kaş alma

605 6 0
                                    


Kaşların gözleri ve dolayısıyla yüz güzelliğini ortaya çıkarmakta ne kadar başarılı olduğu biliniyor. Ancak özellikle kaşlarını evde alanların nasıl alacaklarını bilmedikleri, bu nedenle de istedikleri etkiyi elde edemedikleri de bir diğer gerçek.

Herkesin kendi yüz yapısı farklı olduğu için maalesef tek bir kaş modelinin tüm yüzlerde güzel duracağından bahsetmek imkansız olacaktır ancak kaş alma teknikleri ve şekillerine dair bir fikriniz olursa size en uygun olacak olan modeli bulmanız da kolaylaşacaktır

İlk olarak kaş alma işlemlerinden önce kaşlarınızın üzerine koyacağınız ve bir süre bekleteceğiniz ılık nemli bir bez hem kıl köklerinin yumuşamasını hem de kılların hafiflemesini sağlayacaktır. Böylece kaş alırken çok daha rahat bir şekilde işlem yapabilirsiniz. Ayrıca kaşları almadan önce uçları kaş diplerinden daha farklı renkte olduğu için uç kısımları bir kaş makası yardımı ile kesmeli, böylece göremediğiniz bu kısımları ortadan kaldırarak daha doğru bir şekilde kaşlarınızı almalısınız.

Erkeklerin sakallarını ters almaları gibi siz de kaşlarınızı ters almaya çalışmamalı ve mümkün olduğunca çıktıkları yöne doğru toplamalısınız. Zira tersten alınan kaşlar hem kıl köklerinize zarar verecektir hem de bu zarar neticesinde bölgedeki kaşların daha düzensiz çıkmasına neden olacaklardır. Ayrıca işlemler bittikten sonra cilt bakım solüsyonları kullanarak hasar gören kıl köklerinin sağlığına kavuşmasını sağlamanız gerekmektedir.


Kaş bölgesinin burun kenarında yer alan kısmı ile öteki uçta yer alan kısmı başlangıç ve bitiş noktalarını ifade etmektedir. Vermeniz gereken eğim maalesef yüz yapınıza göre değişmektedir ancak bir kaç deneme sonrasında size en uygun olanı bulabilirsiniz. Bu noktada ilk bulduğunuz kaş modeli ile devam etmemenizi ve her seferinde biraz değişiklikler yaparak alternatifleri de görmenizi öneriyoruz.

Ayrıca yüzü geniş olan kadınların daha kalın kaşlar kullanmaları, ince bir yapıya sahip olanların ise daha ince kaşlar kullanmaları genel görünüm itibariyle önemlidir. Zira kalın kaşlar yüzünüzün genişliğine olan dikkati oradan alarak kaşlara çekecektir, ince yüzlülerde ise yüze daha dikkat edilmesini sağlayacaktır. Gerekli olması durumunda kaş kalınlaştırıcı makyaj malzemelerini de kullanmaktan kacınmamalısınız ;)

KIZLAR İÇİN ÖZEL TAVSİYELERHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin