12. Als een gek erop af

119 20 40
                                    

O WOW IK BEN #RUNNERUP MET TWEE BOEKEN BIJ DE NETTIES2017!!! ECHT ZOOO BLIJ WAHHHHH.
En nu terug naar alle Dani drama

EERDER IN SAY CHEESE:
'Hoe dacht je dat ik was?' Mijn gedachtes over Levi, de reden dat ik dat verhaal van Jake wilde horen, is weg gedwaald.

'Een beetje een...' Jazz pauzeert om de goede woorden te vinden. 'Een beetje een vrouwelijke Levi,' zegt ze dan. Verafschuwt valt mijn mond open en sta ik rechtop.

Aflevering 12: als een gek erop af

'We misten ons Daniëlle.' Ik geef een laaiende blik naar Michaël. "Nee", zegt die blik, "jij gaat die stomme bijnaam niet gebruiken". Hij haalt zogenaamd onschuldig zijn schouders op.

'Zwak,' mompel ik hem toe, 'Vos-zwakte.'

'Iemand zei mijn naam?' reageert Levi tot mijn verbazing op mijn bijna stille woorden. Hij blaast fronsend een pluk haar van zijn ogen weg. Het valt me op dat hij minder gel in zijn haar heeft dan normaal, maar ja, Levi zijnde, staat hem dat natuurlijk ook gewoon. Zinzi kijkt hem dan ook aan de andere kant van de tafel met trots aan. Zo een "wow hij is van mij" blik. Een blik die Michaël onterecht heeft als hij naar Nicole kijkt waarop Nicole de logische "o nee hij denkt dat ik van hem ben" blik geeft. We zijn blijkbaar allemaal bezittingen van elkaar in deze vriendengroep.

'Helemaal niet,' reageer ik op Vos. 'Zit allemaal in je hoofd. Het is dan ook het enige dat er zit.'

'Oké dan,' reageert hij droogjes, mijn belediging compleet negerend alsof hem niet helemaal binnen dringt wat ik heb gezegd. Hij richt zich weer tot Zinzi Michaël komt vervolgens naast me zitten en schuift mijn stoel zo dat ik mijn voeten naar hem richt.

'Wat is het verhaal?' vraagt hij nieuwsgierig op het puntje van zijn stoel. 'Al een uitleg voor,' hij kijkt zo onopvallend mogelijk naar de rug van Levi, 'het probleem?'

Ik schud teleurgesteld mijn hoofd. 'Jake heeft niet het hele verhaal kunnen vertellen. Wel blijkt dat er hartstikke veel over ons geroddeld wordt.'

Al knikkend leunt Michaël naar achteren. 'Maar dat wist ik al,' zucht hij meer in een verslagen manier dan echt gefrustreerd. 'Blijkbaar ben ik gewoon zo'n meeloper van Levi.'

'En ik een vrouwelijke Levi,' reageer ik daarop met rollende ogen. 'Net alsof we niks zijn zonder hem.'

'Oké jongens,' Levi schuift zichzelf over zijn kont over de tafel tot hij tussen mij en Michaël komt te zitten. Zijn benen bungelen over de tafel heen. 'Ik weet zeker dat ik mijn naam nu wel gehoord heb.'

Ik schud standvastig mijn hoofd. 'Allemaal in je hoofd,' zeg ik snel voor Michaël iets zegt. Hij is een vreselijke leugenaar. En ik wil niet dat hij weer met dat onzinverhaal komt dat ik en Ashley hebben gezoend, dat idee moet echt verdwijnen.

'Gewoon wat roddels,' zeg ik schouderophalend.

'Over roddels gesproken,' Nicole mengt zich onverwachts in het gesprek, 'raad eens wat ik heb gehoord?' Ik kijk als een soort automatisme naar Vos en Zinzi. Dat koppel blijft het gespreksonderwerp van de school. Alleen blijft Nicole naar mij kijken. Kort kijk ik naar Michaël die zijn schouders ophaalt. Vervolgens richt ik me weer op Nicole.

'Dani heeft met een jongen gezoend.'

Geschrokken hap ik naar lucht, maar ik probeer met veel moeite niet het rood naar mijn wangen te laten stromen. Rood van pure schaamte. Zinzi zal daar geheid doorheen kijken en doorvragen tot ze de antwoorden heeft. Ik kruis mijn vingers achter mijn rug, hopend dat Nicole niet met een naam komt. Gelukkig geeft Michaël me een zacht schopje tegen mijn voet en wenkt hij naar de glazen buitendeur waarachter Jakes vriendengroep staat. Er is een uitweg uit dit gesprek.

Liegen duurt het langstWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu