0.1

12.4K 494 28
                                    

Keyifli Okumalar ! ! !

3 ay önce. . .

Uzun zamandır ertelediği ama artık önünde yapmak için hiç bir engeli olmayan bu işi halletmek için şehrin en büyük barına geldi Ahsen. Mekanın girişinde koskocaman siyah harflerle adı yazıyordu. KAPAN. Mekanın dışı diğer barlardan farklıydı. Duvarlarının üzerine çekilen demir şeritler gerçekten bir kapan görüntüsü vermişti. Kim yaptırdıysa hakkını vermiş diye düşündü. Bu mekana yapılan harcamayla Afrika'nın açlık sıkıntısına çözüm bulabilirdiniz.  Korumalara kimliğini gösterip, büyük kahverengi kapıdan içeri adımını attı. Topuklu ayakkabısının zeminde bıraktığı tok seslerle zeminin mermerden yapıldığını anlamıştı. Uzun koridoru yürüyüp gri kapının önünde durdu. İçeriden ses gelmiyordu. Tahta oymalı kapıyı zorlukla ittirdi. Kapı aralanır aralanmaz kulağına dolan yüksek müzik sesi beynini karıncalan-dırmıştı. Duvarları gri, ve neredeyse dört oda büyüklüğünde ki bu mekan ustalıkla dekore edilmişti . İçeriye girenlerin gözlerini yormuyordu. Sağ köşeye boylu boyunca bar tezgahı uzatılmıştı. Tezgahın ardında beş tane barmen vardı. Bir erkek bir kadın sırasıyla dizilen barmenler bile bir görsellik sunuyordu. Giydikleri iş kıyafetleri mekanın dekorasyonuyla bir bütün oluşturmuştu. Dans pisti giriş kapısının karşısında merdivenlerin bitimiyle mekanın diğer ucuna kadar uzanıyordu. Sol tarafta localar birbirlerine paralel bir şekilde dizilmişti. Nereden baksan on beş yirmi loca vardı. Mekanın bu kadar geniş olması ferahlatıcıydı. Birbirine girmiş dip dibe dans eden insan topluluğu her yerdeydi. Zorlukla adımlarını hareket ettirip merdivenleri tek tek indi.

Topuklu ayakkabı giydiği için lanet etmişti. Bar tezgahına doğru yönelip siyah deri taburelerden birine oturdu. Saniyeler sonra siparişini almak için gelen barmene baktı. Koyu mavi gözlerini Ahsen'e dikmişti. Sarı saçlarını elleriyle karıştırıp dağınık bir görüntü oluşturduğunu dikkatli bakan her kadın anlayabilirdi. Vücudunu saran gömleğin altında kendini belli eden kasları, her kadında dokunma isteği oluşturabilirdi. "Ne alırsınız?" kulaklarına dolan ses tonunda duyduğu öz güvene içten içe gülümsedi. "Votka."

Orta yaşlarda olduğunu tahmin ettiği barmen cüretkâr bir şekilde gözlerine bakarken neden bu adam olmasın diye düşündü bir an. Fakat içinde bir şeyler sarışın barmeni reddediyordu. Siparişi kısa sürede hazırlayıp önüne koydu. Tek dikişte bitirirken bugün mutlaka sarhoş olması gerektiğini biliyordu. "Ben dur diyene kadar tazele." barmen tatmin olmuş bakışlarını Ahsen'in parmaklarında gezdirdi. Bir alyans aradığına kalıbını basabilirdi genç kız. Kendisini yatağa atmanın hayallerini kurduğunu biliyordu. Kadehle birlikte yanına konulan şişeyle:  "Sen hızlısın, ben yoğun. Bu şişe sana kalsın. Buradan iç." dedi adam. Hay hay dermiş gibi kafasını sallayıp şişeyi aldı ve adama arkasını dönerek sırtını tezgaha yasladı. Gözleri sanki birini arıyormuş gibi etrafta dolandı, dans pistinde kısa bir süre oyalanıp localara baktı. Bakışları sanki sahibini bulmuş gibi o adamda dururken kendini farklı hissetti.

*

İkinci hatta üçüncü şişeyi bitirmiş bu süre zarfında gözlerini o adamdan çekmemişti. Onun olduğu locadan Ahsen'in olduğu tarafa yoğun bir şeyler geliyordu. Sanırım bekaretini vereceği adamı bulmuştu. Locada ki adam, bütün gece bir kere bile oturduğu loca dışında başka bir yere bakmamıştı. Giydiği gri gömlek ve siyah kumaş pantolonla bir iş adamı gibi dursa da yaşı fazla büyük durmuyordu. Nereden baksan yirmi üç yaşında falandı herhalde. Koyu renk saçları pürüzsüz yüzüyle ressam bu eserinde ne anlatmak istemiş der gibi bir kusursuzluğu aynı zamanda kusurları vardı. Bu kusursuzluğun içerisinde sırıtan en büyük kusuru asık suratı idi. Kalın gür kaşlara sahipti. Burnu buradan bakıldığında düz ve geniş, kemerli görünüyordu. Etli dudakları birbiriyle aynı büyüklükte ve ağız sulandırıcı görünüyordu. Yeni yeni çıktığı belli olan sakalları ellerini üzerinde sık sık misafir etmişti bütün gece. Ne kadar süredir onu izlediğini bilmiyordu. Oturduğu locada olan hareketlenmeler izlediği adamı da aktifleştirmiş-ti. Etrafta dolaşan bakışları bir kaç saniye sonra Ahsen'in yakıcı yeşilleriyle kesiştiğinde kalbinde tuhaf bir esinti hissetti. Adam biraz tedirgin adımlarla yerinden kalkıp ona doğru gelmeye başladı. Kız sarhoşluğun verdiği etkiyle hala locaya bakarken yan tarafından gelen yabancı ses ile irkildi. Onun olduğunu biliyordu lâkin ses tonunun, içinde bir yerlerin karıncalanmasına sebep olacağını tahmin edemezdi. 

KARAMELİN RÜYASI [ TAMAMLANDI ]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin