ÖLÜM YİYEN GÜNLÜĞÜ - BÖLÜM 5 -

380 23 18
                                    

Medya: Sirius Black. ( Santiago Cabrera' yı ilk gördüğümde onu Sirius Black' e benzetmiştim. Sizce de benzemiyor mu? )

1. Yılın Sonu

Sana yine trenden yazıyorum. Ancak bu sefer 1.senemiz bitti. Artık yavaş yavaş kişileri tanıdım, onları anlatsam iyi olacak. Zaten çok bir olay olmadı.

Başbelası, kesici James Potter' dan başlayalım. LİLY' YE, KIZIL PAPATYA' MA DAHA İLK SENEDEN ÇIKMA TEKLİFİ ETTİ. İnanabiliyor musun? Onu birazdan anlatacağım. Bir de resmen Sirius Black, Remus Lupin ve Peter Pettigrew' le çete olmuşlar, bana sataşıyorlar. Tabi tek tek gelemedikleri için. Onları da sonra anlatayım yoksa acayip olaydan kopacağım.

" Aman, gören de onu Jr. Dumbledore sanacak!"

James Potter, onu en iyi tanımlayan kelimeler dağınık ve kendini beğenmiş olur. Merlin' in bile onun için yapabileceği bir şey yok. Büyücü felaketi. Hayatımda onun kadar gıcığını görmedim. Ela gözlü ( bence gözleri güzel değil ), siyah darmadağınık saçları ve azıcık uzun boyu olan bir safkan. Gerçi Potter' da da diğer Potterlara benzer olarak safkanlık takıntısı yok. Olsaydı Lily ile ilgilenmezdi zaten.

Sirius Black, Gryffindor ' a seçilmiş tek ve galiba son olacak olan Black. James Potter' dan dış görünüş haricinde farkı yok. Yine siyah saç ama mavimsi grimsi gözleri var. James Potter ile hemen hemen aynı boydalar.

Galiba çok yakın olmalarının sebebi bu. Yani, davranışlarının, düşüncelerinin falan benzemesi. Ama... baya bir yakınlar. Sanki kardeşler.

Remus Lupin' in biraz garip davranışları var. Her ay belli bir dönemde yüzünde yara bere ile geliyor sınıfa. Acaba ne oluyor? Bir ara çete mi ona bir şey yapıyor diye de düşündüm. Aslında Potter - Black - Pettigrew - Lupin dörtlüsünün arasından en akıllısı ve biraz normal olanı Lupin.

Peter Pettigrew, obur birisi. Yemeyi gerçekten seviyor. Annesinin karnından daha fazla yemek yiyebilmek için çıkmış sanki. Ama, Lupin' den sonra en normali o. Kısa boylu. Ona hiç yakışmayan mavi gözleri ve kumral saçları var. Orta derecede tombul. Tombiş yani. Ve kesinlikle yakışıklı değil. Evde kalacak gibi.

" Ama kalmadı. Sen EVDE KALDIN. "

Frank, iyi çocuk. Çeteye dahil değil. Alice ile baya baya iyi anlaşıyorlar. Bir de, tarafsızca söylüyorum ki, çok yakışıyorlar. Birbirlerine çok benziyorlar.

" Sonunda isabetli bir tahmin! "

Gelelim Ola' ya...

" İşte burayı çok merak ettim! Bakalım benim hakkımda ne düşünüyormuş minik Severus Snape. "

Ola, derslerde başarılı. Çok arkadaşı yok. Bir Lily ve Alice; bir de çeteyle ve Frank ' le yakın. Pek anlaşamıyoruz. Soğuk birisi, girişken olduğu söylenemez. Zaten çok güzel de değil. Bir de davranışlarını pek beğenmiyorum. Ama eli ve dili ağır, pek bulaşılacak birisi değil.

ÖLÜM YİYEN GÜNLÜĞÜ - SNİLY -Donde viven las historias. Descúbrelo ahora