2. kapitola - Accidente

35 2 0
                                    

Evelyn Blacková nikdy nebola taká mrzutá ako pondelkové ráno, presný čas 6:30. Práve to ranné vstávanie, ktoré ju robí takú mrzutú je to, čo jej cez prázdniny vôbec nechýbalo. A možno práve preto aj milovala prázdniny. Síce jej chýbala škola, pretože sa na svojom panstve v Black Manor strašne nudila, no aj napriek tomu prázdniny miluje.

Samotná cesta zo siedmeho poschodia, kde sídli jej spoločenská miestnosť a domov, až dole na prvé poschodie kde tentokrát pre zmenu sídli učebňa Obrany proti čiernej mágií, je pre ňu až príliš náročný trip, preto sa jej kroky stanú čo raz viac pomalšie až kým nakoniec nezastaví pred dvermi učebne. Posledný rok, Blackovka. Vieš, čo je tvojou povinnosťou aj napriek tomu, že to má robiť Potter. Musíš to stihnúť medzi učením, chodením na hodiny a primuskými povinnosťami. Nuž, pravdepodobne ich budem hľadať len v noci. Malé štuchnutie do chrbta ju prinúti dvere do učebne otvoriť, zjavne sa nezaujímajúc o to, kto ju vlastne do toho chrbta strčil.

"Áh, Blackovka." To zatiahnutie by blondínka spoznala kdekoľvek. Mierne chrapľavý tenor doplnený štipkou sarkazmu a namyslenosti. Dámy a páni, Marley Lavenroock osobne. "Oveľa drzejšia a premúdrelejšia než kedykoľvek predtým." S týmito slovami má ten blonďavý chlapec tú drzosť, že si k nej dokonca aj sadne! Síce to robí už od prvého ročníka a to len preto, aby dievčine z Bystrohlavu urobil zo života peklo, no dievčina márne dúfala, že si to toho roku odpustí. No nie je to chudinka?

"Lavenroock," prehlási blondínka znudene na čo sa k menovanému dokonca aj otočí tvárou aby mu mohla venovať jedno zamračenie a dokonca aj prevrátenie očí a to presne tak, aby si to blondiak všimol. "otravnejší a neznesiteľnejší než inokedy." Úškrn, ktorý sa objavil blondínke na perách po tom, čo si chlapec len potichu odfrkne a usadí sa na svojom mieste lepšie, je jasný znak toho, že blondínka, pre tentokrát, túto malú vojnu ako tak vyhrala.

Hodina so Severusom Snapeom môže byť čokoľvek, len nie zábavná, ako si Evelyn zo začiatku myslela. Nečakala, že budú preberať takéto kruté veci, aké síce preberali aj s Divookým aka Barty Crouch Juniorom, budú preberať aj teraz. To, že to zase všetko opakujú dookola je jasný znak toho, že sa vojna každú chvíľku blíži. A ty, Severus, by si to mal vedieť najlepšie.

Evelyn má pravdepodobne až príliš veľa informácií o tom, kto je kto na škole. A čudujete sa jej? Jej otec bol členom Fénixovho Rádu. Áno, a matka zase takzvaná žena od vedľa. Tichý smiech, ktorý sa jej vyderie z hrdla práve pri myšlienke na svoju matku, sa v tichej učebni ozve ako ozvena vďaka čomu si vyslúži akýsi vražedný pohľad od profesora.

Po vyučovaní toho istého dňa sa, zdá sa, blondínka nechystá do svojho domova, keďže okrem toho zíde niekoľko pochodí, presnejšie tri, ktoré delia učebňu Transfigurácie od jej cieľa, knižnice. Musím sa pustiť do pátrania. Kde inde človek má začať, ak nie v knižnici? S tým nakoniec predsa len otvorí dvere do knižnice, kde sa jej chudučká postava stratí medzi regálmi plnými kníh. Pamätám si ako Potter a spol odpočúvali poradu Fénixovho rádu, čo ja som nemusela, keďže ešte ten večer mi ocino hovoril, čo sa deje. Sám porušoval pravidlá, ktoré kedysi dávno, spolu s Dumbledorom, vymyslel. Pravý záškodník.

"Hej, Blacková!" Ah, dopekla, nedajú mi pokoj ani tu, na tomto posvätnom mieste?

"Čo chceš, Potter?" Dievčina sa ani neobťažuje sa za chlapcom, ktorý nesie nálepku 'Vyvolený' ani otočiť, čo vyvedie z miery chlapca natoľko, že sa postaví pred ňu aby ju tak zastavil v akomkoľvek pohybe.

"Potrebujem sa dostať do rodinného domu Siriusa."

"Zabudni." Hneď ho Evelyn uzemní a dokonca aj pokrúti svojou hlavičkou no keď sa Harry chystá zase niečo hovoriť, blondínka len zdvihne ruku aby ho takto zastavila. "Je to rodný dom môjho otca, Potter, ty nemáš akékoľvek právo v ňom byť aj napriek tomu, že bol tvoj krstný otec." Kvôli tebe zomrel, Potter. Všetko je len kvôli tebe a kvôli tomu, že ti veril a mal ťa rád. Preto ťa nenávidím. "Keďže nestihol napísať žiadnu zaveď, všetko padlo na moju hlavu. Teba tam jednoducho nepustím." S tým Evelyn prejde okolo neho ako keby sa nechumelilo a ako keby ho vôbec nepoznala, no jeho ďalšie slová ju donútia zase zastaviť.

Dusk till dawnWhere stories live. Discover now