Renier

1.9K 82 0
                                    

,, V kolik tě mám vyzvednout ?'' zeptá se Tyler. ,,Končím ve 2, ale nemusíš pro mě přijet půjdu k babičce, ale až pojedete na zápas tak mě vyzvedněte.'' Prohlédnu si Tylera. Nejsme si moc podobní kluci mají černé vlasy a hnědé oči po taťkovi ale tvář po mamce. Jsou vysocí a krásní. Já mám modrošedohnědé oči a lehce zlaté vlasy, ale barva mých vlasů záleží na světle. Jsem oproti nim malá a nevýrazná. Mám brýle. Na Tylera s Jamim se vždycky lepily holky, za to na mě se kluci moc nedívají, ale mám takový pocit, že to je i kvůli bratrům. Jednou sem si přivedla kamaráda domů a nechala ho na 10 minut s nima v jedné místnosti. Když jsem přišla zpátky řekl mi ,, Nezlob se, ale už musím jít. Zapomněl jsem vyzvednou sourozence.'' Vypadal vystrašeně.

Chodím na Gymnázium do Českého Těšína. Je to skvělá škola. Vejdu do třídy a hodím si tašku na lavici. Někdo mě obejme a zjistím, že je to Anet, moje nejlepší kamarádka, ale říkám jí Annie. Obejmu se taky s Magdou a Bei zamávám. Annie je černovlasá, chytrá a krásná holka. Na ni se kluci lepí ale ona je nevnímá. Magee je drobná, hnědovlasá dívka, která hraje ping pong. Má ráda matematiku. Ale nemá ráda jazyky. Jsme pravý opakem. A Bea je hudebně nadaná, malá a usměvavá. Často si spolu zpíváme.

Škola mi utekla rychle. Zrovna si dávám knížky do skřínky když na mě někdo zavolá. Ohlédnu se. ,, Nechtěla by si někam dneska zajít ?'' zeptá se mně Ondra. ,, Promiň dneska mám zápas a musím se učit.'' omluvím se mu. Vyjdu ze školy a tam stojí hlouček uhihňaných holek, které sledují mého Jamieho s nějakým klukem. Pohrdavě se na ně podívám a řeknu ,, Nemáte na práci nic lepšího než okukovat mého Jamieho?'' to mého zdůrazním protože nemám ráda když je někdo okukuje. Jamie je trošku naivnější než Tyler. Má hodné srdce ale snadno se nechá napálit. Považuju za svojí povinnost ho chránit i když je asi o 20 centimetrů větší a silnější než já. Asi si říkáte jak někdo takový může hrát profesionálně hokej. Jakmile vstoupí na led, stane se úplně jiným člověkem. Jamie je obránce, umí být velmi tvrdý a chrání Tylera. Tyler je útočník, který se rád pere a taky chrání svého bratra.

Obejmu zezadu Jamieho. On se na mě usměje. ,,Jaká byla škola ? Neudělala si žádný problém?'' zeptá se. ,, Já? Prosím tě, já nikdy. A když už tak se biju za vaši čest'' šťouchnu do něj s úsměvem. Ten nový kluk se zasměje. Teprve teď si Jamie uvědomí, že by měl nás představit. ,,Emi to je Renier Eaton. Rene to je moje sestra Ema'' ,,Těší mně'' řekne a políbí mi ruku. Začervenám se a odvětím ,, zajímavé jméno'' Usměje se na mě, ale nic neřekne. Jamie je ještě vyvedený z toho políbení na ruku, zamávám mu před obličejem a on se probudí z toho překvapení. Nasedneme. ,,Jedeme rovnou na stadion nebo se ještě stavíme doma? A kde je Tyler? '' chrlím ze sebe otázky. ,, Jedeme rovnou, Tyler je na cestě a chtěl tam být dříve a ano vzal sem ti dres i šálu'' odpověděl mi na všechny otázky i ty, které jsem nestihla říct.

Můj život s hokejistyKde žijí příběhy. Začni objevovat