Capitolul 27

2.8K 228 4
                                    


Ziua de joi i-a găsit pe cei doi în diverse toane. Elian, care s-a agitat toată noaptea în somn fiindu-i imposibil să se odihnească, este nervos și plin de ace precum un arici. Aimee nu reușește să se concentreze pe nimic lăsând impresia că este ușor distrată, dar în același timp este atentă la spinii lui Elian. Deși amândoi încearcă să se comporte ca și cum ar fi o zi normală, ei știu că nimic din ceea ce se va întâmpla astăzi nu se situează în limitele normalului.

Aimee nu ar fi trebuit niciodată să participe la o astfel de întâlnire pentru că ea nu ar fi trebuit să moștenească nimic, părinții ei nu ar fi trebuit să moară, tatăl ei nu ar fi trebuit să-i fie tată...

Același sentiment îl are și Elian care, în ciuda faptului că deși a fost oarecum obligat să ajungă în această situație, nu s-a gândit niciodată că ar fi ceva normal. Dacă se gândește mai bine nici măcar prezența lui în apartamentul unei femei nu este una normală. Cu câteva zile în urmă nici nu concepea așa ceva...

- Aș vrea să ne mutăm la mine perioada asta, se trezește el vorbind în ciuda gândurilor care îi ocupau mintea. Vezi și tu că aici nu mai avem libertate, se plânge acesta atunci când iese din apartament și dă cu nasul de tipul care păzește etajul.

- Poate vor pleca dacă stau de vorbă cu ei, răspunde Aimee cu vocea ei calmă și blândă urmându-l visătoare.

- Nu vor pleca și nici nu trebuie să vorbești cu ei, cel puțin până când nu aflu cine se ascunde în spatele acestor informații care, cel puțin teoretic, nu trebuiau să fie atât de populare.

Elian nu vrea să-i povestească despre bănuielile lui. Este suficient să fie doar el cel speriat. După ce a aflat ca Hall este avocatul căruia domnul Straton i-a lăsat testamentul, parcă piesele de puzzle încep să se potrivească mai ușor.

- Crezi că există cineva care a făcut intenționat această propagandă?

- Eu nu cred în coincidențe declară Elian hotărât. Telefonul primit de tine s-a sincronizat la secundă cu știrea de la TV. Este clar că există o persoană care cunoaște câteva detalii destul de importante despre tine.

- Oricine putea să afle aceste lucruri despre mine. Și tu ai aflat, îți amintești?

- Poate că așa trebuia. Poate că acest individ a făcut tot posibilul ca informațiile să ajungă și la mine. Nu știu care este motivul, dar nu este greu de văzut care sunt urmările. Ești hăituită din toate părțile. Toți ochii sunt îndreptați spre tine. Ai captat toată atenția și te-ai tranformat brusc dintr-o persoană invizibilă în una foarte vizibilă.

Intră împreună în ascensor și pornesc spre parter, acolo unde îi așteaptă câțiva reporteri mult prea insistenți și destul de curioși.

- Tu crezi că există o persoană care complotează împotriva mea?

Întrebarea lui Aimee are scopul de a-l determina pe Elian să-i vorbească despre bănuielile lui deoarece ea simte că el îi ascunde ceva. A observat că este mult prea rezervat atunci când vine vorba despre acest subiect.

- Nu știu dacă acest complot este împotriva ta. Nici măcar nu știu dacă există doar o singură persoană implicată.

- Adică sunt mai multe! De ce? Cu ce i-am deranjat? Ce le-am făcut?

- Te tog să te liniștești! Probabil vom afla chiar astăzi mai multe amănunte.

- Chris... Tata știa cine sunt persoanele, nu-i așa? A vrut să mă țină departe de toate aceste... lucruri.

- Eu cred că a vrut doar să amâne momentul adevărului, însă viața i-a jucat o festa și la luat pe nepregătite. El nu s-a gândit niciodată că ar putea să fie prea târziu.

Vieți schimbateUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum