Hoofdstuk 12

3.7K 203 62
                                    

Chris en ik zaten op een klein terrasje in de zon. "We kunnen het stap voor stap doen" Ik keek hem niet aan. "Kleine babystapjes" Ik keek Chris voorzichtig aan. 

"Hailey, wat wil je dan? De rest van je leven alleen blijven en gewoon van jongen naar jongen springen?" Ik haalde mijn schouders op. "Dat overweeg je toch nou niet serieus?" "Nee, tuurlijk niet maar ik krijg maar niet uit mijn hoofd dat je vreemd zal gaan" 

"Jennifer. Ze woont een halfuur van mij vandaan. Ze zat op een hele andere school. Ik had haar leren kennen op een feest van mijn neef. Ze was daar met een vriendin. Het is ongeveer een jaar geleden dat ik haar leerde kennen. Jennifer en ik wisselden nummers uit en spraken een aantal keren af. Uiteindelijk besloten we om er een ding van te maken. Ik was bijna ieder weekend bij haar maar doordeweeks kon ik bijna niet langskomen door de afstand, want ik mocht toen niet altijd de auto van mijn ouders lenen en met de scooter was het een uur en voor een kort avondje was dat niet handig. Ik had het idee dat het goed ging tot ze in de weekenden vaker naar feesten ging waar ze me niet mee naartoe wilde nemen. Ik had mijn vader overgehaald om de auto te lenen zodat ik haar op ons zes maanden samen kon verrassen. Ze was niet thuis, ze was bij een vriendin zei haar moeder. Ik ging naar die vriendin haar huis, onderweg kwam ik Jennifer tegen op een bankje, met een andere jongen. Blijkbaar ging ze niet eens zomaar vriend, mensen dachten dat dat haar vriend was, inclusief de jongen zelf" 

Chris keek me lang aan. "Ik ben ook bang dat je vreemd zal gaan, daarom, babystapjes Hailey" Ik beet op mijn lip. 

"Oké luister. Je bent knap, je bent slim. Je werkt hard voor wat je wil. Je bent gepassioneerd en je bent een goede vriendin voor iedereen in de groep. De meeste leraren mogen je wel, behalve Frans dan, maar er zoveel mensen die jou zouden willen zijn. Iedere jongen in het team zou je willen, iedere jongen in de school zou willen dat jij ze op zou merken." 

"Ik wil je vertrouwen" Hij knikte. "Dat is een begin" Mijn telefoon begon te trillen. "Wie is het?" "David" Ik nam niet op en keek toe hoe hij overging. "Hij is net thuis gekomen, hij vraagt zich natuurlijk af waarom ik niet thuis ben" 

"Niemand weet dat we samen op vakantie zijn. We hebben hier nog drie dagen over. We kunnen kijken hoe het gaat, als het niks wordt, prima dan hebben we het geprobeerd en dat kunnen we altijd nog zeggen dat we als vrienden op vakantie waren, maar het voelt te goed met jou om het te laten gaan als en gezonken schip" "Chris..."

"Hailey, kan je het alsjeblieft gewoon proberen en mij een kans geven om te laten zien dat ik geen Chuck ben?" Ik haalde mijn schouders op. "Ik wil niet voor verrassingen staan" Hij knikte. "Prima, ik geef je geen verrassingen" "Je weet wat voor verrassingen ik bedoel" 

"Ik wil ook niet voor verrassingen staan dat ik dadelijk weer gedumpt wordt, maar toch doe ik mijn best voor je" Ik leunde achterover en nam een slok van mijn cola. 

Allerlei gedachtes spookten door mijn hoofd heen. Positieve maar ook negatieve gedachtes. Ik weet dat het heel perfect klinkt maar... 

Hailey stop!

 "Als je vreemdgaat zorg ik dat je niet meer wakker wordt" Hij glimlachte. "Deal" Mijn hart begon harder te kloppen. Ook al had ik nog duizend miljoen twijfels, ik moest ze een voor een wegwerken, en dat kon ik alleen doen in babystapjes. Ik wilde ze wegwerken samen met Chris.  

We stonden op en liepen langs de kustlijn af. Chris legde zijn arm om mijn middel en trok me dichter naar hem toe. "Je hoeft niet bang te zijn. Ik blijf je dat vertellen tot je gek van me wordt" Ik glimlachte en gaf hem een kus. 

"Jennifer is een sukkel" Hij lachte. "Ja, dat was ze, net als Chuck" Ik knikte. "We zijn te goed voor hen" Chris glimlachte. "Dat zijn we zeker" Ik glimlachte en legde mijn hoofd op zijn schouder terwijl we naar de ondergaande zon keken. 

Ik keek naar Chris die voor zich uit staarde. Ik vond het eng om voor hem open te stellen, maar hij had gelijk. Ik was een sukkel als ik het niet een kans gaf, we zien wel of het uiteindelijk uitkomt of niet. 

The Next GenerationWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu