1.BÖLÜM

48 12 5
                                    

Sonunda okulun son gunu gelmisti. Lise 3. sinifi bitirmistim. Bugun son kez erken kalkacaktim ve son kez beni sinir edenlerin sifatini gorecektim. Aslinda beni okul kapaniyor diye uzen tek sey can dostum en iyi kankam Aysenur u giremiyecektim. Cunku 3 ay boyunca Antalyada olucakti. Bizim Aysenurla aramizda farkli bir sey vardi. Ama bunu ikimizde bir turlu cozemiyorduk. Aramizdaki bu sey her neyse cok iyi anlasmamizi sagliyordu. Belkide isim benzerliginden dolayidir. Kim bilirrrr...
Sabah kalktigimda aklima gelen ilk sey'bugun hangi elbisemi giysem' oldu. Aslinda onceden ayarlamaya calismistim ama sadece calistim karar verememistim. Elbise giyecektim bu kesindi ama hangisi giyecegim kesin degildi. Ben bunlari dusunurken annem kapidan " bosuna dusunup kafani yorma kizim ben senin yerine ne giyecegine karar verdim " deyip odadan cikti. Bazen anneme gercekten hayranlik duyuyorum. Benim ne dusundugumu nasil anliyordu ? Neyse bunu sonra dusunmek icin kenara biraktiktan sonra annemin benim icin secmis oldugu elbiseye goz attim. Gercekten guzel bir elbise secmis annem. Annemin secimlerine guvenirim ama bazen fazla uzerime gelip ve her seyime karismasina sinir oluyorum.
Yataktan kalkip dus almak icin banyoya gittim. Eee tabi temizlik onemli. Dustan ciktiktan sonra elbisemi giydim. Uzerimdeki elbise siyah , boyu hafif dizimin ustunde olan şık bir elbiseydi. Sacimi daginik topuz yaptiktan sonra babamin cagirmasiyla asagiya yani salona indim. Babam her zamanki gibi masanin basina oturmus ve annemde karsisina oturmustu. Ben sabahlari erken saatlerde kahvalti yapmadigim icin annemin ve babamin yanaklarindan opup siyah spor cantanmi alarak evden ciktim. Bugun okulumuzun uzak olmasina ragmen yuruyerek gidicektim. Hemde Aysenurla biraz dertlesmis olurduk ne de olsa 3 ay boyunca gorusemiyecektik.
Bir on dakika yurudukten sonra karsimdan biri hayir Aysenur "Aysegul burdayim cabuk gel" diye bagriyordu. Hizla yanina giderken Aysenurun giydiklerini incelemeye basladim. O da benim gibi siyahi tercih etmisti. Altinda siyah mini short ustunde ise siyah thisort giymisti. Saclarini acik birakmisti. Elinde ise benim cantama benzer şık bir canta vardi. Yanina geldigimde " cok guzel olmussun be yavru kus " dedim. O da gulumseyerek " saol be kanka eh iste sende benim kadar olmasanda guzel olmussun " dedikten sonra beraber kahkaha atarak yurumeye basladik. Okula geldigimizde kapidan girer girmez Aysenur kadar samimi olmasamda sevdigim bir arkadasim Melike bizi yanina cagirdi. Melikede en az bizim kadar guzep olmustu. Yanina gittigimizde kantine gidelim mi diye konusurken benim caprazim da olan Ferhati gordum. Bu cocuga gercekten sinir oluyorum. Beni sinir etmek icin Allah in her gunu yeni bir seyler bulur ve uygulardi. En son iki gun once uzerime bir kova dolusu sari boya dokmustu. Hemde sariii yaaa. O an tum okula rezil olmustum hatirlamasi bile kotu. Kizlar kantine gitmeye karar verdiklerinde " hadi hemen basima bir sey gelmeden gidelim " dedim. Onlar kahkaha atarak giderken ben hizli adimlarla kantine gittim. Bugun mumkun oldukca o sinir abidesinden uzak durmaliydim. Aysenurla ben masaya oturuken Melikede her zamanki gibi fresh ve karam alip geldi. Kantinde baya oyalandiktan sonra karnelerimizi almak icin sinifa ciktik. Biz sinifa girdikten sonra hocamizda geldi. Hocamiz karneleri dagitmadan once kisa bir konusma yapip ardindan sinif birincisini acikladi. Tabiki sinif birincisi ben olmak isterdim ama malesefki ben degildim. Bizim sinifin gozdesi ve gruru olan Merve sinif birincisi olmustu. Karneperimiz dagitilirken Ferhat ve Yasin siniftan erken cikmislardi. Yasin Ferhatin en yakin arkadasiydi. Biri ne yapiyorsa digeride mutlaka o isin altinda cikiyodu. Ve bunlar beraber bir yere gidiyorlarsa mutlaka bir sey olurdu. Allah sonumuzu hayretsin... Hocamiz karnemizi verdikten sonra herkes dagilmaya basladi. Biz ucumizde asagiya indik. Ben 85.60 la taktir almistim. Aysenur benden daha zeki oldugu icin 91.00 la takdir almisti. Melike ise bizim tam tersimize bu donemi duz gecmisti.
Okuldan ciktiktan sonra Melikeyle vedalasip Aysenurla ben evin yolunu tutmaya basladik. Tam sokagin kosesini donecekken karsimiza Ferhat cikinca odumuz patladi. Ben buyuk bir saskinlikla Ferhata bakarken arkasindan Yasin geldi. Aysenurda yasine sevkatle bakmaya basladi. Aysenur iki senedir Yasini seviyordu ama bir turlu asik oldugunu kabullenmiyordu. Ferat " hadi yeter bu kadar bakisma gidiyoruz " dediginde ben " senin goturdugun hic bir yere gelmiyorum " dedim. Ne olur ne olmaz isimi garantiye alim demi. Ferat buyuk bir alayla " merak etme bu seferlik bir sey yapmicam korkmana gerek yok " dedi ve gulmeye basladi. Ben hic bu lafin altimda kalirmiyim hemen " senden mi korkucam morsuz moruk " dedim bende alayla. Bir and gulmeyi biraktiginda bozuldugunu anladim. Yasin ve Aysenur " morsuz moruk " diyerek dalga geciyorlardi. Bende bir zafer gulusu attim. Ferhat sinirle " geliyormusunuz gelmiyormusunuz " dedi ve ardindan " tabi korkmuyorsaniz " dedi. " senden korkan senin gibi olsun " dedikten sonra Ferhati takip etmeye basladik. Yolda yururken Yasin Aysenurla konusmaya calisiyordu ama benim yavru kus hic yuz vermiyordu. Ferhat birden durunca hepimiz durduk " burasi " dedi. Etrafa biraz goz attigimda kocaman bir cinar agacinin altinda deniz kabuklariyla " SENİ SEVİYORUM AYSENUR " yaziyordu. Aysenur bu yaziyi gurdukten sonra Yasine saskin yuz ifadesiyle dondu. Yasin Aysenurun elini tutarak " Aysenur biliyorum belli etmedim hic bir zaman ama ben seni cok seviyorum sana bu kadar yakinken uzak olmak kadar benim canimi acitan bir sey yok artik her animi senle gecirmek istiyorum " dediginde Aysenur oldugu yerde apisip kaldi. Bende saskinlikla Yasine bakarken Ferhatin kenarda bakip guldugunu gordum. Bende bari su cakma lazin yanina gidimde bizimkileri yalniz birakim. Ferhatin yanina gittigimde " uzaktan cok guzelsin "dediginde galiba bugunku ucuncu sokumu yasamis oldum. Ooo simdi bana guzelsin mi dedi ben mi yanlis anladim .
ben sok ben iptal ben olu ...

Evet arkadaslar insallah kitabimi begenirsiniz belki ilk bolumu biraz sıkıcı olabilir a diger bolumlerimi begeneceginize emin
gorusuruzz...

SİNİR ABİDESİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin