Četvrti deo

884 52 4
                                    

Krv i meso čine čoveka

Nakon što je stavila levo sočivo i trepnula nekoliko puta izašla je iz kupatila ostavibši vrata otvorena. Ušla je u nežno ljubičastu sobu. Sonja je spavala na krevetu, dole na dušecima su bile prostrte tri devojke. Anuška se nasmejala i uzela telefon. Slikala ih je pre nego što je otišla na društvenu mrežu i objavila sliku uspavanih devojaka. Zelene oči Minje Sinđelić se pospano otvoriše. Prvo jedno pa drugo, a zatim ih profrlja i ustade. Anuška joj mahnu, a zatim otvori prozor. Osetila se bolje čim joj je hladan vazduh dodirnuo kožu. Zadrhtala je i para je izašla iz njenih usta.

-Zatvori prozor!-Sonja ju je pogodila jastukom

Ona se okrenula i odlučnim pokretom strgla pokrivač sa nje pre nego što ju je svukla sa kreveta. Sonja se našla na podu. Zbunjena i pospana gledala je u plavi plafon dok su joj se u glavi razlagale situacije. Anuška se smejala, zatim je sela između Đine i Ane drmajući ih.

-Hajde.-govorila je i tresla ih

Plave, drake oči Anđeline Đakovac se otvoriše i ona poskoči. Njena plava glava se sudari sa zidom i  uz tresak Đina se našla na podu. Anastasija se zakikota i dopusti Ani da se lagano probudi.

Dok je puštala Einternal flame  Anastasija je lagano pevala. Nikada nije bila previše nadarena za to, ali je bez obzira volela da peva. Tištilo ju je što nije imala sluha. Nije mogla slobodno da odredi kako da otpeva, već je morala da pažljivo određuje svaku notu.

Sonja je prebacila na Bonfire heart i pevajući uzela tanjire iz kuhinje. Tog jutra  muzika se širila iz uglavnom napuštene vikendice Sonje Aleksić. Ana je cedila voće u ukusni i zdravi sok dok je Anuška mutila smesu za palačinke. Ana je svojim glasom anđela pevala. Devojke su slušale njen tih, milozvučan, malo dublji glas. Đina bi joj se pridružila u višim delovima sa svojim visokim, zvonkim glasom. Anastasija je pokretala kukove u ritmu sledeće, njoj nepoznate pesme. Minja je pekla palačinke i veselo gledala po kuhinji.

-Uncry these tears I cried so many nights.

Unbreak my heart.-plačnim tonom je Ana pevala

Anastasija je zatvorila oči uživajući u lepoti glasa pevačice i Ane. Došlo je do promene glasova. Pored pevačicinog koji je postao dubok i grub i Aninog nežnog dodao se treći. Otvorivši oči gledala je Donju kako peva pretvarajući se da je viljuška mikrofon. Kuhinja se ispunila pokličima i devojačkim smehom. Dok se vraćala do kuće Anastasijin telfon ispusti vibraciju. Ona pogleda nepoznat broj.

-Halo?-rekla je i uvojak puštene kose stavila iza uveta

-Da li si znala za kontiš iz filozofije?-bio je to muški glas

-Vuče?-nije priklila iznenađenje u glasu-Zna sam.-vratila je glas u normalu

-Meni ništa nije jasno.-rekao je

Sa druge strane veze sedeo je Vuk sa zadovoljnim osmehom i prelistavao udžbenik.

-Imaš beleške?-pitala je zabrinuto

-Naravno da ne.-skeptično je rekao

Ispustila je glasan izdah.

-Slobodna si za dva sata?-pitao je

-Trebalo bi. U pet imam obaveze. Tako da jesam. Zašto?-pitala je

-Da dođem da učimo.-rekao je staloženo

Nešto se prevrnulo u njenom stomaku. Kao da je nešto prevagnulo. U grlu joj se stvorila teška knedla.

-Da..-promucala je kroz iznenada suvo grlo

Navukla je torbu na rame nervozno i izašla iz gradskog. Prešla je ulicu i pešačila do stanice za sledeći autobus.

Vuk je zadovoljno trljao šake, a zatim uzeo svoje palice i sišao u podrum zgrade. On je bio jedini mlađi član u toj zgradi te su podrum ostabili njemu. Popravljeni lift ne ide do podruma, a starima  je teško da koriste klizave stepenice. Seo je za bubnjeve i krenuo da udara jednostavan ritam. Vežbao je nekih pola sata, samo da se zagreje pre nego što ga je drug sa plivanja, Orhan pozvao na telefon.

LedWhere stories live. Discover now