-16-

174K 8K 2.5K
                                    

Günlerden cumaydı. Her şeyi Monica'nın yaptığını öğrenmemin üzerinden bir hafta geçmişti. Hâlâ neden bana bunları yaptığını çözememiştim. Kırmızı bluzumu, üstüne siyah kapşonlu hırkamı ve altıma da siyah pantalonumu giymiştim. Hava kapalıydı. Dişlerimi fırçaladım. Okul çantamı alarak evden çıktım.

Dün Nina garip bir şekilde neşeliydi. Daha bir hafta öncesine kadar sürekli ağlıyordu ama şimdi.. David'in ondan ayrılmasını hiç umursamıyor gibiydi. Belki de o öyle davranıyordu. Bu biraz tuhaftı. Bakalım bugün nasıl olacaktı?

Lanet olsun!

Geç kalmıştım! Kapıyı çaldım.

"Gel." diye bir ses gelince kapıyı açtım. Ders matematikti. Öğretmen beni görünce gülümsedi ve:

"Hadi geç otur." dedi. Açıklama yapmak zorunda bırakmamıştı. Bu öğretmeni çok seviyordum.

David'in yanı boştu. Nina Michael ile oturmuştu. Mandy de James'le oturuyordu. Ben de David'in yanına oturdum.

"Selam." dedi.

"Selam." dedim ve dersi dinlemeye başladım. Dersin ortalarına doğru bir şey dikkatimi çekti. Monica sürekli bana bakıyordu. Bu çok rahatsız ediciydi. Yüzünde bir kin ifadesi vardı. Lanet olsun! Bu cadı benden ne istiyordu?!

Teneffüs zili çalınca lavaboya gittim. Saçımı düzelttim. Başka kimse yoktu. Tam çıkacakken Monica, Kate ve Mary içeri girdi. Monica hiçbir şey söylemedi. İğneleyici bir laf bile! Ben de çıkıp sınıfa gittim. Sınıfta sadece David vardı.

"Diğerleri nerde?" diye sordum David'in yanına oturarak.

"Kantine indiler galiba. Sen neredeydin?" diye sordu.

"Lavaboya gitmiştim." dedim.

"Neden?" dedi. Bu nasıl bir soruydu böyle?! Soruyu garipsediğimi gösterircesine bir bakış attım ve gülmeye başladım.

"Saçımı düzelttim." dedim gülerek. O da gülmeye başladı.

"Özür dilerim. Garip bir soru oldu. Sadece konu bulmaya çalışıyordum." dedi gülmeye devam ederek. O sırada içeri zili çaldı ve herkes teker teker sınıfa gelmeye başladı.

Sınıftaki kızlar David'e daha farklı davranıyordu. Resmen yalakalık yapıyorlardı ve bu beni deli ediyordu! Teneffüste Mandy ile kantinde oturuyorken bunu ona sordum.

"Sınıftaki kızlar David'e farklı davranıyor gibi. Neden? Şey.. Öylesine soruyorum." dedim.

"Mesela hani Michael okulda çok popüler ya. Aslında David de öyle. Ama Nina'yla çıktığı için hiçbir kız David'le bir şansı olduğunu düşünmüyordu. Nina ve David ayrılınca da kızlar David'e yaklaşmaya çalışıyor." dedi. Cevabımı almıştım ama bunu sormam belki garip olur diye merak ettiğim başka bir şeyi daha sormaya karar verdim.

Gizemli KasabaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin