-17-

173K 7.6K 2K
                                    

"Hadi kızım kalk."

"Anne ne kalkması ya. Saat akşamın 10'u . Üstelik yarın cumartesi." dedim. Ama istemeyerek de olsa gözlerimi zorlukla açarak yatağa oturdum.

"Sana haber vereyim dedim. Biraz önce bizi aradılar. İş için tabi. Kasaba dışına gitmemiz gerekiyor. Birkaç hafta orada kalabiliriz ama ne kadar bilmiyorum." dedi. Şaşırmıştım. Neden bu kadar sık kasaba dışına gitmeye başlamışlardı ki?

"İyi de siz zaten böyle bir kasabada çalışmak istiyordunuz. Son günlerde neden bu kadar sık kasaba dışına çıkmaya başladınız ki?" dedim. O da yatağa oturdu.

"Evet istiyorduk ama buraya taşınmak maddi olarak biraz zarara uğramamıza sebep oldu. Biliyorsun bazı borçlarımız da vardı.. Kasaba dışında daha fazla para veriyorlar. İşleri yoluna koyana kadar bir süre böyle idare edeceğiz."

Yataktan kalktım. Anne ve babama sıkıca sarıldım. Onlar gittikten sonra da tekrar yatağıma döndüm.

---

Korkuyla gözlerimi açtım. Ve karşımda bir siyahlık görünce çığlık attım.

"Hey hey sakin ol! Benim. Mandy. Nina da aşağıda." Işığı açtım ve Mandy'ye baktım. Pencerenin camını kırıp içeri girmişti!

"Siz! Deli misiniz! Bu saatte.. Tanrım saat gecenin 12'si. Amacınız ne sizin?! Kapıyı çalabilirdiniz." dedim. Nina da pencereden içeri girdi.

"Hey sakin ol. Matt öğretmenin verdiği ödevi hatırlıyor musun?" Matt öğretmen.. Ah evet! Bize iki haftalığına bir yere gitmemizi istemişti. Grup olarak gidecektik. En fazla altı kişi olacaktı. Buradan biraz uzak olacaktı. Başımızda bir büyük olmayacaktı. Ve orada yaşadığımız deneyim, gözlem ve olayları not edip sunum hazırlayacaktık. Ödev buydu. Üstelik okulun da haberi vardı ve izin vermişti.

"Evet, hatırlıyorum." dedim.

"İşte biz nereye gideceğimizi bulduk ama buradan uzakta. Havaları soğuk ve kapalı. Tam bize göre yani. Bir ev ve ağaç ev var. Benim ailem bazen oraya giderdi ama oralarda normalde pek insan yoktur. Az olsa bile bizim ev uzakta. Yani insan veya vampir farketmez herhangi kimseyle pek karşılaşacağımızı sanmam. O yüzden çok rahat olacağız. Yol uzak olduğundan şimdiden yola çıkıyoruz." dedi Nina. Her şeyi bir anda anlatıvermişti.

Gizemli KasabaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin