Irelia - vointa taisurilor

22 1 0
                                    

https://youtu.be/MFcsOX9xcIo

=Traieste in Ionia=

''Sabia se roteşte, pictând în jur cu sânge.''

Mânați de dorința de a dobândi iluminarea, ionienii au dezvoltat unele dintre cele mai uimitoare şi mai letale arte marţiale din Runeterra. Însă cel mai remarcabil stil de mânuire a sabiei a apărut în urma unei incursiuni străine.

Maestrul Lito era un spadasin iscusit, iar arta sa era căutată de clasele conducătoare din aproape toate orașele-stat ale lumii. Îşi păzea cu străşnicie secretele, dar se zvonea că săbiile pur și simplu respirau în prezenţa sa. Maestrul s-a stins pe neaşteptate din cauza unei boli misterioase, ce i-a uimit chiar şi pe cei mai pricepuţi medici din Runeterra. În urmă a lăsat doi copii, pe Zelos şi Irelia, precum şi o armă cu adevărat unică. Zelos s-a înrolat în armata ioniană și a plecat să ceară ajutor Demaciei cu puţin timp înainte ca Ionia să fie invadată de forțele noxiene. Ireliei i-a dat sarcina de a apăra casa până la întoarcerea sa, şi așa s-a făcut că, atunci forţele noxiene au atacat, fata era de una singură.

Ionienii au luptat admirabil, însă, nu după mult, sângele lor păta pământul de sub bocancii invadatorilor. În timpul luptei decisive din Placidium, ionienii erau la un pas de capitulare, dar tânăra Irelia a ridicat imensa sabie a tatălui ei deasupra capului și a făgăduit să nu se dea bătută până la întoarcerea lui Zelos, iar soldații au fost inspiraţi să nu cedeze. În haosul luptei care a urmat, Irelia a fost blestemată de nişte practicanţi ai ritualurilor necromantice noxiene.

În timp ce viaţa se stingea din ea, copila stelelor, Soraka, a făcut o ultimă încercare de a-i ancora sufletul tot mai fragil. Nedorind să-şi abandoneze casa, chiar și aflată la un pas de moarte, Irelia s-a ridicat de jos, iar sabia tatălui ei a urmat-o. S-a aruncat înapoi în focul luptei, netulburată de faptul că sabia se însufleţise și dansa în jurul ei fără efort, secerând noxienii îngroziţi. Invadatorii decimaţi au fost obligaţi să se retragă din Placidium, iar pentru faptele ei de vitejie, Irelia a fost numită Căpitanul Gărzilor ioniene.

⚫Prieteni :Karma

⚫ Rivali :Singed, Syndra

- League Of Legends -Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum