Η προφητεία

444 27 6
  • Αφιερωμένο στον/ην nagiap123
                                    

Η Σίβυλλα Τρελόνι βρισκόταν στη "Γουρουνοκεφαλή" μαζί με τον Άλμπους Ντάμπλντορ. Κάποιοι άλλοι μάγοι περιφέρονταν περίεργοι γύρω τους. Ο μπάρμαν έφτυνε μέσα στα ποτήρια και τα καθάριζε με ένα πατσαβουρωμένο μαντήλι. Το μαγαζί αυτό ήταν γνωστό για την παράξενη πελατεία του όσο και για το βρώμικο γούστο του μπάρμαν. 

Ο Άλμπους και η Σίβυλλα συζητούσαν ήρεμα. Όλα έδειχναν πως θα ήταν μια ακόμη ήσυχη βραδιά. Ήταν αργά το βράδυ, ξημερώματα της επόμενης μέρας.

Ξάφνου, ακούστηκε ο ήχος του ποτηριού που σπάει. Όλοι κοίταξαν προς το σημείο που ακούστηκε ο ήχος. Αντίκρισαν την Σίβυλλα Τρελόνι. Η γυναίκα είχε γουρλώσει τα μάτια και κοιτούσε κάτι στο υπερπέραν. Ο Άλμπους Ντάμπλντορ την κοιτούσε ήρεμος. Είχε συνηθίσει να ακούει τις προφητείες της Τρελόνι -δεν τον τρόμαζε η έκφραση στο πρόσωπό της. 

Μετά από λίγα λεπτά απόλυτης σιωπής, η Σίβυλλα μίλησε, ή μάλλον ανοιγόκλεισε το στόμα της. Η φωνή που ακούστηκε έβγαινε μεν από κει, αλλά δεν ήταν η φωνή της γυναίκας. Σαν να μιλούσαν ταυτόχρονα δύο άνθρωποι με βαριά απόκοσμη φωνή.

"Έρχεται αυτός που έχει τη δύναμη να κατατροπώσει τον Άρχοντα του Σκότους...  Θα γεννηθεί από αυτούς που τον αψήφησαν τρεις φορές, θα γεννηθεί στην εκπνοή του έβδομου μηνός..."

Τότε ακούστηκε μια φωνή και ο μπάρμαν πέταξε έναν παρακατιανό περίεργο έξω από το μαγαζί. Η μάγισσα συνέχισε την προφητεία της. 

"Κι ο Άρχοντας του σκότους θα τον σημαδέψει ως ισάξιό του, αλλά εκείνος θα διαθέτει μια δύναμη που αγνοεί ο Άρχοντας του Σκότους... και κάποιος από τους δύο θα πρέπει να πεθάνει από το χέρι του άλλου, γιατί κανείς τους δεν μπορεί να ζήσει όσο είναι ζωντανός ο άλλος... Αυτός που έχει τη δύναμη να κατατροπώσει τον Άρχοντα του Σκότους θα γεννηθεί στην εκπνοή του έβδομου μηνός..."

Μόλις η Τρελόνι τελείωσε τον λόγο της, έβηξε δυνατά σαν να είχε πνιγεί. Όταν σήκωσε το βλέμμα της, είδε περίπου είκοσι άτομα να την κοιτάζουν μαρμαρωμένα. Είχε συνηθίσει να την κοιτάζουν περίεργα κι έτσι γύρισε στον Ντάμπλντορ για να συνεχίσουν τη συζήτησή τους. 

Όμως μόλις τον κοίταξε, είδε ότι κι αυτός την κοιτούσε παραξενεμένος, ή καλύτερα, τρομοκρατημένος.

Harry Potter: the beginningΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα