Hoofdstuk 18

3.5K 178 35
                                    

De klassen dit jaar waren heel erg omgegooid. Ik had nu twee lessen met Kelsie, twee uur gym en drie uur wiskunde. Met David had ik Frans en Geschiedenis. Met Chris had ik Engels en Spaans. De rest had ik met andere mensen. Ik had alleen dit jaar geen één les met Judith. 

In de eerste pauze viel ik neer op de bank in de kantine. "Ik heb iedereen gezien, gesproken en nu vind ik het weer tijd voor vakantie" David lachte. "Je hebt net drie uur les gehad" Ik knikte. "En ik ben er al voor de eerste keer uitgezet voor dit jaar" Chris kwam naast me zitten. "Wat had je?"

"Frans" Zeiden ik en David in koor. Chris schudde zijn hoofd. "Dat is normaal" Ik lachte. "Voor mij wel. Ik dacht, misschien mag ze me dit jaar, maar dat was helaas niet zo" David lachte. "Na een kwartier was ze er gewoon al uitgezet" 

Kelsie trok haar wenkbrauwen op. "Zij mag niemand" "Behalve David" Zei Chris. "Pas maar op, ze heeft volgens mij een oogje op David" Kelsie keek naar David. "Als je het maar uit je hoofd laat" Ik glimlachte. 

"Nog maar twee uur en dan ben je uit" Zei Chris om me moed in te praten. Kelsie schudde haar hoofd. "Jullie zijn misschien vandaag na vijf lesuren uit, Hailey en ik hebben nog gym samen" Ik knikte. "Gelukkig vind ik gym niet erg, maar het is gewoon zo vervelend de laatste uren" 

"Wat heb je dan dadelijk?" "Wiskunde en dan nog Spaans" David knikte. "Gaan jullie dan vanmiddag iets mee drinken? Chris en ik zouden wat gaan drinken, als jullie dan na gym komen?" Opperde David. Ik knikte en ook Kelsie stemde in. 

~*~

Samen met Kelsie liep ik het sportveld op

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Samen met Kelsie liep ik het sportveld op. Toen ik de leraar en een andere leraar samen zag staan op het veld stopte ik met lopen waardoor Kelsie tegen me op liep. "Wat?" Ik wees snel naar de stagiair bij de leraar. "Die stagiair" Ze keek me verbaasd aan. "Hoe weet je dat hij niet gewoon de nieuwe leraar is?" "Omdat hij nog bezig is met zijn opleiding" 

Ze keek me verbaasd aan. "Mijn ex, Chuck, de stagiair" Ze keek met een open mond naar Chuck. "Hij is onze stagiair? Dit wordt ongemakkelijk" Ik knikte. Langzaam liepen we door naar de leraar en de stagiair die inderdaad Chuck was. Op dit moment baalde ik dat ik niet in een losse joggingsbroek en een wijd shirt was gekomen. 

"Goedemiddag allemaal, ik zal jullie eerst voorstellen aan deze jongeman. Dit is Chuck, hij is een tweedejaars sport leerling die zich gaat oriënteren op het lesgeven. Vandaar deze stage. Hij is hier de rest van het schooljaar om drie klassen les te geven, twee onderbouw en een eindejaarsklas , jullie dus." Chuck glimlachte naar de leraar. 

"Ow en voor de dames onder ons, vergeet het maar, hij heeft al een meisje op het oog" Ik keek in mijn ooghoek naar Kelsie. "Hailey, Kelsie, dat geldt ook voor jullie" "Meneer, wij hebben toevallig ook alle twee een vriendje, dus we hebben geen interesse in een stagiair" Zei ik terwijl ik de nadruk op stagiair legde alsof het een vies woord was. 

Kelsie lachte kort en hield toen snel haar mond weer. "Oké dan, genoeg gekletst. Laten we maar eens gaan beginnen" De leraar wees naar de atletiekbaan. "Tien minuten lopen dames en heren" Ik ging naast Kelsie lopen. 

"Dit maakt het een stuk moeilijker om hem te negeren" Ze knikte. "Ik weet het, we moeten ons plan beter gaan aanpakken" Ik knikte. "Laten we beginnen met onze mond houden tegen David en Chris, want als zij dit horen, vooral Chris, weet ik niet hoe dat gaat aflopen" "Dat dacht ik ook" 

We begonnen met onze rondjes rennen. Ik keek langs Chuck af als mijn ronde weer langs hem kwam. Ik voelde me heel erg aangestaard en voelde me daardoor ook heel ongemakkelijk. Ik rende zo hard als ik kon, niet zodat ik vaker langs Chuck kon komen, maar dat het dan meer opviel al hij alleen op mij zou letten. 

Gelukkig hielp het want de laatste drie minuten hield hij andere mensen in de gaten. "Kom allemaal maar hier heen" Riep hij. Ik liep op mijn langzaamste tempo naar hem toe. "Hailey, doorlopen" Iedereen keek me nu aan, want hoe wist de net nieuwe stagiair mijn naam nou?

Ik zuchtte en liep op hetzelfde tempo verder en ging langs Kelsie staan. "Dit is een nachtmerrie" Mompelde ik hijgend.

"We gaan vandaag vertrouwensoefeningen doen, aangezien we terug zijn van vakantie, gaan we niet te snel en gaan we een goede basis voor de rest van het jaar vormen." Zei Chuck. Ik keek snel de groep rond. "Oneven" Mompelde ik. Kelsie en ik zette een stap dichter naar elkaar toe. Ook al waren Kelsie en ik nog niet de beste vriendinnen, zij wist ook wel dat de kans anders te groot was dat ik met Chuck moest, omdat het oneven was.

Uiteindelijk hoefde ik niet met hem, maar kwam hij wel met de overgebleven leerling naast ons staan. Na een aantal oefeningen stopte hij. "De andere rij wisselt nu naar rechts" Ik zuchtte. Nu stond ik dus wel met hem... 

Ik ging met tegenzin tegenover hem staan. "Je zet je tenen tegen die van de ander en houdt elkaar stevig vast bij de polsen en hang van elkaar af. Je moet elkaar kunnen vertrouwen dat je niet loslaat." Met ergernissen keek ik hem aan. 

Ik liep naar hem toe en deed alsof ik struikelde over het gras en viel. Ik greep naar mijn enkel en begon te schreeuwen. Chuck zat opeens op zijn hurken naast me. "Doet het pijn?" "Nee het doet geen pijn, daarom schreeuw ik" Hij knikte kort terwijl de klas hem uitlachte. 

"Ik zal je naar de kleedkamers tillen" "Ik heb mijn enkel verzwikt, ik ben niet verlamt tot aan mijn nek, ik kan de weg naar de kleedkamers prima zelf vinden" Ik hinkte het veld af naar de kleedkamers waar ik een natte doek op mijn enkel neer legde. Na een halfuur kwamen de andere meiden de kleedkamer in om zich om te kleden. Ik trok mijn eigen kleren aan. 

Ik schoof in mijn pumps en wachtte op Kelsie. "Klaar?" Ze knikte. We liepen de gang door en kwamen onderweg Chuck tegen. "Hailey, je enkel..." Hij keek naar mijn hakken. "Ja gaat weer helemaal goed, misschien kwam het omdat ik je hoofd niet meer zag" Ik haalde mijn schouders op en liep lachend met Kelsie de school uit. 

"We moeten dringend een oplossing zoeken. Maar eerst gaan we iets drinken met de jongens" Kelsie glimlachte. "Zo is het" 

 "Zo is het" 

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.
The Next GenerationWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu