Τα καλύτερα γενέθλια

285 21 3
                                    

Μια ηλικιωμένη κυρία χτυπούσε την πόρτα των Πότερ. Ήταν κοντή, ντυμένη κομψά και κρατούσε ένα καλάθι με φαγητά και δώρα. Η πόρτα άνοιξε και η Λίλι Πότερ φάνηκε στο κατώφλι. Μόλις αντίκρισε την ηλικιωμένη κυρία, άφησε ένα επιφώνημα χαράς.

"Μπατίλντα! Τι ωραία που ήρθες! Πέρασε μέσα, σε περιμένουμε!"

Η Μπατίλντα Μπάγκσοτ πέρασε μέσα με ένα χαμόγελο. Μόλις αντίκρισε τον Τζέιμς Πότερ και τον μικρό Χάρι στην αγκαλιά του, είπε χαρούμενη:

"Τζέιμς, αγόρι μου, τι κάνεις; Κι αυτός είναι ο μικρός εορτάζων; Μα πόσο όμορφος! Μπράβο, μπράβο! Σου έφερα δώρα και λιχουδιές για τα γενέθλιά σου μικρέ μου!"

Άφησε το παραφουσκωμένο καλάθι στα χέρια της Λίλι. Σωριάστηκε κουρασμένη στον καναπέ και η Λίλι κάθισε δίπλα της.

"Καθίστε να ανοίξουμε τα δώρα του Χάρι!"

"Περίμενε να σβήσουμε την τούρτα και μετά τα ανοίγουμε!" 

Αφού έφαγαν μεσημεριανό, πλούσια φτιαγμένο με ποικιλία τροφίμων και ποτών, και μετά από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον Άλμπους Ντάμπλντορ κατά τη διάρκεια της οποίας ο Χάρι κοιμήθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του, αποφάσισαν να σβήσουν την τούρτα του μικρού.

Ο Χάρι τρόμαξε μόλις είδε το κερί στην μαγεμένη τούρτα που αιωρούνταν στον αέρα, αλλά όλα κύλησαν ομαλά. Τα δώρα της Μπατίλντα τα ευχαριστήθηκε αρκετά ο Χάρι, και περισσότερο το μαγικό τρενάκι το οποίο έκανε τώρα κύκλους γύρω απ' το κεφάλι του μωρού. 

Μόλις η Μπατίλντα έφυγε για το σπίτι της, αργά το απόγευμα, δύο κουκουβάγιες με ένα μακρόστενο δέμα προσγειώθηκαν στο περβάζι του παραθύρου τους. Ο Τζέιμς άνοιξε το παράθυρο και πήρε το δέμα. 

"Είναι από τον Σείριο!", αναφώνησε χαρούμενος. "Για τα γενέθλια του Χάρι!". Άνοιξαν όλοι μαζί το δέμα. Ήταν ένα σκουπόξυλο μικροσκοπικών διαστάσεων. Μόλις ο Τζέιμς το είδε, στράφηκε ενθουσιασμένος στον Χάρι.

"Αυτό ίσως το ευχαριστηθείς περισσότερο από κανένα άλλο δώρο σου, τυχεράκια!"

Και είχε δίκιο. Το επόμενο πρωί, η οικογένεια Πότερ βγήκε στον κήπο για να δοκιμάσει ο Χάρι το σκουπόξυλό του. Ο μικρός καταχάρηκε το πέταγμα. Οι γονείς του δεν τον άφηναν να πετάξει πολύ ψηλά, αλλά γι αυτόν ήταν αρκετό. Πάντα υπό την επίβλεψη του Τζέιμς και της Λίλι, ο μικρός έκανε βόλτες μέσα στο σπίτι και στην αυλή. 

"Χάρι! Πρόσεχε, σε παρακαλώ τη γάτα!", φώναξε τρομαγμένη η μητέρα του καθώς, σε μια από τις πτήσεις του, ο μικρός είχε κοντέψει να στείλει την γάτα στην επόμενη ζωή της. Τέτοια μικροατυχήματα συνέβαιναν, αλλά ήταν αναμενόμενο. Ανάμεσα στα άτυχα αντικείμενα που πήρε στον διάβα του ο Χάρι και το σκουπόξυλό του ήταν και ένα φρικαλέο βάζο που είχε χαρίσει η αδελφή της Λίλι, η Πετούνια σ' αυτήν και στον σύζυγό της για τον γάμο τους. Κανείς από την οικογένεια δεν στενοχωρήθηκε ιδιαίτερα από την απώλειά του. Κατά τ' άλλα, η πτήση με το σκουπόξυλο ήταν σίγουρα μια "μαγευτική" εμπειρία για τον μικρό.

"Θα γίνει σπουδαίος παίκτης του κουίντιτς, είμαι σίγουρος", έλεγε και ξανάλεγε ο Τζέιμς. 

"Ας βγάλουμε και μια αναμνηστική φωτογραφία για να τη στείλουμε στον Σείριο με το ευχαριστήριο γράμμα!", είπε η Λίλι. "Είμαι σίγουρη ότι θα χαρεί να τον δει να πετάει με σκουπόξυλο!"

Όταν σκοτείνιασε και η οικογένεια μαζεύτηκε στο σπίτι, η Λίλι έγραψε ένα γράμμα στον Σείριο για να τον ευχαριστήσει για το δώρο του. Έστειλε μαζί του και την φωτογραφία με τον Χάρι στο σκουπόξυλο. 

"Ελπίζω να φτάσει γρήγορα το γράμμα... ήταν πολύ όμορφο αυτό που έκανε ο Σείριος!"

Ήταν χαρούμενοι. Δεν είχαν ιδέα τι θα σημάδευε για πάντα τον κόσμο των μάγων, όσο και τη ζωή τους, 3 μήνες αργότερα...  

Harry Potter: the beginningΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα