Az idő lejárt 3.- Perselus és Tom Denem halála

216 9 1
                                    

Átkozzatok el amiért spoiler van a címben. Amúgy mit szívtatok, hogy nemsokára 2K megtekintés lesz eme kis fanmade "Draily" történeten? Nagyon köszönöm, hogy ennyien vagytok és olvassátok. A kommentben szívesen várom kommentjeteket az észrevételekkel és véleményekkel kapcsolatban.

A Nagyúr magához hívatta. Amiből jó nem sülhetett ki.

Perselus nagyon koncentrált, hogy elzárja az elméjét Voldemort elől, akiről köztudott a halálfalók és egyes varázslók között, hogy nagyon jó legilimentor. Az előbb említett Sötét Mágus türelmetlenül várta..."szeretett" horcluxa, Nagini társaságában. Rettentően dühös volt amiért Perselus elárulta őt, ezért remek terveket eszelt ki. Ráuszítja a hatalmas, mérgespitont és ennek mérge egy jó óra alatt végez vele, ha nem jönnek időben a megmentésére. Márpedig erről ő maga gondoskodik. Nem gondolta volna, hogy a legjobb és leghűségesebb alattvalója fogja elárulni. A Piton lánya és Malfoy fia az harmadrangú dolog volt.
~~
Eközben Draco sápadtan támolygott le a felbőszült Harry társaságában, akinek nem volt elég az, hogy két embert is elveszített, ennek tetejébe a féltestvérének az apja higevérrel ölte meg Albus Dumbledore-t.

-Nem hiszem el!!
-De el kell hinned! Láttad a kezét? Nem.
-Miért kellet volna látnom?
-Mert az a gyűrű el volt átkozva. Perselus elzárta az átkot, de így se maradt sok ideje Dumbledorenak. Előbb vagy utóbb meghalt volna.
-Én akkor sem hiszem el.
-Az egészben az a szar, hogy nekem kellet volna végeznem az igazgatóval! De nem tudtam megtenni. Nem tudtam, mert legyen akármennyire is szenilis, vén bolond, én szerettem, mégha nem is látszott rajtam. Érted?
-Valamennyire. Lily hol van?
-A nagyteremben, vagy az udvaron. Te menj a nagyterembe, én megyek az udvarra, ott nagyobb a front és ott fogunk lelepleződött.
-Draco!
-Tessék.
-Nem fogtok az Azkabanban raboskodni.
-Ajánlom Potter.

Draco egy halovány mosolyt villantott Harryre, aki kacsintott egyet, majd eltűnt a romok között. Jobbnak látta sietni, mert minnél kevesebb embert szeretett volna elveszteni.
~~
A sötét nagyúr türelmetlenül dobolt, hosszú, csontos ujjaival az ablakpárkányon. A kígyója, merthogy betegesen vonzódik hozzá, Nagini ott tegergett körülötte. Két-három méteres hosszával, halálos mérgével nemkívánt hüllő volt a halálfalók körében, kivétel ez alól a Főnök. Akinek haloványan derengett elsötétült elméjében az első éve a Roxfortban, az első Crucioja és az első Avada. Utána, két-három évenként újabb horcluxokat csinált. Utoljára Pottert. Azon a bizonyos estén nem is sejthette, hogy a KisTúlélőnek van testvére. De tavajelőtt ezt is megtudta. Meg az év vége előtt két héttel azt, hogy elárulta Perselus, Lily és Draco, akkor eltűnt az iskolából és a Denem-ház mellett megidézte a Jegyet és magához hívatta szépen lassan az alattvalóit. A történtek belőlük is a döbbenetet és a dühöt hozta ki, ezek alól kivétel a Malfoy házaspár, akik sikeresen tetették az érzelmeket.
   Ám, az (elvileg) agyilag is sötét Nagyúr gondolatmenetét félbeszakította a folyosó végén hallatszódó cipőkopogás. Az "áruló" cipőkopogása. Mikor már eléggé közelvoltak egymáshoz, Voldemort észrevétlenül megmarkolta a pálcáját, mert Perselus megmaratása után tervezte leleplezni magukat.

-Perselus. Jó, hogy látlak. Nem tudod esetleg, hogy a pálca, a Bodzapálca! miért nem engedelmeskedik nekem rendesen?
-Nagyuram, biztos vagyok benne, hogy a pálca téged szolgál.

Perselus még a halál torkában is megpróbált hűvös és józan lenni, mert ha az igazat mondta volna, már rég halott lenne. Tudta, valószínűleg mindjárt kap egy Avada-t de addig is próbálta húzni az időt.

-Ha igazán engem szolgálna, akkor mindent úgy hajtana végre, ahogy kellene. De nem úgy csinálja! Mondd meg, miért?!
-Biztosíthatom arról Nagyuram, hogy egy pálca, a Bodzapálca, az igazi gazdáját szolgálja.
-Akkor én, nem vagyok az igazi gazdája?
-Azt hogyan érti?
-Hát, úgy, hogy nem én fegyverztem le, hanem más és egy Áruló, úgy látszik jobban tudja ezt.
-Nagyuram...?
-Nagini! A harapásod halálos. Azt parancsolom, hogy öld meg. De úgy, hogy Szent Potter (már, ha még él) és utánpótlásai az utolsó pillanatjaiban érjenek ide.
-Termésssztessszen gassszdám.

A zöld sárkány   (szünetel)Where stories live. Discover now