15 "Gelinlik"

237K 11.3K 2.6K
                                    

UYARI: Daha önce Kurt'un ablası olarak bahsettiğim karakteri kardeşi olarak değiştirdim. Yaş sorunu nedeniyle ablası değil kardeşi olarak yazacağım. Önceki bölümleri de düzelttim.

BELİZ

"Senin ne işin var burada?" Dedim hayretle.

Kurt umursamadan omuz silkti.

"Sende mi buradaydın?" Sinirle güldüm.

"Eminim ki bilmiyordun!" Beni süzdüğünde göz devirdim. "Nereden öğrendin burada olduğumu?" Güldü.

"Evinize tek yakın AVM burası ve insanların en çok tercih ettiği yer de burası. Bu kadar gözde bir yer var ve sizin evinize çok yakın. Başka bir yere gitmeye gerek duymayacağınızı tahmin etmiştim zaten." Dedi.

"Ne zamandan beri beni takip ediyorsun?" Diye sordum.

"Geldiğinizden beri." Dediğinde şaşkınlıkla ona baktım.

"Gelir gelmez bizi nasıl gördün?" İnanamayarak ona baktım. "Kapı da mı bekledin yoksa?" Güldü.

"Bu soğukta tabii ki arabamın içinde bekledim." Güldüm.

"Sen manyaksın, sen gerçekten manyaksın!" Bir şey söylemedi. "Beni görünce ne olacak ki? Zaten akşam gelecektin!" Dedim.

"Vakit yok ve ben düşündükçe darlanıyorum." Gözlerime baktı. "Berva'ya gelinlik bakmaya başlamışlar. Az önce kardeşim aradı ve çok sinirliydi, acele etmemi söylüyor!" İç çektim.

"Kurt..." Gözlerimiz buluştu. "Berva gurursuz mu? Senin onu istemediğini bilmiyor sanki, neden şansını bu kadar zorluyor ki?" Güldü.

"Herkes senin gibi mi sanıyorsun? Herkes senin kadar gururlu mu sence?" Demesiyle kaşlarımı çattım. "Berva benim kuzenim... Birlikte büyüdüğüm, bir zamanlar her derdimi anlattığım, küçükken birlikte uyuduğum kuzenim.... Onunla nasıl evlenebilirim söylesene, sence haksız mıyım?" Yutkundum.

"Haklısın tabii ki, zorla güzellik olmaz." Dedim.

"Ama bunu dedeme anlatamayız. Ne ben anlatabilirim, ne de amcalarım. Senden tek isteğim beni her şeyden kurtarman. Karşılığında istediğin her şeyi yaparım! Ben hayatımda ilk defa bir insana resmen yalvardım. Bana bunu yapma Beliz, eğer benimle gelmeyi seçmezsen aklın hep babanda kalacak. Ayrıca bir tek baban için kabul etmek zorunda değilsin. Kardeşim, eniştem, abim, kuzenlerim, evdeki yardımcılarımız... Hepsiyle tanışınca belki de hayatın renklenir, olamaz mı sanki? Kardeşim sana destek çıkar zaten, çok deli dolu bir kadındır. Onu seveceğine eminim, sandığın kadar üzülmeyeceksin memleketimde." Ellerimi tuttu. "Hem en önemlisi ben varken sana dokundurur muyum sanıyorsun? Sürekli yanında olacağım ve seni bırakmayacağım." Parmaklarını parmaklarımın arasına geçirdi. "Sana son kez soracağım. İster kabul et ister etme, çok düşündüm ve karar verdim. Eğer benimle evlenmezsen annenle gitmene hiçbir şey demeyeceğim. Seni sık sık ararım tabii orası ayrı ama gitmene izin vereceğim. Zaten seni tehdit ettiğim için kendimi bok gibi hissediyorum, daha da üzülmeni istemiyorum." Dedi.

"Artık beni tehdit etmeyecek misin?" Dedim şaşkınlıkla.

"Eğer benimle gelirsen dediğim gibi babanı kurtaracağım, o hâlâ geçerli." Sertçe yutkundum. "Seni zorlamayacağım Beliz, şu an şurada karar ver olur mu? Yarın annen gidecek zaten, eğer onu seçeceksen onunla gideceksin." Dudağımı ısırdım.

"Eğer annemle gidersem sen ne yapacaksın?" Omuz silkti.

"Berva ile evleneceğim, ne yapabilirim ki başka?" Şaşkınca ona baktım.

Hapisteki Emanet (KARADENİZ SERİSİ-I)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin