Hoofdstuk 43

2.6K 130 13
                                    

"Marc, laat niet over je heen lopen! Je hebt een dochter waar je aan moet denken! Hanna heeft uiteindelijk toch voor hem gekozen, dus laat haar gaan, ze is niet de juiste"

"maar we zijn getrouwd! We hebben Hailey samen, jaren lang waren we gelukkig en nu moet ik dat zomaar laten gaan?" 

"Waren jullie echt zo gelukkig? Iemand gaat niet zomaar vreemd in een gelukkige relatie. Jij was gelukkig maar jij was voor haar niet genoeg. We weten allemaal dat ze vanaf dag één op hem verliefd was en dat ze haar gevoelens zelf niet durfde toe te geven"

"Ik kan haar niet zomaar laten gaan? Ik ga die idiote papieren niet ondertekenen! Denk aan Hailey!" 

"Hailey is oud genoeg om haar eigen keuzes te maken, ze is tenslotte al 18 jaar!" 

"Ik had gewoon graag gewild dat zij wel haar beide ouders zou houden" 

"Ik weet het, maar je kan niet samen blijven. Ze heeft 18 gelukkige jaren achter zich met jullie samen. Ze heeft jullie nog steeds maar niet meer samen. Hailey weet ook dat soms goede dingen eerst kapot moeten gaan voor betere dingen samen kunnen vallen. Daar is ze slim genoeg voor."

"Mam? Ik wil gelukkig zijn met zijn drieën, dit stuk papier maakt dat niet beter!" 

"Marc, je bent een advocaat. Je wilt dat mensen je respecteren. Respecteer jezelf dan ook genoeg om weg te lopen als het je niet langer meer gelukkig maakt" 

"Ik heb het gevoel dat ik opgeef terwijl er nog kansen zijn"

"Er zijn geen kansen meer Marc. Je moet weglopen want het is geen ramp om te scheiden maar wel om je kind een verkeerd idee van liefde te leren. Als je samen blijft maak je niemand gelukkiger. Er is nog nooit iemand dood gegaan aan een scheiding" 

"Zo makkelijk is het niet" 

"Soms is het beter om verder te gaan, want de persoon waar jij heel je hart aan hebt gegeven is er niet meer, de persoon waar jij verliefd op bent is niet dezelfde persoon als die je in de steek heeft gelaten. Dingen zullen nooit hetzelfde worden als je haar dwingt bij je te blijven. Doe jezelf geen pijn door je aan haar vast te houden" 

"Ik wil Hailey geen pijn doen" 

Ik liep de keuken in. "Mij doe je geen pijn als je dat ondertekend. Ik wil niet dat je bij haar blijft voor mij. Ik wil dat je gelukkig bent en dat ben je niet meer met haar, dus teken dat en maak een nieuwe start, jij en ik en een nieuwe start. Desnoods verkopen we dit huis en maken we ergens anders een nieuwe start. Oma heeft gelijk pap, je doet jezelf alleen pijn als je bij haar blijft. We weten namelijk allemaal dat zij iets anders wil" 

Hij knikte en trok me in een knuffel. "Dank je Hailey" 

"Laurens kom zo en blijft eten als jullie dat niet erg vinden?" Mijn oma schudde haar hoofd. "We hebben eten genoeg en hoe meer zielen hoe meer vreugd toch?" 

Ik knikte "Ik ga dan nog even douchen voor het eten" Mijn vader knikte. "Ik hou van je pap"

 "Ik hou van je pap"

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.
The Next GenerationWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu