Capitolul 15

3K 253 2
                                    

- Ești sigur că informația asta este corectă?

Elian aproape că țipă atunci când citește prima pagină din dosarul adus personal de către David. Răbdarea lui a atins cote atât de înalte încât nici el nu credea că există. Asistenta lui i-a umplut agenda de astăzi cu toate ședințele, întâlnirile și activitățile pe care le-a avut în ultimele cinci zile cât a lipsit. Atât a putut să o țină pe Aimee departe de realitate lui. Întoarcerea neașteptată cât și orele petrecute fără să o vadă sau măcar să o audă i-au alimentat starea de agitație și i-au pus la grea încercare emoțiile.

- Normal că este corectă. Te așteptai să fie altcineva? spune acesta luat prin surprindere.

- Nu poate să fie ea. Înțelegi. Refuz să fie ea.

- Nu poți face nimic în această privință. Ea este fiica lui Straton. Porter a făcut tot posibilul să o îndepărteze de ceea ce i se cuvine. Habar nu am de ce a făcut asta.

- Nu, nu, nu. Nu se poate. Nu este ea. Nu! Pe toți draci! De ce trebuia să fie tocmai ea. 

Elian nu-și mai poate controla reacția și nici nu reușește să-și țină gura închisă. Deja este prea mult. Mintea lui amețită începe să-și revină ca după un duș rece, iar conștiința iese la suprafață mai dură și mai puternică ca niciodată. Inima lui se sparge și milioane de cioburi se împrăștie în jurul lui. Sentimentele i se transformă în praf. Amintirile se ascund într-un colț întunecat al minții, iar starea lui euforică se transformă în gheață.

- Nu-ți înțeleg reacția, comentează David privindu-l mirat. Îmi povestești și mie ce dracului se întâmplă. În viața mea nu am întâlnit atâta mister la o persoana. Cine este această Aimee?

- Dracu' să mă ia de idiot ce sunt. Cum am putut să am încredere în ea? De ce? Am fost un dobitoc.

- Elian! Dacă nu-mi spui ce se întâmplă nu pot să-ți răspund la aceste întrebări.

David abia dacă reușește să-i urmărească cu privirea agitația necontrolată. Nici nu se mai străduiește să-i înțeleagă vorbele spuse cu atâta patos.

- Stai liniștit! Nu te întrebam pe tine.

- E clar că te deranjează această persoană. Ce i-ai făcut?

- M-am îndrăgostit ca un prost de ea. Asta i-am făcut, spune acesta bombănind și alte cuvinte neînțelese, cu șiguranță, nici de el.

- Și e ceva rău?

- Nuuu... Nu este rău, este îngrozitor de rău.

Elian își reia plimbarea prin încăpere încercând în zadar să se calmeze. Parcă mintea i-a luat foc dintr-o dată și se așteaptă din clipă în clipă să scoată flăcări pe nări. Niciodată nu și-ar fi închipuit că moștenitorul lui Straton este femeie. Nici în cele mai negre coșmaruri nu s-a gândit că această femeie este Aimee. Nu concepe că Aimee este o Straton. De ce dracului poartă alt nume? Și de ce și-a bătut joc de el? Ce plan malefic a uneltit și cine îi este părtaș?

- Ce dracului ai? îl întreabă David încercând să-l mai calmeze puțin. E doar o tipă care habar nu are  ce a moștenit de la părinții ei. De ce ești atât de afectat?

- Zici că nu știe? Tu chiar crezi lucrurile astea sau sunt doar simple presupuneri?

- Nu cred, știu sigur. Și dacă citești dincolo de prima pagină din dosarul ăla cu siguranță te vei convinge și tu de acest lucru. Săraca fată nici nu visează ce avere a moștenit. Nici nu cred că o interesează prea mult. Nu a intrat în posesia ei și nici nu are vreun gând în privința asta.

Vieți schimbateUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum