9. Kapitola

3.4K 224 20
                                    

Pohled Severuse

Přede mnou stojí můj dobrý přítel Lucius se svým synem a mým kmotřencem Dracem. Lucius má Draca též ve své náruči.

"Ah, Severusi, co ty tady?" usměje se na mě, "a kdopak je tohle?"

"Luciusi, dovol mi představit ti Harryho Pottera. A dnes jsem tu proto, že jsem jaksi pokazil jeden lektvar a ten se vylil zrovna na Harryho," povím mu trochu upravenou verzi.

"Severusi, ty a pokazit lektvar, to je neslýchané," poznamená pobaveně Lucius.

"A co přivádí tebe dnes do nemocnice?" zeptám se ho na oplátku.

"Ale Narcisa je možná znovu těhotná, tak jsme ji sem šli doprovodit a nyní míříme domů," pokrčí rameny.

Přeju Luciovi, aby měl víc dětí, je to dobrý otec a svého syna nadevše miluje, i když to na veřejnosti nedává moc najevo.

"Nechcete se stavit, aby se mohli kluci lépe seznámit?" navrhnu po chvíli, když vidím, jak Draco s Harrym na sebe koukají.

"To není vůbec špatný nápad a ty mi aspoň vysvětlíš, proč je Harry Potter v tvojí opatrovnictví," přikývne a společně se z přemísťovacího bodu odmístíme ke mně domů.

Pohled Harryho

Když jsem se probudil v té místnosti, myslel jsem si, že mě pan Severus dal pryč. Možná proto jsem po něm skočil a držel se ho jako klíště, dokud jsme nepotkali toho pána s tím klukem. Severus si s tím mužem chvíli povídal a tak vyžil čas, abych si prohlédl toho kluka.

Když jsme poté doma a jsou tam s námi, vezme nás Ethan k sobě do pokoje a povídá si s tím klukem, jako by se znali už dlouho.

"Promiň Harry," ozve se po chvíli Ethan, když si všimne, že je jen znuděně pozoruju, "tohle je Draco. Táta je jeho kmotr. Draco, tohle je Harry, táta ho chce adoptovat, takže to bude můj nový bratr."

"Ty jsi Harry Potter?" zeptá se mě překvapeně a já se jen nechápavě podívám na Ethana, který mu za mě přikývne, a vysvětlí mu, že toho o tomhle světě ještě mnoho nevím.

"Aha, to nevadí, nepůjdeme ven si zalétat?" otočí se Draco na Ethana.

"Mohli bychom, jen se dojdu zeptat, jestli může i Harry," přikývne Ethan a nechá nás s Dracem o samotě.

"A na čem se létá?" zeptám se Draca, protože opravdu nechápu, na čem by chtěli létat.

"Na koštěti. Uvidíš, že se ti to bude líbit. Sice ještě stále mám jen dětské koště, ale táta mi slíbil, že až půjdu do školy, tak mi koupí nový," řekne Draco pyšně.

"Tak můžem, oni tam budou s námi," vtrhne do pokoje Ethan.

S Dracem vyskočíme z postele a všechny tři míříme na zahradu, na které jsem ještě nebyl.

Severus i ten druhý pán už tam sedí za stolkem a popíjejí hnědou tekutinu ze skleničky.

Ethan přinese ze zahradního domku tři malá košťata a každému dá jedno a sám přes něj přehodí jednu nohu. Draco ho napodobí a společně se vznesou do vzduchu. Já zůstanu na své koště nerozhodně koukat a pak se otočím na Severuse.

Ten se na mě povzbudivě usměje a pobídne mě, abych si také sednul a napodobil kluky s odrazem od země. Když to udělám, zvednu se do vzduchu. Je to takový divný pocit, když mě nad zemí drží jen koště, ale hrozně se mi ten pocit líbí. Mohl bych ve vzduchu trávit celý život.

"No vidíš, že ti to jde," přiletí ke mně Draco.

"Jo no, určitě jsi už na koštěti někdy seděl," přidá se i Ethan a já se šťastně usměju. Tenhle život se mi začíná opravdu líbit.

Ahoj, vím, že jste všichni určitě očekávali Brumbála, ale Harry si přece jen zaslouží chvíli štěstí, než se objeví Brumbál. Zase musím poděkovat za komentáře a vote, je to opravdu neuvěřitelné, nečekala jsem, že se vám to bude tolik líbit.

Severus adoptivní otec Harryho ✔️Donde viven las historias. Descúbrelo ahora