Capitolul XV: Razboiul Civil: partea I

121 8 1
                                    

Rey si Finn au numit nava lor principala (noua, renovata) Milenium Eagle (Vulturul Mileniumului) deoarece a inceput un nou mileniu, e in memoriam Han Solo si Chewbacca si in amintirea lui Milenium Falcon (Soimul Mileniumului) si pentru ca are o forma subtila de vultur. Anakin nu a putut sa il cunoasca pe Han. Nici pe Leia, propria lui fiica. Milenium Eagle are multe tunuri, locuri cochete in interior si o camera de comanda cu pilot automat...rezulta: foarte buna si moderna. Anakin stie si punctele forte si cele slabe a sith-ului si a partii intunecate, ceea ce e un avantaj pentru rebeliune. Asa ca "ultimul" Skywalker are un plan... unul bun.
Darth Regulus e pe cale sa isi puna la punct planul. Va lovi "unde doare mai tare". Pe Tatooine. Cu Marele Death Star poate lovi direct pe Tatooine. Insa asta ar cam dura 1 luna, poate 2. In timpul asta, rebeliunea poate distruge o parte din Ordinul Intai. Dar tot in pericol rebelii sunt. Ordinul Intai si-a pornit Death Star-ul... din acest moment mai este 1 luna si 26 de zile pana cand Tatooine va fi distrusa. Definitiv. Asa ca rebelii trebuie sa se grabeasca ca sa poata salva planeta si tot odata rebeliunea.
Insa nimeni nu stie nimic, inca... Doar Yoda simte ceva in forta. Simte ca sunt cu totii in pericol. Asa ca iese din casuta lui mica construita de curand, pe marime lui si le spune tuturor ca unul (sau mai multi) trebuie sa mearga spre baza Ordinului Intai sa verifice daca sunt in pericol si cat de tare sunt in pericol. Teoretic s-ar purea afla asta prin calculatoare, insa din cauza Republicii, tehnologia rebelilor a ramas un puc (cu 1-2 ani) in urma.
- Eu ma duc! spune Finn.
- Vin si eu! il acompaniaza Anakin.
- Bine. Voi va veti duce si veti merge cu Milenium Eagle. Finn si Anakin se suie in nava si pornesc. Intra pe viteza luminii. Ajung aproape de Death Star in 13 minute. Si cand vad ce se intampla acolo...sunt ingroziti. Se gandesc ca nu mai au mult...trebuie sa actioneze imediat. Daca mai au timp... 1 luna si 24 de zile. Anakin si Finn se intorc pe Tatooine. Ii alerteaza pe toti si se pun pe lucru... vor concepe un plan. Dupa multe discutii si sfaturi cu Ordinul Jedi (Rey, Yoda, Anakin) rebelii hotarasc ca vor migra pe Naboo, o planeta ferita de necazuri...momentan. Si, din pacate, Planeta Tatooine nu va mai exista, din pacate... Insa rebelii nu au de ales. Razboiul Civil a inceput. Insa mai neobisnuit... va fi ca "un joc de v-a-ti ascunselea", iar cei care se vor ascunde sunt rebelii. Ordinul Intai e mai puternic decat Rebeliunea...pentru moment. 24 de zile. Mutarea a avut succes. Cu totii s-au dus pe Naboo, unde hrana e un mare aventaj. Sunt multe fructe si mancare din plin. Anakin plange un pic... cand a devenit Darth Vader, Palpatine ii dadea un "drog" ca sa o uite pe Padme. Insa acum, cand se afla pe Naboo, simtise ceva... ceva special si foarte familiar...si, pentru prima data dupa mult timp isi aduce aminte. Padme. Anakin e indurerat. Stie ca Padme a murit...de mult. 20 de zile. Lui Finn ii vine o idee buna. Un plan care daca va reusi ar putea distruge Ordinul Intai. Se duce intr-o sala mare, frumoasa unde statea Consiliul Rebel si Ordinul Jedi. Le spune tuturor de planul sau... totii sunt de acord... 14 zile. Finn se pregateste de plecare. Planul sau era sa mearga pe Tatooine cu Milenium Eagle (care e de 2 ori mai mare ca Milenium Falcon) si sa il lase acolo, asta insemnand sacrificarea navei. Finn se va intoarce cu un X-Fighter, insa Finn nu stie ca si Anakin are un plan secret... 12 zile. Finn urca in Milenium Eagle si lasa usa deschisa cat se pregateste. In nava se aude o bubuitura usoara. Finn verifica daca s-a intamplat ceva, insa nu vede nimic. Asa ca porneste spre Tatooine si seteaza viteza luminii...insa nu merge. Va trebui sa mearga cu viteza normala. Va dura cam 2 saptamani. E riscant. Dupa ce au iesit din orbita planetei, cineva iese din cabina subterana. E Anakin.
- Ce cauti aici? Tu trebuie sa fi pe Naboo.
- Am venit si eu cu tine.
-Nu trebuia! Milenium Eagle va ramane pe Tatooine ca sa asigure Ordinul Intai ca inca "suntem pe Tatooine".
- Am venit sa ajut. Si sa vad pentru ultima data planeta mea natala...Tatooine.
- Nu trebuia... in X-Fighter incape doar 1 persoana!
- Pai... atunci... imi pare rau. Nu stiu ce sa facem...
Intre timp, pe Naboo:
- Unde e Anakin? spune Yoda.
- Nu stiu, maestre.
- Atunci, forta sa fie cu el...sa speram.
7 zile. Darth Regulus vede ca Tatooine e goala si stie ca rebelii s-au mutat. Insa vede o nava apropiendu-se foarte incet de Tatooine. Chiar daca e departe de Tatooine, el crede ca totusi inca sunt acolo. Milenium Eagle se apropie din ce in ce mai tare de Tatooine... 5 zile. Anakin si Finn sunt speriati. Ar ajunge acolo exact la limita. Isi risca viata foarte mult. Mai ales ca Tatooine se afla in celalalt capat de galaxie fata de Naboo. "Noroc" ca galaxia e "mica". Dupa ceva calcule facute de Finn, ar ajunge pe Tatooine in exact 4 zile, 22 de ore si 55 de minute. Deci au exact 1 ora si 5 minute sa rezolve tot, sa mute putinele lucruri de pe Milenium pe X-Fighter si sa incerce sa se descurce cu 2 persoane la bordul unei nave de 1. Si ca sa nu pateasca nimic, trebuie sa se inteparteze de planeta la minim 1.000.000 de km de planeta. Nu mai au mult...doar... 3 zile. Darth Regulus nu mai are mult pana cand planul sau va fi gata. Rebeliunea va fi distrusa. Culmea este ca Lord Regulus nu are antrenamentul de sith completat. Insa primeste instructiuni de la forta (Darth Sidious care ii da sfaturi) si in scurt timp isi va completa antrenamentul si va deveni: Lord Sith. 1 zi. Anakin si Finn pot vedea Tatooine, insa foarte mica. Este una dintre cele mai mari planete din galaxie. Trebuie sa gaseasca o pozitie in care sa aterizeze si sa fie cu fata la Death Star. Deci...pericolul e maxim. Trebuie sa se grabeasca... Mai au 22 de ore...

Star Wars: The ForceUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum