Levelezés és féltestvérség

568 25 0
                                    

-Itt a reggeli amit kért.
-Köszönöm Dobby. Megtennéd, hogy ezt Draconak adod? Ez az ő adagja. Menj keresd meg,aztán gyere vissza,addig én levelet írok.
-Igen is. Ahogy óhajtja Lily.

Pennát és pergament ragadtam.

Drága Apám.
Ma reggel Draco összeveszett velem. Félreértett valamit és nem tudja vagy nem akarja beismerni. Ez nekem is fáj.  Mellesleg ahogy észrevettem, viaskodik és fél az érzéseitől. Miért van ez? Várj... Ez költői kérdés volt. Ahogy elnézem, az öt év alatt, legalább három kisebb falat lebontottam nála. Első év elején hozzám sem akart szólni, mert azt hitte sárvérű vagyok. Ha kérdeznéd, ettől függetlenül remekül érzem magam.

Sok szeretettel a lányod:Lily

Koromfolt lábára erősítettem a levelet és útjának engedtem. Utána talpaspohárrá változtattam  Malfoy baglyát. Majd vissza. A szoba ajtaja felől léptek visszhangoztak, majd nyílt az ajtó. A szívem a torkomban, kezem a pálcán. Hál' Merlinnek csak Narcissa jött.

-Hol van Draco? Mellesleg vásárolni megyek. Nem szoktam kérdezni, hogy ki tart velem, de úgy vélem, ha egyszer megkérdem nem lesz abból baj. Jössz?
-Persze, megyek.
-Akkor gyere. Indulunk.

Belekaroltam Narcissába és elfogott a jól ismert szorító érzés amely olyan hirtelen múlt el, mint ahogy jött. Az Abszolút egyik sikátorában voltunk. Az utcán áradt a napfény, csomó taláros varázsló és néhány elvétett ismerős.

-Szeretnél valamit a baglyon kívül?
-Az az igazság, hogy élek-halok a kígyókért  Narcissa. Apa nemigazán engedte.
-Jó. Akkor válassz egyet.
-De apa....
-Legyen az a legkisebb bajod. Kell vagy nem?
-Szeretnék.
-Rajta. Ennyi biztos elég lesz.

N

yomott a kezembe annyi galleont, hogy alig bírtam a zsebeimbe gyömöszölni.

  A Mágikus Menazséria mindig is csodálattal töltött el. A padlótól a plafonig ketrecek sorakoztak. Bennünk ezernyi meg ezernyi állat nyivákolt, ugatott, szuszogott, huhogott, sziszegett. Egy melegebb helyen három ketrecben kilenc kígyó pihent.

-Istenem, de gyönyörűek vagytok.
-Kössszöm ssszépen.
-Ti tudtok beszélni?
-Hát perrssssze, hogyne tudnánk, csak nem mindenki érti.
-Választottál már?
-Te kis zöld, van már neved?
-Nincs.
-Azt a zöldet szeretném.  Mekkorára nő  meg?
-Másfél-kétméter vagy több. Tizenöt galleon lesz.
~~
-Mondd csak adtál már nevet neki?
-Nem tudom. A Nagini már foglalt, szóval szerintem legyen Sissy, ha megfelel. Jó lesz?
-Pompásssz.
-Ne vedd sértésnek, de a hideg mászkál a hátamon a párszaszótól. A nagyúr folyton úgy beszél a csúszómászójával.
-Nem veszem. Tudok róla. Egyszer találkoztam egy kígyóval és apa mégsápadtabb lett tőle.
-Amíg te a a mágikus menazsériában voltál, én addig mindent megvettem. Mehetünk?
-Igen. Azóta biztos megjött a levelem.
~~
Sissy éhesen nézett a bagolyra, de mondtam, hogy inkább a kertben nézzen szét. Koromfolt boldog huhogással szállt a kezemre. Sejtésem igaz volt. A levél visszajött.

Lily.
Örömmel hallom, hogy jól megy a dolgod. Ha furcsállanád a viselkedését az azért van, mert olyan érzések törtek fel benne amit már születése óta elnyomtak benne. A félreértést remélem minél hamarabb rendezi. De valamit mondanom kell. Emlékszel anyádra? Van egy másik gyerek, aki tőle származik. Biztosan ismered. Fekete haja van és szemüveges, sebhely van a homlokán. A neve Harry Potter. Ő a...féltestvéred. Fontos, hogy minél hamarabb jóban legyél vele.

Apád:Perselus

Majdnem leszédültem a székről. Hol van ilyenkor a víz? Aquamenti! Miután felfrissítettem egy kicsit magam leültem az ágyra. Sissy feltekergett a vállamra.

-Mi a baj gazdám?
-Semmi, csak most szembesített az apám, hogy van egy féltestvérem.
-Kicsoda?
- Azt hiszem, hogy pontcHarry Potter. A Tudjukki nem tudta megölni.
-Ismerem.. Elment a testvéreim ketrece mellett.
-Tényleg?
-Ki jön most be a szobába? Bántani fog?
-Nemhinném. Inkább meglepődik. Amúgy Draconak hívják.

Valóban, Draco lépett be a szobába. Alaposan meglepődhettett, hiszen elfehéredett. Majd elkezdte szemlélni a kis alig alkarnyi hosszúságú kígyóm.

-Szép.
-Köszi. Szeretném ha végighallgatnál mielőtt megint kiviharzol.
-Mondd. De gyorsan.
-A reggeli félreértésről. Láttam, hogy a házimanótok meggyötört és mondtam neki, hogy, szóljon ha apád bántja. Ja és még valami. Van egy féltestvérem akit ki nem állhatsz.
-Tessék?
-Harry a féltestvérem...
-Nem hiszem el.
-Én se nagyon. A reggel miatt. Elismerem, én tévedtem. Bocsánat.
-Mindenki hibázik Draco.

Felálltam és megöleltem, ő adott egy puszit a homlokamra, amibe beleborzongtam. Po...Harry a féltestvérem? Most, ha tényleg igaz, a roxfortban van. El akarok oda menni. Szeretnék vele beszélni. Elsőnek küldök neki egy levelet.

-Min gondolkozol?
-Azon, hogy hogyan látogathatnám meg a féltesómat, anélkül, hogy ne legyen belőle párbaj. Te is tudod, hogy mennyire nem szereti a házunkat. Ezt akarom megelőzni, egy levéllel, ha nem baj.
-Nem baj. Inkább az okoz gondot, hogy megszokjam a gondolatot.

Drága Harry!
Most mikor kibontottd a levelet és végigolvasod, biztosan azon gondolkodsz, hogy miért ír neked egy vadidegen. Nem vagyok az. Közelebbi rokonságban állunk mint gondolnád. Idén én az ötödiket kezdtem, a házamat kapásból utálod, erre rátesz egy lapáttal a házvezető tanárunk. Ha megakarsz ismerni, várom a válszod.

Egy nagyon közeli rokon:Lily

Feladtam a postát és elmentünk Dracoval sétálni. Remélem minnél hamarabb válaszolsz a levelekre Harry. Alig várom már. Habár szerintem az elején  majd hozzám sem akarsz szólni, mert olyanokkal vagyok, akiket kapásból utálsz. Főleg a barátomat, Dracot. El kell ismernem, tényleg makacs. Remélem minden simán alakul. Tényleg

A zöld sárkány   (szünetel)Where stories live. Discover now