Capitolul 9

3.6K 287 8
                                    


- Nu reușesc să iau legătură cu Elian. Tu știi pe unde umblă?

Sunt primele cuvinte pe care Alex i le spune lui Victor în momentul în care intră în biroul acestuia. Toată ziua a fost prins în urgențele de la spital și abia dacă a avut timp să se gândească și la altceva. Pășește grăbit spre centrul camerei, și se așează pe canapeaua aflată în fața biroului unde Victor se chinuie să dezlege tainele unui document. 

- Știu că a plecat azi-dimineață, îi răspunde Victor abandonând dosarul pe care îl studia plictisit. Este bine... Nu te panica degeaba. Și eu tot despre el vreau să vorbim.

- Bine atunci. Am niște vești destul de importante. Am primit rezultatul.

- Iar starea ta de iritare îmi spune că nu prea ești încântat de acest rezultat sau...

- Nu, nu sunt. A ieșit așa cum bănuiam.

- Și cum dracului bănuiai tu, pentru că eu habar nu am ce ai în cap și nu știu nici să ghicesc în stele, comentează Victor iritat.

Ambi frați sunt conștienți de distanța care i-a separat în ultimul timp chiar dacă practic locuiesc sub același acoperiș. Scurtele momente în care se întâlneau le petreceau discutând orice altceva numai despre viețile și gândurile lor, nu. În aceeași situație se află și cu fratele lor mijlociu, care a impus, într-un mod tacit întradevăr, această îndepărtare.

- Este negativ.

- Ok. Asta înseamnă că...?

- Asta înseamnă că Mateo nu este copilul lui Elian, izbucnește Alex nervos.

Numai el știe cât de mult a greșit față de fratele său făcând testul ADN fără acordul lui. Numai el știe cât de mult s-a străduit să ascundă ceea ce bănuia încă de anul trecut când a intrat, cu totul întâmplător, în posesia unui buletin de analize pe care Jessie i le făcuse lui Mateo. La început a crezut că totul este în regulă, că analizele acelea se fac în mod obișnuit oricărui copil de vârsta nepotului său. Mai târziu, când și-a dat seama că Elian habar nu avea de acele analize, a început să i se pară suspect. Abia după ce a revenit asupra lor și le-a studiat cu mai multă atenție a intrat la bănuieli. De aici până la efectuarea testul ADN pentru confirmarea paternitații lui Elian a fost doar un pas.

- Tu vorbești serios? Adică vrei să zici că Elian nu este tată, mormăie Victor îngândurat.

- Sau cum zici tu.

- Ce dracu' facem acum? Se întreabă Victor cântărind scurt cele două variante pe care cei doi le au.

Să-i spună lui Elian că Mateo nu este copilul lui sau să nu-i spună lui Elian acest crunt adevăr?

- Nu știu. Cred că era mai simplu dacă ieșea pozitiv, spune Alex întristat privind lung spre fratele său.

- Jessie probabil că știe acest mic detaliu... De-asta nu-și amintește Elian nimic... El nici înainte nu s-a culcat cu ea... Bombăne Victor gesticuland agitat cu mâinile prin aer.

- Ce dracului vorbești tu acolo?

Alex îl privește încruntat și curios în același timp. Cu siguranță Victor are cunoștință despre anumite detalii despre Elian, detalii pe care el încă nu le-a aflat. Cum dracului se face că în ultimele 48 de ore cei trei frați au discutat între ei despre viața lor personală mai mult decât au discutat ei de când se cunosc?

- Vorbeam despre căsnicia falsă pe care ne-au ascuns-o cei doi. Elian mi-a povestit ieri cum stă treaba. S-a căsătorit doar pentru copil.

- Copil care nu este al lui, adaugă Alex oftând profund.

Vieți schimbateUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum