Cap 11 Panza de păianjen

4.4K 221 15
                                    

Himerele...

Cu toți știm ce sunt ele și cu toții le dorim. Fugim , urcam munți, stânci abrupte și prăpastii goale numai ca sa le ținem un minut în ale noastre mâini! Facem toate acestea pentru un minut de plăcere și pentru o suta de ani de lacrimi. Iar lacrimile sunt amare și pline de regrete. Realizam ca nu merita sa străbatem tot drumul mlăștinos pana la ele și când vrem sa ne întindem pe pajiștea verde plina de soare, observam cum suntem înconjurați de nisipurile mișcătoare, iar acest lucru înseamna alte compromisuri, sacrificii care ne îndepărtează și mai mult de locul binecuvântat.

Suntem prinși în propriul nostru iad...

Severus pășea hotărât pe alea întunecata, tot corpul ii era încordat și dorea cu tot dinadinsul sa rupă aceasta logodna absurda. Va fi foarte direct cu White. Ii va explica ca oricât ar dori uniunea firmelor, nu căsătoria cu fiica lui era soluția! Ii va prezenta beneficiile acestei alianțe și dezavantajele măritișului. Adica, era tatăl ei, trebuia sa fi observat ca Maria nu dorea sa se mărite cu el, chiar și înainte de... scrâșni din dinți. Își exprimase dorința...balbaid... in gradina. Oricum nu putea sa înțeleagă de ce ea refuza căsătoria cu el: era un bărbat frumos pana și el o recunoștea, era bogat, educat, femeile alergau după el ca și cum ar fi fost unicul mascul de pe pământ. De ce ea ar spune nu unei asemenea partide? Adica, trebuia sa fie conștienta ca o alta cerere în căsătorie oricât ar fi fost ea de ciudata, nu mai primea. Probabil era o tipa visătoare, romantica, care credea în printul minunat calare pe... un măgar probabil. Nu mai conta, acum sigur îl ura și avea și un motiv foarte întemeiat: se purtase ca ultimul om cu ea. Da, trebuia sa o elibereze și nici el nu era fericit de aceasta afacere. Nu ii surâdea sa se însoare cu un șoricel gri. Ii plăcea libertatea, nu era creat sa fie legat de o femeie..nici măcar printr-o simpla foaie.

Era în hol, i se spusese sa aștepte ca domnul White era în birou. Servitoarea ii făcuse semn sa îl urmeze, era primit. Sirius trase aer adânc în piept . Nu mai era cale de întoarcere! Puse mana pe clanță și intra. Dar ramase surprins când văzu ca mai era cineva în camera: un bărbat. Un tip intre doua vârste, rotofei, cu parul deja cărunt, care îl măsura din cap pana în picioare, dar nici el nu era mai prejos și el făcea același lucru. White arata obosit, avea cearcăne. Zâmbi, probabil fusese măcinat de gânduri ca și el, era bine de știut asta ca sa știe ce piesa de șah sa scoată la înaintare când vor fi singuri. Era sigur ca fata nu ii spusese, altfel l-ar fi sfâșiat. Era sigur de asta, interesant.

-Sirius ce surpriza, nu ma așteptam sa vii la aceasta ora târzie. Dar ma bucur ca ai venit, asa ai sa îl cunoști pe prietenul meu de o viață John Red, care surprinzător sau nu, este chiar un membru important al Clubului 33.

Simți pentru câteva secunde un nod în gat. Se deschidea pentru el poarta de aur a Clubului 33. Ii strânse mana cu putere. Tabla de șah arata cu totul diferit acum, era ca și cum începuse un nou joc fără el. Pierduse unele mutări pentru ca fusese distras de propriile lui fapte abjecte. Ca sa câștige trebuia sa sacrifice unele piese și uitându-se în ochii celuilalt bărbat văzuse ce dorea cel mai mult pe lumea asta: putere, afaceri, decizii cu ușile închise și acceptarea lui și în alte cluburi selecte... asta nu era decât începutul!

- Ma bucur sa te cunosc, am auzit de la White numai lucruri bune despre tine. Felicitări pentru viitorul eveniment. Ai făcut o alegere foarte buna, Maria este o tânăra extraordinara. O cunosc de când era bebeluș, eu cu soția mea am botezat-o. Asa ca ai grija de ea - îl bătu ușor pe umăr, iar Severus simți avertizarea din spatele cuvintelor, dar tacu. Red se uita la ceas.- Plec, e târziu... - dar White îl întrerupse repede-

- Mai ramai te rog, trebuie sa discut și altceva cu tine. Severus, ce doreai sa îmi spui? La telefon mi s-a părut ca erai putin agitat, poți vorbi liniștit fata de Red.

Maritata cu Forța Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum