Kapitel 33

2.5K 143 25
                                    

Jag känner hur han hårt kramar om min hand och låter min tumme lugnande stryka över hans handrygg då jag märker att han är obekväm och knappt har sagt ett ord till psykologen som sitter framför oss och försöker få kontakt med Felix som mest bara tittar på mig och försöker övertala mig om att vi ska gå enbart genom sina blickar. 

"Hur ofta känner du av ångest?" Frågar psykologen försiktigt och då Felix inte svarar placerar jag lugnt min andra hand över våra hopflätade händer och harklar mig försiktigt. "Han får ofta ångest på kvällarna och när han känner att han inte har kontroll så kan det övergå i en panikattack" svarar jag försiktigt och psykologen nickar lite. "Vad brukar hjälpa då?" Frågar hon vidare och jag ser aningen generat ner och hummar lite.

"Alltså vi brukar mysa och jag försöker få honom att prata om det. Och ibland har vi sex, han blir lugnare av att ha mig nära och bara få känna min hud.." mumlar jag aningen generat och psykologen nickar lite och skriver ner det jag säger i sin anteckningsbok. 

"Felix, du behöver bara svara med ett ord om det är så, men jag vill höra det från dig. Har du några framtidsplaner eller något som får dig att blicka framåt?" Frågar hon försiktigt och jag ser lugnt på honom, för vi pratar sällan om framtiden. Vi pratar mest om vårt förflutna och pratar igenom vad som gått snett och vad vi hade kunnat förändra. 

Felix lyfter försiktigt blicken och ser på henne innan han återigen ser på mig med en lugn blick och jag möter hans blick och väntar på hans svar. 

"Jag vill gifta mig" yttrar han lugnt och jag känner det ila till i magen och ser förvånat på honom. Vet inte hur jag bör reagera, vet inte om han är seriös eller inte. Psykologen i sin tur ler lite och skriver ner det han säger innan jag ofokuserat hör hur hon avslutar dagens möte och föreslår en ny tid.

När vi sedan är ute i korridoren utanför rummet och jag är påväg att fråga Felix vad han menade, hur seriös han var så håller jag på att sätta andan i halsen när jag vänder mg om och upptäcker att han står på knä. 





. . .

I'm the queen of cliffhangers

Ätstörd ~ foscarWhere stories live. Discover now