Hoofdstuk 4

4.3K 223 36
                                    

Vermoeid viel ik neer op David zijn bed. "Hoe ging je date gisteren?" Hij haalde zijn schouders op. "Eigenlijk wel goed, we gaan morgen weer wat drinken na school" Ik knikte.

"Dan moet ze wel speciaal zijn, anders deed je niet zoveel moeite. Je hebt nooit een relatie" Hij haalde zijn schouders op. "Ik sta er wel voor open maar de meeste meiden zijn gewoon niet mijn type"

"Tuurlijk" "Hailey, jij bent degene die sinds Chuck geen nieuwe relatie wil" "Omdat jongens vreemdgaan!" David rolde met zijn ogen. "Echt niet alle jongens zijn zo, alleen Chuck toevallig wel"

"Ik wil gewoon geen relatie voorlopig" Mompelde ik. "Dus ondertussen blijf je voor altijd single en wordt je gezien als slet omdat één jongen vreemd ging"

Normaal gesproken als iemand me een slet noemde zou ik razend worden, alleen van David kon ik het hebben.

"Ik ben geen slet, ik heb gewoon plezier zonder me te binden" Hij rolde zijn ogen. "Met die houding wordt je een katvrouwtje" "Je doet net alsof relaties alles zijn, maar dat is niet zo. Je hebt net één date gehad en meteen denk je zo"

"Hailey je overdrijft. Als je beste vriend wil ik je gelukkig zien. Dat gaat alleen niet als je Chuck na 2 jaar je nog tegen laat houden. Ik weet dat je gewoon beter af bent met een vriend als iedere week een andere, dat is alles wat ik probeer te zeggen"

"We zien wel, focus jij je nou maar op je eigen liefdesleven met Kelsie" "Zal ik doen"

Ik was 14 toen ik een relatie kreeg met Chuck. Hij was toen al 16 en had net zijn rijbewijs. Hij was quarterback van een andere school. We hadden een leuke relatie en een half jaar voor ik 16 werd, dus toen we anderhalf jaar samen waren, was het kampioenschap tussen zijn school en onze school.

Ik ging hem bij de kleedkamers nog succes wensen en toen zag ik de eikel samen met een cheerleader, beide half uitgekleed, tegen de muur van de kleedkamer geplakt. Later kwam ik erachter dat dat zijn ritueel voor iedere wedstrijd was. Dus terwijl ik vrolijk op de tribune zat om te kijken, pakte hij de cheerleader in de kleedkamer.

Sindsdien vertrouw ik jongens minder goed en blijf ik liever single, zodat mijn dramalevel lager is. Ik bedoel maar, als je alleen voor één avond plezier hebt met een jongen, kan hij je ook niet kwetsen en leidt je een gelukkiger leven.

Het is nu bijna twee jaar geleden dat het uit ging met Chuck, en ik kon haast niet gelukkiger zijn nu hij uit mijn leven was.

"Hailey, wil je trouwens een keer afspreken met mij en Kelsie, ik wil namelijk dat je haar leert kennen" Ik haalde mijn schouders op. "Ga eerst maar op een tweede date of meerdere voordat het dadelijk niks wordt, kan je haar zelf ook eerst leren kennen"

David rolde met zijn ogen. "Prima" Ik ging rechtop zitten. "Ga je zaterdag naar het feest van Kol?" Hij schudde zijn hoofd. "Ga dan naar de bioscoop met Kelsie" Ik stond op. "Weet je, leuk dat je een relatie wil, maar vergeet niet wie er al heel je leven voor je klaar staat" Ik liep zijn kamer uit en gooide de deur achter me dicht. 

Gisteren werd ik gedumpt, zaterdag zag ik hem de hele avond niet en ging hij weg zonder iets te zeggen, aanstaande zaterdag laat hij me weer zitten voor een date en dan wil hij ook nog dat ik haar leerde kennen. Ze kenden elkaar pas een halve week en ik vond het nu al vervelend worden

Als ze een relatie krijgen en dit blijft zo door gaan, weet ik niet hoe mijn vriendschap met David eruit zal zien, in ieder geval zullen er een hoop dingen veranderen. David weet dat ik door Chuck ook heel onzeker ben over mensen die mijn leven in en uit gaan wanneer hen dat uitkomt, dus om te zien dat hij nu al meteen zo veel tijd met haar besteed doet me pijn. Maar wellicht overdrijf ik nu en is dit alleen een beginfase, dat het straks wel allemaal zal afnemen. Althans, dat hoop ik...

The Next GenerationWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu