11/ Tercih

5.4K 399 325
                                    

Remus, Severus'u duvara yasladığı sırada James de yumruk atmak için hazırlanıyordu.

"HADİ VURSANA!" diye bağırdı Severus. "NE OLDU? KORKTUN MU?"

James, yumruğunu indireceği sırada ortaya birden Grogi çıktı. Parmağını şıklattığı anda Severus'a yumruk atmaya hazırlanan James dondu.

Remus, Severus'u bırakıp "Sen ne yapıyorsun?" Diye soruyordu ki Grogi bu sefer de Remus'u dondurdu.

"Efendi Potter, eğer kavga ederseniz sizi dondurmamı istedi."

"Teşekkür ederim Grogi." Dedi Severus. "James zaten hiçbir zaman adil oynamaz."

James, konuşamıyordu ama gözleri hareket ediyordu. Severus "Böyle yaparak bizi birbirimizden daha çok ayırdığını görmüyor musun?" Diye sordu. "Ne yaparsan yap James, beni böyle kazanamayacaksın. Böyle yaptığın sürece hiçbir şey kazanamayacaksın."

Severus bu sefer Remus'un karşısına geçti. "Ve sen Remus, senin hâlâ daha nasıl Hufflepuff'a seçildiğini ve nasıl bölüm başkanı olduğunu anlamıyorum. Lanet olsun! İkimizin arasını düzeltmen gerekirken James'in beni dövmesine izin mi vereceksin? Küçükken James beni dövmek istediğinde sen beni korumak için James'i dolaba dahi kilitlerdin. Silkelen ve kendine gel gerizekalı! Sırf Slytherin'e seçildim diye benden uzaklaşma!"

Remus gözlerini yumdu. Severus, elini Grogi'ye uzattı.

"Hadi Grogi, gel. Karnım acıktı."

Grogi, Severus'un elini tutup merdivenlerden inmeye başladı. James ve Remus, orada öylece donmuştu.

***

"Rose, tatlım bak, sen bizim için her zaman çok özel oldun ve sana yemin ederim o üç salak oğlumdan daha çok güveniyorum sana... Hadi, Harry Amcana gerçekleri anlat."

Rose, karşısındaki savaş kahramanına baktı.

"Ne duymak istiyorsun Amca?"

"Mesela oğullarımın Malfoy'un lanetli oğlunu öldürmek istemediğini... Albus'un bunu yanlış anladığını?"

Rose, başını önüne eğdi. "Üzgünüm amca. Bir noktaya kadar bende bu plana dahildim. Ve eğer aramızda kalacaksa, sana her şeyi anlatmak istiyorum."

"Yemin ederim, Lily'nin üstüne yemin ederim her şey aramızda kalacak Rose."

Rose başını salladı ve Harry'ye her şeyi anlattı. Scorpius'u kendisinin kurtardığını Jahuaların Scorpius'a saldırmasına ramak kaldığını ve ikisinin Karanlık Orman'dan kaçmalarını... Tabii, Scorpius'un onu öptüğü anı anlatmadı. Çünkü o detay şu anlık saklansa daha iyi olurdu.

Daha sonra Hogwarts'a gelip büyülenen üç gencin üstlerindeki büyüyü kaldırmalarını ve Rose'un James ve Remus'un kıçlarını kurtarmak için Scorpius'a şikayetçi olmaması için yalvardığını da ekledi.

Harry, Rose'un alnından öptü ve teşekkür etti. "Eğer sen olgunluk göstermeyip o çocuğu kurtarmasaydın şu an her şey çok kötü olacaktı Rose."

"Biliyorum amca."

"Peki şu Jenna? Zabini'in kızı... O nasıl birisi?"

"Açıkçası pek kötü bir şey yaptığını görmedim. Hatta Blaise Zabini'in kızı olmasaydı çok tatlı olduğunu bile söyleyebilirdim. O kızdan zarar geleceğini sanmıyorum."

Asil Bulanık Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin