmadım. Sonra "yok, o Selçuk değil başka şeydi, kafamız karıştı yine Selçuk olsun." dediniz yine kırmadım.

4- Kitaba duyuru yazma, yeni bölüm sanıyoruz, dediniz. Tamam, dedim ve wattpaddeki profilim ile twitterdan duyuruları yazdım. Bir kaç dangalak çıktı "Takipçi kazanmak için kitaba duyuru yazmıyorsun." dedi. Ya sabır çektim.

5- Doğum sahnesinde bir ebe adayı, kesi yapılmaz dedi. Değiştirdim ama bu kez başka ebelerden itiraz geldi olmalı diye. Gittim 12 yıllık bir ebeye danıştım ve kesi yapılamaz diye duvar gibi paragraf yazan ebe adayının yanlış bildiğini öğrendim. Hatta bunları sorduğum için hastaneki ebe beni hamile sandı ilk başta :)) "Her normal doğumda kesi yapılır yoksa kadın, esnemeden ötürü cinsel hayatında problem yaşar. O yüzden kesip dikiyoruz." dedi.

6- Egoist, çıkarcı, yalancı hatta amk orospusu yazan oldu sessize aldım, Allah bildiği gibi yapsın, dedim.

7- Saygızca "Kitabın bir bok değil. Yok şu yazar çok daha iyi. Okurum ama ne vote verecem. Sen kimsin? Kitabın vote hak etmiyor." denildi. Okuma o zaman, zorla oku diyen yok sana dedim. "Okunma oranın için bize teşşekkür et, nankör egoist." diye cevaplar aldım. Yine bu kişileri görmezlikten geldim.

8- Arada hikayem çalındı(çalınmadı diyenler elimde avukattan onaylı bilir kişi raporu var. bilmeden konuşmayın.) , kategorilerden zorla kaldırıldı, silindi... Ama size yeni bölüm yazmak için yılmadım!

Bunları niye yazdım? Bazılarının dediği gibi sizi önemsemiyor olsam bunları ve daha nicesini yapmaz hatta yorumları hatim etmezdim. BİR YAZAR İÇİN OKURDAN KIYMETLİ HİÇBİR ŞEY YOKTUR. İçinizde bazılarınız hikaye yazıyor zaten, öyle değil mi? Yorumları okurken mutlu olmayan yazar var mı? Ya da voteler artınca motive olmayan?

Deli tayfası diye nitelendirdiğim ve bana kötü zamanlarımda destek olan kitle sayesinde devam ettim. Hepinizden Allah razı olsun. Dayan, yanındayız diyenler olmasa ilk sekte de pes ederdim belki de. "Okurum ama vote vermem." diyen bencil için yazmıyorum. Desteğini, duasını ve muhabbetini benden esirgemeyenler için boş bulduğum her an yazıyorum, yazacağım.

ŞİMDİ DE "DELİ KİTAP OLACAK YAZAR BİZİ OYALIYOR." DİYE KONUŞANLAR VAR. İÇİNİZ RAHAT OLSUN DELİ KİTAP FALAN OLMUYOR!

BİR SÜRÜ YAYINEVİNDEN TEKLİF VAR, EVET AMA ÇOĞU KİTABI DAĞITMADA PROBLEM YAŞAYAN KÜÇÜK YAYINEVLERİ. YANİ KİTAP OLSA BİLE TÜRKİYE'NİN YARISINDAN ÇOĞUNDA SATILAMAYACAK. OLSA BEN, HER BİR DELİ'YE KİTABIM ULAŞSIN İSTİYORUM. BU KONUNUN PARA İLE İLGİSİ YOK. KÜÇÜK-BÜYÜK TÜM YAYINEVLERİ %10 VERİYOR. ZATEN HER YAZAR AYNI PARAYI ALIYOR. BÜYÜK YAYINEVLERİ DELİ'Yİ İSTEMEDİ Mİ? 3 TANESİ İSTEDİ AMA OKUYANA KADAR :( OKUDUKTAN SONRA HEPSİ: İÇERİK VİZYONUMUZA UYMUYOR, DİN ÖĞESİ EVRENSİLLİĞİ BOZUYOR, KİTAP CÜMLELERİ YOK İÇİNDE ÇOK AVAM VS. VS. DEDİLER VE VAZGEÇTİLER. EN SON BİR YAYINEVİYLE İMZA ATMAYA İKİ GÜN KALA "BİZ OKUMAMIŞTIK,ŞİMDİ OKUDUK, VAZ GEÇTİK." TARZI BİR KONUŞMA OLDU. iSTANBUL BİLETLERİMİ AYIRTMIŞTIM DÜŞÜNÜN. 3. KEZ YAŞADIĞIM HAYAL KIRIKLIĞINI ANLATAMAM.

NOT: YAYINEVİ ADI YAZMAYIN LÜTFEN YORUMLARA. BİR DE BİZİ HEDEF GÖSTERDİN DİYE KORKUTULMAK VE DAVA EDİLMEK İSTEMİYORUM. ZATEN ÖYLE BİR AMACIM DA YOK.

BELKİ DE BİR BOK DEĞİL GERÇEKTEN YAZDIKLARIM, ÖYLE DİYENLER HAKLIDIR. BİLMİYORUM. AMA HAYAL KIRIKLIKLARIM YÜREĞİME BATIYOR, İÇİMİ KANATIYOR. ŞU AN SİZİNLE DERTLEŞİYORUM, LÜTFEN GÖZ YAŞLARIMLA YAZDIĞIM BU YAZININ ALTINDA BİR ART NİYET ARAMAYIN. TEK SATIR YALAN YOK YAZDIKLARIMDA. KİMSEYE YA DA HİÇBİR YAYINEVİNE BAŞVURMADIM. HEP ONLAR KENDİLERİ GELDİLER VE VAAT EDİP EDİP DAHA İLK SÖZLERİNDE YALANCI ÇIKTILAR. ONLAR GÜÇLÜ, BEN OLMASAM BAŞKASI OLUR, DERT DEĞİL AMA DÜŞÜNMEDEN VERDİKLERİ SÖZLERLE BANA VE RUHUMA ETTİKLERİ İŞKENCE...

NEYSE SAÇMALIYORUM. DEMEK İSTEDİĞİM HAYAT YORUYOR ZATEN. ALLAH AŞKINA BİR DE SİZ YORMAYIN BENİ, LÜTFEN. KAÇ KEZ YAZDIM BİLMİYORUM AMA YİNE YAZAYIM; KPSS KURSUNA GİDİYORUM VE MAYISTA SINAVIM VAR. ASLINDA AZ KALDI YANİ. AMA YİNE DE YAZMAK İÇİN YIRTINIYORUM. AİLEMİN BOŞ İŞ DEMESİNE, ARKADAŞLARIMIN ARKAMDAN GÜLMESİNE RAĞMEN YAZIYORUM.

ÇÜNKÜ BENİM BECEREBİLDİĞİM YA DA ÖYLE SANDIĞIM TEK İŞ BU. ZÜĞÜRT AĞA FİLMİNİ BİLİR MİSİNİZ? ŞENER ŞEN ORADA AĞA ROLÜNDEDİR AMA NE AĞALIĞI BECEREBİLİR NE DE İSTANBUL'A GÖÇTÜKTEN SONRA DENEDİĞİ BAŞKA İŞLERİ. HEP BATAR ZATEN ELİNDEN GELEN TEK ŞEY SIRA GECELERİNDE YAPTIĞI ÇİĞ KÖFTEDİR. SONUNDA ÇİĞ KÖFTE SATMAYA BAŞLAR VE İLK KEZ PARA KAZANIR. BENİM HAYATIMIN ÖZETİ GİBİ FİLM. 2011'DEN BERİ İŞSİZİM VE KAÇ KAPI ÇALDIYSAM HEPSİ YÜZÜME KAPANDI. 5 YIL! 5 KOCA YILDIR İŞSİZİM! AİLEM EVDE FAZLALIK GÖZÜYLE BANA BAKIYOR, İŞ SAHİBİ ARKADAŞLARIM ARAYIP SORMUYOR. BUNLARIN ÇOĞUNU DİLEK'E BİLE ANLATMAMIŞIMDIR. ŞİMDİ BİNLERCE KİŞİYE YAZIYORUM DERDİMİ.

14 BİN VOTEYİ ÇOK GÖREN VE AÇ GÖZLÜ OLDUĞUMU DÜŞÜNENLER, BEN SADECE BAŞARMAK VE BENİMLE ALAY EDER GİBİ SON DAKİKA VAZGEÇEN YAYINEVLERİNE KENDİMİ İSPATLAMAK İSTİYORUM. "HAYIR, EFENDİM! NAMAZ KILAN, MARANGOZLUK YAPAN KARAKTER DE PEKALA OKUNUR, SEVİLİR." DİYE SİZİN DE YARDIMINIZLA GÖSTERMEK İSTİYORUM. KİMSE ÇEVİRİ KİTAPLARDAKİ GÜNAH ÇIKAN HRİSTİYAN KARAKTERLERDEN RAHATSIZ OLMAZKEN EMRE'DEN NİYE BU KADAR KORKULDU ANLAMADIM DOĞRUSU. ASLA DA ANLAYAMAYACAĞIM.

KİTABIN FİNALİNİ BURDA YAPMAYACAĞIM. KİTAP OLSA DA OLMASA DA BURDAN YAYINLAMAYACAĞIM. SİZE BU KONUDA CEVAP VERMEYİP BEKLETEBİLİR VE BURDAKİ PEK ÇOK YAZARIN YAPTIĞI GİBİ KİTAP OLUYOR ŞEKİLDE DUYURU İLE AYLAR SONRA DÖNEBİLİRDİM. AMA VERDİĞİM SÖZLERİ TUTMAZSAM EN BÜYÜK GÜNAHI İŞLEMİŞİM GİBİ UTANÇ İÇİNDE OLUYORUM. O YÜZDEN YALAN DEMEYECEĞİM. BU KİTABIN FİNALİ BURDA OLMAYACAK. KİTAP OLURSA KİTAPTA OLMAZSA BEN DE SAKLI KALACAK. YARIM KALAN AŞKLAR GİBİ HEP AKLINIZIN BİR KÖŞESİNDE KALMAK İSTİYORUM, UNUTULMAMAK İÇİN. BİR DE TABİİ TEKRAR BAŞKASI ÇALMASIN DİYE. ANA KURGUYU HERKES ÇOK BEĞENİYOR ÇÜNKÜ.

KURGU KONUSUNDA GÜVENİN BANA, YAZDIĞIM HER SATIRIN FİNALDE OLAYIN ÇÖZÜMÜNE KATKISI OLACAK. "SIKILDIM, BURASI NİYE VAR" DİYENLERE AÇIKLAMA YAPIYORUM ŞUAN. KURGUNUN ANA ÇIKIŞ NOKTASI YANİ EMRE'NİN BAŞINA GELEN OLAY GERÇEKTİR, YAŞANMIŞTIR.

"WATTPAD ÜCRETSİZ KİTAP OKUMA SİTESİ, BURDA YAZ. BİZİ KANDIRDIN HAKKIMIZA GİRDİN." DİYENLER;

BU KİTAP İÇİN 32 PSİKOLOJİK DÖKÜMAN İNDİRDİM. BİN SAYFAYI AŞKIN BİLİMSEL YAZI OKUDUM VE BİR KISMINI EZBERLEDİM. GECEMİ GÜNDÜZÜME KATIP 500 SAYFAYA YAKIN BÖLÜM YAZDIM, BU DA YÜZ BİNLERCE KELİME EDİYOR. VE BEN SİZİN HAKKINIZA GİRİYORUM ÖYLE Mİ?

DELİ'Yİ BECERİP DE BİR YAYINEVİNE SATABİLİRSEM 20-30 BİN TL ALABİLİRİM. AMA FİNALİ BURDA YAYINLARSAM AVUCUMU YALARIM. HANGİNİZ 20 BİN TLNİN ÜSTÜNE KİBRİT ÇAKARSINIZ? BEN, BEŞ KURUŞSUZ BİRİ OLARAK O PARAYA CAN SİMİDİ GÖZİYLE BAKIYORUM. O PARA SAYESİNDE, KREDİ ÇEKMEDEN 7 YILDIR SEVDİĞİM ADAMLA EVLENEBİLİRİM VE HAYATIMA MUTLU BİR BAŞLANGIÇ YAPABİLİRİM. PARA BENİM İÇİN SEVDİĞİME KAVUŞMAMI SAĞLAYACAK BİR ARAÇ, O KADAR.

ŞİMDİ DELİ TAYFASI YANIMDA MISINIZ? BENİMLE MİSİNİZ? BUNU BİLMEYE İHTİYACIM VAR? YOK, DERSENİZ; EYVELLAH DEYİP DAHA YAZMAYACAĞIM VE KPPS İÇİN 3. KEZ DİRSEK ÇÜRETECEĞİM. SENİNLEYİZ, BERABER BAŞARACAĞIZ DERSENİZ; KPSSYE BİR İKİ AY KALAYA DEK YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM.

YENİ BÖLÜM 44. BÖLÜM 14. BİN VOTE ALINCA GELECEKTİR. VE EVET BİZ KALABALIKLAŞTIKÇA -Kİ İNANIN HER GÜN BÜYÜYORUZ TAYFA- VOTE SAYISI YAVAŞ YAVAŞ ARTACAKTIR.

SİZLERİ SEVİYORUM ❤

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN❤

ÖPÜLDÜNÜZ❤❤❤

DELİ(RAFTA)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin