De sterke band met Allah swt...

50 2 0
                                    

Het gebed

Waarom is het moeilijk om zich te concentreren in wat eigenlijk een gesprek moet zijn tussen ons en onze schepper?
Het gebed, gegeven om in contact te blijven met de heer. En om vergiffenis te vragen en te krijgen.
Het verlost je van je slechte daden en het zorgt ervoor dat je jezelf goed voelt in je vel.
Het is moeilijk te geloven, maar 5 keer per dag buigen en knielen zorg voor beweging en je kan hierdoor gezonder leven. Op psychische en fysische vlak. Want bij het bewegen zorg je dat je hart sneller pompt. Je ziel zuivert je gedachten, omdat je alleen gefocusseerd bent op je gesprek.
De duivel wilt je steeds van je aanbidding weerhouden door iedere keer je hoofd vol te steken met allerhande taken en zaken die je moet doen. En de belangrijke taak die je van de schepper gekregen hebt om te doen. Dat laten we als laatst als we er nog wel zin voor hebben anders laten we dit langs de kant liggen. Erg wreed van ons om zo onze schepper behandelen die we dit leven te danken hebben. Waarom kunnen we de influisteringen van de duivel niet negeren?
Een erg goede vraag, maar eerst dit: je begint een gesprek met een goede vriend van je opeens daag er iemand die je vaag kent van ergens en die mengt zich in het gesprek en jij en je vriend mijden deze omdat jij een je goeie vriend, alleen met elkaar willen praten.
Wel kort gezegd mijden. Gewoon de duivel mijden en je onderhoud met Allah Taala onderhouden, want het gebed zou je alleen baten en niet de taak die je nog moet doen.
Dus herinner jezelf eraan dat je met een goeie vriend aan het praten bent en er komt iemand tussen jou en je vriend om je af te leiden om met je compagnon te spreken.
Het gebed zorgt ook ervoor dat je jezelf meer begint te focussen op wat er rond je is in de wereld.
Want je merkt zaken op die je ervoor normaal leken, en vanaf het moment dat je de intense belevenis gedeeld hebt met je schepper, dat jijzelf zelf veel mis gedaan hebt terwijl je steeds dacht dat het zo goed was. Het gebed is de band die je hebt en die je creëert met je schepper, en die jou zal baten in het hiernamaals. Want wie wilt er in gloeiende spattende vuur gegooid worden. Als we hier een kleine brandwond op lopen in de dunya, dan gillen we van de pijn omdat dit zo intens is, en hoe zou het zitten als we in de vuur van de hel belanden waar de geleerde over berichten dat deze 70 keer heter is dan deze op aarde. Ya rabb ihfadoe minha ya rabbi el 3alamien.
God vergeef ons zonden, en maak ons band nog sterker en vervloek de duivel door alle poorten van de hel waar zijn uiteindelijk bestemming is. God maak ons tot jouw slaven en zorg voor ons onderhoud. Maak ons harten zuiver en strooi hier je licht over zodat we de ware betekenis van het gebed kunnen volgen.
Ya rabb weet dat wij enkel jouw slaven zijn, en dat we uit vlees en bloed zijn en dus altijd wel fouten kunnen maken, maak deze fouten dan nietig en schenk ons jouw barmhartigheid
Amien ...................................................









QURAN RECITATIES

We nemen ons iedere keer voor om de koran te lezen.
Het boek die de waarheid verteld over je schepper
De boek die je kippenvel en je beroerd
Deze boek zorgt voor de tranen in je ogen.
Het geeft je genoegen als je de verzen in de boek reciteert,
Als je realiseert dat je deze boek onze koran moet lezen
Het is ons geschonken om te weten wat er van ons verwacht wordt, en hoe we moeten omgaan met elkaar.
Ook geeft deze heilige boek ons de geschiedenis van de profeten aan die geleefd hadden.
Het maakt ons Iman sterker en zorgt dat we de waarheid onder de ogen krijgen. Je hoort over zoveel nonsens in de wereld.
Als je de religies van alle mensen die er leven op aarde onder de loep zal nemen, merk je dat islam de ware leidraad is voor de hemel.
De licht, de pad. Een intense godgeschenk.
Alleen merken we deze pas wanneer we de aandacht nodig hebben van onze schepper.
Wanneer ons zaken moeilijk vallen. Grijpen we ons aan de heer vast om ons te voorzien in onze behoeftes en ons de zaken die moeilijk zijn te vergemakkelijken.
We merken niet op, dat we de sjeitan de plezier geven die hij wilt krijgen.
Wanneer we de koran uiteindelijk in de handen hebben. Voelt deze zich opeens zo zwaar aan. Alsof je de hele mensheid hebt in je handen.
Terwijl dit de boek het licht zou moeten brengen in je hart en leven.
Hoe zeer je ook met je wringt om de verzen te lezen die in ons boek geschreven staan, het valt zwaar aan, en het weegt teveel voor je hart.
We realiseren alleen dan dat we de slot die vastzit op ons hart niet geopend hebben. A3oedoe billah mina sjeitan errajim
Opeens lijkt onze hart te verluchten en komen de woorden zo uit onze mond alsof je de ramen opengezet hebt in je kamers

Mijn geschreven gedachtenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu