Κεφάλαιο 18

540 63 9
                                    

Κάτι ψιθύρισε που προερχόταν από μια πολύ παλιά γλώσσα την οποία κανένας τους δεν κατάλαβε. Το ραβδί φώτισε. Τα πάντα μαύρισαν.

Ένιωσε ότι έλιωνε και μετά τίποτα. Έπεφτε. Έπεφτε μέσα στο σκοτάδι. Συνέχισε να πέφτει σαν την Αλίκη* στην κουνελότρυπα. Όπως και η Αλίκη, η Ερμιόνη έπεφτε στο άγνωστο μέχρι που σταμάτησε να πέφτει απλά αιωρούνταν. Κάποιος της έπιασε το χέρι και την τράβηξε σε ένα δωμάτιο. Τα πόδια της πάτησαν στο πάτωμα το οποίο ήταν κρύο. Ήταν ακόμα ξυπόλητη. Κοίταξε το χέρι που την κράταγε. Ξαφνιάστηκε. "Σου έλειψα;" η φωνή ήταν αντρική. Ήταν ο Ρον. "Τι κάνεις εσύ εδώ;". Εκείνος της χαμογέλασε. "Είπα να σου κάνω παρέα. Ξέρεις να μην το περάσεις μόνη σου όλο αυτό". "Δεν είσαι αληθινός" αποκρίθηκε η Ερμιόνη. "Είμαι εδώ όμως". Η Ερμιόνη ήθελε να τον αγκαλιάσει, να τον φιλήσει... αλλά φοβόταν μήπως η μορφή του διαλυόταν. Δεν ήθελε να τον ξαναχάσει.

"Κοίτα" της έδειξε ένα κοριτσάκι που έτρεχε. Έπρεπε να ήταν γύρω έντεκα χρονών. Κρατούσε ένα γράμμα και έτρεχε προς τους γονείς της. "Αυτή είμαι εγώ" αναφώνησε η Ερμιόνη. "Ναι! Πάντα σε έβρισκα γλυκούλα". Το χαμόγελο του ήταν τόσο γλυκό. Πόσο το είχε ερωτευτεί αυτό το χαμόγελο. Το είχε ερωτευτεί; Σύμφωνα με όλους όλα ήταν στο μυαλό της αλλά ακόμα ένιωθε πεταλούδες στο στομάχι της όταν ήταν δίπλα του.

"Μαμάαα! Μπαμπάαα έχω γράμμα! ΓΡΑΜΜΑΑ" ."Τι γράμμα αγάπη μου;" ο πατέρας έπιασε την μικρή Ερμιόνη και την πήρε αγκαλιά. "Από μία σχολή μαγείας". Οι γονείς της κοίταζαν αποσβολωμένοι το γράμμα. Η εικόνα θόλωσε. Παιδιά άρχισαν να τρέχουν τριγύρω της. Η κόρνα ενός τρένου ακούστηκε. Κοίταξε την πινακίδα δίπλα της που έλεγε με μεγάλα άσπρα γράμματα "Πλατφόρμα 9 3/4". "Το τρένο... μουρμούρισε. "Θα το χάσουμε έλα πάμε" ο Ρον της έπιασε το χέρι και την έσυρε μέσα στο τρένο. "Εδώ γνωρίστηκες με εμένα και τον Χάρι. Πωπω μου είχες σπάσει τα νεύρα με την εξυπνάδα σου αλλά σε είχα βρει χαριτωμένη. Τι με κοιτάς; Αληθινή ιστορία!" της χαμογέλασε γλυκά και την έβαλε σε μία κουκέτα.

"Είμαι η Ερμιόνη. Ερμιόνη Γκρέιντζερ". "Εμμ.. γεια! Χάρι, Χάρι Πότερ". "Ρον! Ρον Ουέσλι. Χάρηκα για την γνωριμία". "Τα γυαλιά σου έχουν ραγίσει. Μπορώ να σου τα φτιάξω". Γέλια. Η κουκέτα άδειασε. "Γκρίφιντορ" φώναξε μια φωνή. Γέλια. Η πόρτα άνοιξε. Μπήκαν μέσα η Ερμιόνη, ο Χάρι, ο Ρον και ο Νέβιλ. Γέλια. Η πόρτα άνοιξε. Μπήκαν μέσα η Ερμιόνη, ο Χάρι, ο Ρον και ο Νέβιλ. "Μα τα σώβρακα του Μέρλιν, αυτός ο Μαλφόι είναι τόσο εκνευριστικός". "Χάρι σταμάτα να μιλάς έτσι. Δεν ξέρεις τι συμβαίνει σπίτι του ώστε να φέρεται έτσι". "Ω Ερμιόνη σταμάτα να είσαι τόσο χαζή. Ο τύπος απλά είναι κακός". Η Ερμιόνη σηκώθηκε και βγήκε από την κουκέτα.

The Broken Time-TurnerΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα