Hoofdstuk 6

3.8K 217 46
                                    

Het weekend daarop had ik geen feest. Het hele weekend wijdde ik aan mijn schoolwerk. Het was nogal lastig om me te kunnen concentreren met de zon die op het water van het zwembad reflecteerde. Ik staarde dromerig uit mijn raam.

Die laatste week van school is zo zwaar. Eigenlijk hoefde ik niks meer voor school te doen want ik was sowieso toch over maar dat is niet hoe mijn ouders er over denken, ik moet gewoon leren want al mijn cijfers moeten uitstralen dat ik mijn best doe.

Zij zitten nu niet in de zon te werken voor iets wat ze toch al hebben gehaald. Makkelijk praten.

David kwam mijn kamer in en ging op mijn bed zitten. Hij stond direct weer op en liep naar mijn raam. "We moeten praten, je mag niet boos worden"

Ik trok mijn wenkbrauwen op. "Hallo, leuk om te zien dat jij ook nog leeft" Hij beet op zijn lip. "Beloof dat je niet boos wordt" Ik schudde mijn hoofd.

"Je weet dat ik daar niet aan doe, vertel me nou maar wat je hebt gedaan" Hij knikte en ging weer zitten en keek naar mijn vloerbedekking.

"Ik ehm... Kelsie gaat mee op vakantie" Ik trok mijn wenkbrauwen op. "Dus zonder met mij te overleggen maak je mij een derde wiel, terwijl ik haar nog nooit heb ontmoet?" Hij zuchtte en ging met zijn hand over zijn hoofd.

"Nee, eigenlijk... Ze gaat in plaats van jou" Hij legde de nadruk op de in plaats van. Ik keek hem met grote ogen. "Je... wat?" Hij beet op zijn lip. "Zo kunnen mijn ouders haar leren kennen want thuis zijn ze altijd druk met werken" Ik zuchtte. "Je bent ongelooflijk"

"Hailey, we kunnen samen gaan als jou ouders vakantie hebben?" Ik lachte. "Jij denkt dat ik na dit nog met je op vakantie wil?"

"Hailey..." "Niks Hailey! Jij kent haar twee weken! Twee weken en je neemt haar op vakantie, hopelijk hoor je zelf ook hoe belachelijk dat klinkt." Hij keek me niet aan.

"David ga" Zei ik rustig. "Hailey alsjeblieft, je moet begrijpen..." "Ik moet helemaal niks van jou, ik moet leren, dus alsjeblieft, vertrek" Hij stond op. "Je kan dit gesprek niet zo afsluiten" "Jij kan me niet zo laten stikken, maar hé, je doet het toch" "Verplaats me in mijn plek"

"Is goed. Ik ben David, ik had twee weken geleden een one night met een meisje genaamd Kelsie, ze is nu mijn vriendinnetje en daarom laat ik mijn beste vriendin die ik letterlijk heel mijn leven ken stikken en ik ben totaal niet absurd bezig" Hij zuchtte.

"David, ik liet jou nooit zo stikken toen ik met Chuck had, nooit. Ik maakte altijd tijd voor je omdat je mijn beste vriend bent en je weet hoe onzeker ik ben over mensen die weglopen. Dat weet je! Ik begin te twijfelen of ik je mijn beste vriend nog wel kan noemen"

Hij knikte. "Het spijt me, maar ik ben echt verliefd op haar en jij bent er altijd nog" Hij liep mijn kamer uit. Waarom gaat hij er vanuit dat ik toch wel blijf? Het is niet alsof hij honing aan zijn kont heeft...

Gefrustreerd gooide ik mijn boeken dicht. Mijn moeder kwam mijn kamer in. "Wat is er aan de hand?" Ik zuchtte. "Ik blijf deze vakantie thuis" Mijn moeder kwam naast mijn bureau staan.

"Hailey, wat is er gebeurd?" "David heeft twee weken geleden een meisje ontmoet, nu is het opeens zijn vriendin en gaat ze mee in mijn plek" Mijn moeder sloeg haar arm om me heen. "Jongens zijn sukkels, David draait wel bij" Ik begon te huilen. "David was de enige die me niet verraadde"

"Hailey, je bent een schitterend meisje, je bent slim en ook niet leuk om mee te zijn, David komt terug" "Dat zeg jij, het is jouw taak omdat te zeggen" Ze lachte en ging op mijn bed zitten en gebaarde dat ik naast haar moest komen zitten.

"David draait wel bij. Ik kan opa en oma vragen of je in een hotel kan slapen, neem je gewoon een vriendin mee" Ik keek haar verbaasd aan. "Je haat opa en oma" Ze knikte. "Maar ze houden van jou, net als ik, dus voor jou wil ik ze bellen" Ik knikte. "Ik zal erover nadenken" Mijn moeder drukte een kus op mijn voorhoofd. "David kan niet zonder je, hij komt terug" Fluisterde ze.

"Mag ik je creditcard?" "Hailey, leren" Ik rolde met mijn ogen. "Viel te proberen"

The Next GenerationWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu