Hoofdstuk 19

184 9 2
                                    

Na de knuffel staan we op en zegt violetta dat ze even naar fran gaat. 'Oké is goed, wees voorzichtig!' Zeg ik. Ze knikt en loopt dan het huis uit.

Ik loop naar de kelder. Als ik de trap af ben, kijk ik rond me. 'Maria.' Fluister ik. De laatste tijd zit ik hier zovaak. Ik wil vroeger terug, toen Maria hier nog was. Toen was ik blij en gelukkig! Nu ben ik blij! Want ik heb violetta terug. Maar gelukkig?! Nee, want Herman heb ik nog steeds niet... 'Jij had dit allang opgelost! Je vond overal wel een oplossing voor.' Ik ga zachtjes met mijn hand over een foto van Maria. 'Was je nog maar hier.' Ik kijk naar een foto van ons samen. Een traan loopt langs mijn wang. 'Ik weet dat het fout is Maria, maar het spijt me!' Ik heb het natuurlijk over mijn gevoelens van Herman.

Tranen stromen over mijn wang. Ondertussen zit ik op het bankje van Maria met een foto van haar vast. 'Je mist haar he!' Ik hoor een zachte stem. Ik kijk op en zie hem staan. 'Alsof het jou wat kan schelen.' Zeg ik en kijk terug naar de foto. Niet veel later zit hij naast me.

'Je weet best dat het me wat kan schelen.' Zegt hij na een minuut of drie. 'Zo opeens?!' Zeg ik verbaasd, maar ik blijf kijken naar de foto. 'Ik heb altijd on je gegeven Angie!' Zegt hij. Nog steeds lopen er tranen over mijn gezicht. 'Ja en zeker toen je me op straat wou zetten toen ik zwanger was! En zeker toen je Esmeralda koos terwijl je wist dat ik van je hield.' Deze keer kijk ik hem aan. 'Ik geloof je gewoon niet meer Herman!' Zeg ik dan. 'Hield?! Dus je houdt niet meer van me?!' Vraagt hij verbaasd. Ik zucht. 'Tuurlijk hou ik nog van je! Maar je kiest toch altijd iemand anders, dus wat maakt het uit.' Ik sta op en zet de foto terug op zijn plek. 'Ik hou ook van jou, Angie!' Ik voel Herman dicht achter me staan. 'Is het uit met esmeralda?! Heeft ze je gedumpt?!' Ik draai me om. 'Het is gedaan ja, maar ik heb altijd van je gehouden.' Zegt hij en probeert oogcontact te maken. 'Daarom dat je steeds een ander koos!' Zeg ik al wat bozer. 'Angie, plies.' Hij pakt mijn handen vast. 'Wat ga je doen Herman?! Me kussen? En daarna weer zeggen dat het je spijt en de andere dag met een andere vrouw thuis komen?! Ik wil niet meer gekwetst worden Herman! Dan heb je al genoeg gedaan!' Ik ga uit zijn greep en loop de trap terug op naar boven. Als ik de woonkamer in kom, ga ik ook meteen naar boven mijn kamer!

Dada! Weer een hoofdstuk!!

Xxhaberl2001

Broken. Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu