Chapter 3

51 11 3
                                    


Anul 2016 este pe terminate. În acest an nu s-au întâmplat prea multe, deci nu am ce spune despre el. Da, am o viață plictisitoare.

Sunt sigură că voi urî 2017 din tot sufletul meu pentru că am examenul. În rest, nu cred că va fi diferit comparativ cu ceilalți ani.

Este ora 16 și eu încă habar n-am ce să fac de revelion. Rebecca va petrece la munte cu familia ei și părinții mei o să iasă cu finii, iar eu nu am de gând să le ascult poveștile plictisitoare despre politică și alte tâmpenii. 

Ok, am impresia că voi intra în 2017 cu Dan Negru.

(...)

- Eu ce dracu fac de revelion ? Voi ieșiți și Rebecca e plecată, mă adresez iritată mamei.

- Gata cu nervii, să te duci la Alina și Adi. 

Adi este fratele mamei, adică unchiul meu, și Alina soția lui, adică mătușa mea. Să mă duc la ei nu este o idee rea deloc, având în vedere că: au o casă mare, o să mă distrez mult cu vărul meu, Alex, și... s-ar putea să îl întâlnesc pe crush.

Da, am un crush, și nu, nu este Vlad. Pe el doar îl simpatizez, dar persoana pe care o plac cu adevărat este Cosmin. Face 15 ani în aprilie. Are un frate geamăn, dar tot el e mai cute, și părinții lor sunt prieteni foarte buni cu unchii mei. Stau foarte des pe acolo, deci e posibil să facă revelionul împreună. Am sentimente pentru Cosmin de un an și nu l-am mai văzut din vară. Abia aștept să dau ochii cu el din nou. Clar, la Alina și Adi mă duc. Trebuie să o sun pe Rebecca, urgent.

- Ce-i ? Dormeam, se aude vocea somnoroasă a Rebeccăi.

- Somnul tău de frumusețe nu prea dă roade.

- Bine mă, perfecțiune. Ce vrei ?

- Ghici unde mă duc de revelion. 

- La Alina și Adi și o să îl vezi pe Cosmin și o să îmi dai mesaje ca o retardată.

- Poate îți fac cunoștință și cu el, și cu Gabi. Abia aștept, jur.

- Eu nu. Acum pot să mă culc la loc?

- Tu ce naibii ai de dormi după-amiaza?

- Vreau să fiu odihnită în seara asta...

- De parcă ai fi Rebecca de acum 9 ani. Hai că te-am lăsat, îți dau mesaj când ajung acolo, pa.

(...)

Sunt în taxi, ajung în două minute. Tremur de emoție. Nu știu ce să fac în fața lui. O să stau ca o tută și o să mă uit la el. 

Presimt că o să se întâmple ceva... ceva rău. Trebuie doar să mă calmez. Ce senzație ciudată, Doamne. 

- Am ajuns, domnișoară! 

La auzul acestor cuvinte din partea taximetristului, inima începe brusc să îmi bată și mai tare. Sunt foarte agitată, nu mai știu nici pe ce lume mă aflu. Îi dau banii șoferului și ies din autovehicul. Mă apropii ușor de poartă, trag aer adânc în piept și sun.

- Alessia ! Te așteptam, mi se adresează politicoasă mătușa mea după ce îmi deschide poarta.

Îi dau un zâmbet prietenos și pășesc în curte.

- Haide în casă, acolo sunt toți ceilalți.

Înghit în sec. Îmi simt inima cum bate din ce în ce mai tare și fluturii ce-și fac dansul în stomacul meu din ce în ce mai agitați. 

Intru în casă și tresar instant, văzându-l în fața mea. Nu știu ce să fac. Din instinct, i-am zis un "Bună!" apăsat și tare. M-am făcut de tot rahatul. 

- Bună, Alessia! Te ajut? Dă-mi geaca.

După ce i-am dat-o, mi-a așezat-o în cuier. M-a așteptat să mă descalț și am intrat în cameră, unde erau toți ceilalți: vărul meu, Alex, sora lui și în același timp verișoara mea mai mică de 9 ani, Bianca, și fratele geamăn al lui Cosmin, Gabi. Îi salut, mă fac confortabilă așezându-mă în pat, după care îmi scot telefonul, fiind pregătită să îi fac spam Rebeccăi. 

- Cosmin... Care e parola de la Wi-Fi? îl întreb încet, ridicându-mi ușor ochii spre el.

- Nu știu. Vino să îl întrebăm pe Darius, cred că o are el.

Ne ducem în camera vecină, unde se află Darius, un prieten de familie.

- Bă, care e parola de la Wi-fi? Îi trebuie Alessiei.

Darius îmi dictează parola de pe o foaie. Mă întorc, fiind pregătită să ies din cameră, dar mă împiedic de ceva. Am fost gata să cad, dar am reușit să mă țin pe picioare și doar m-am dus cu câțiva pași înainte. Întorcându-mi capul, îl pot observa pe Gabi dându-și părul din ochi, privindu-mă cu sarcasm. S-a schimbat mult față de cum era în vară... Prefer să îl ignor și să ies. Așa cum el mi-a pus piedică, o să-i pun și eu un pumn în față. Încă nu am uitat cum m-a jignit mai demult. De aia îl prefer pe Cosmin. El e mult mai ok, în schimb Gabi e un nesimțit. 

(...) 23.25

- Vreți să faceți cunoștință cu o fată? îi întreb entuziasmată.

- Cu cine?

- Prietena mea cea mai bună, Rebecca. E super ok. Căutați-o pe facebook. mă adresez lor, după care le dau numele de facebook al Rebeccăi.

- E drăguță, spune Cosmin, fiind vizibil un zâmbet în colțul gurii lui, care m-a făcut să înnebunesc. Se poate să o placă?

Gabi nici nu a vrut să caute. Nu cred că îi stă de fete. Îi stă mai mult de lol și de alte jocuri prostești. Dar pe mine, de Cosmin mă interesează... Mai bine nu-l puneam să o caute.

- Să-i dau mesaj? mă întreabă, întrerupându-mi firul de gândire.

- Dacă vrei...

- Ai pățit ceva?

- Nu.

Mă așez lângă Gabi stând ca o legumă vreo 5 minute, după care îmi mut privirea în stânga mea, unde era el, și îl surprind uitându-se la mine cu niște ochi foarte dulci și cu un mic zâmbet. Atunci mi-am dat seama că are niște ochi așa frumoși. De un căprui deschis, unic. Părul lui este brunet, cu un breton lung, astfel încât să îi acopere puțin din ochiul drept. Mă privește de sus, deoarece îi ajung până la umăr. 

Mă trezesc la realitate. Tresar și îmi îndrept ochii în jos. Îl ocolesc timidă, dar îmi atrage atenția Cosmin, care zâmbește la telefon și tot tastează. Scot repede telefonul și văd că am un mesaj de la Rebecca. Un mesaj care m-a rănit, mult. "Cosmin mi-a dat mesaj. Acum vorbesc cu el. Se comportă ciudat. Ce i-ai zis de mine?" 

Mă uit la Gabi, care stătea cu Alex și cu Darius, care abia a venit în cameră. Mi-am dat seama că am sentimente și pentru el. Simt ceva pentru amândoi gemenii. E așa de ciudat pentru mine. Mai bine nu veneam aici. De aia aveam o presimțire rea pe drum. Ce pot face acum?


A fost mai lung ca de obicei, nu? Apropo, să știți că Gabi și Cosmin ocupă un rol important în poveste și de aceea am făcut un capitol doar despre ei. Veți vedea în capitolele următoare. Vă pregătesc multe surprize. :)

Vă rog să-mi spuneți dacă vreți capitole mai scurte, să știu ce să fac. :3 














Welcome To The ShowWhere stories live. Discover now