5.5

3.9K 244 39
                                    

Lyra odcházela z vyučování, když se jí zdálo, že na ni někdo volá, ale na chodbě plné studentů se mohla splést, a tak bez povšimnutí pokračovala dál ve své cestě do sklepení.

„Lyro!" křikl znovu Blaise, ale ani tentokrát mu to nebylo nic platné. Se zmiňovanou to ani nehlo, a tak mu nezbývalo nic jiného, než se prodírat mezi studenty nižších ročníků, aby se dostal ke své vyvolené. Byl od ní vzdálen tak padesát metrů a dostat se k ní byl doslova nadlidský úkol. Pár lidí mu šlapalo po nohách, od jednoho třeťáka dostal loktem do břicha a jedna čtvrťačka jej majzla taškou po hlavě, když si ji přehazovala přes hlavu, a když se konečně dostal ke své lásce a mohl popadnout dech, zjistil, že to je úplně jiná dívka. Cosi zamumlal na omluvu a rychlou chůzí se vydal za Lyrou, která už se nacházela v poloprázdné chodbě, pár metrů od něj.

„Si běžel maraton, nebo co?" zeptala se Lyra, když ji Blaise konečně doběhl a opřel si ruce o kolena, aby se mohl vydýchat.

„Snažil jsem se tě dohnat," zachraptěl a narovnal se.

„Tak přece jen na mě někdo volal," zamumlala a pokračovala ve své cestě.

„Jo, poslyš. Od našeho rande uběhlo už pár dní a ještě jsme neměli šanci si popovídat," začal a srovnal s ní krok.

„Myslíš to rande, kdy jsi se postavil na stranu Malfoye, i když nebyl vůbec v právu?" zeptala se lhostejně.

„Merlin, vážně jsi kvůli tomu naštvaná?"

„Nejde jen o to, Blaise. Myslím, že to celé byl špatný nápad a my dva bychom se neměli stýkat," zašeptala.

„Cože?!" vykřikl Blaise a Lyra se zastavila.

„Hele, nechci ti ublížit."

„Tak proč to děláš? Proč mě od sebe pořád odstrkuješ?" zeptal se Blaise zoufale.

„Protože všechno, co jsem řekla byla pravda, Blaise. Dokážeš to přijmout? Já a Theo jsme zasnoubeni," odpověděla na jeho otázku a on zkameněl. Celý jeho svět se rozpadl a přál si, aby si nikdy na tuhle dívku, co mu již po druhé zlomila srdce, nevzpomněl.

„Proč?" zeptal se jednoduše.

„Protože jsem byla na všechno sama! Umřela mi matka a já se musela postarat o sebe a o Lacertu. Nottovi byli matčini kamarádi a já se s nimi domluvila. Domluvila jsem se s Theem. Já k němu necítím lásku, tedy mám jej ráda, ale je pro mě víc jako bratr. Pokud se s tímhle faktem dokážeš smířit, můžeme to zkusit. Když to mezi námi bude fungovat, Theo tu dohodu zruší a my budeme volní, ale zatím je platná, takže bys chodil se zasnoubenou dívku. Ale víš to jen ty, já, Hermiona a Theo s rodiči," dořekla a podívala se na něj, aby věděla, co si o tom všem myslí.

„A ke mně? Cítíš ke mně něco?"

„Záleží mi na tobě, hodně. A myslím, že jisté city k tobě přechovávám," odpověděla a to bylo vše, co Blaise potřeboval vědět. Přitáhl si ji do objetí a pevně ji u sebe držel. Už se téhle bláznivé holky nikdy nevzdá.

„To je vše, co chci slyšet," zašeptal a políbil ji do vlasů. Lyra se od něj s úsměvem odtáhla a chytila jej za ruku. A tak ruku v ruce pokračovali do sklepení a Blaise už začal plánovat jejich druhé rande.

(...)

„Tak tady to máš," řekla Hermiona a podala Ginny zápisky z přeměňování.

„Děkuji, jsi moje záchrana!"

„A vážně s tím nechceš pomoc?" zeptala se Hermiona a přemýšlela jestli se má k Ginny přidat, nebo nechá esej na lektvary na později.

„Ne, to je v pořádku. Přeměňování mě baví, akorát jsem si udělala moc stručné poznámky a nevyznám se v tom. Ještě, že ty máš své staré u sebe," odpověděla Ginny.

„Dobře, zapomněla jsem, že mám ještě nějakou práci, tak se tu měj," vychrlila rychle Hermiona, a skoro až vyběhla z knihovny ven. Zdálo se jí totiž, že mezi regály zahlédla povědomě platinové vlasy a ona se svému příteli vyhýbala. Věděla, že nakonec si budou muset promluvit, ale zatím na to nebyla připravená, protože, ač o tom přemýšlela sebevíc, jako jediné východisko z téhle prekérní situace se nabízel rozchod. Rozejde se s ním, protože ona není ten tip dívky, co by chodil ze zadanými muži, a to on v podstatě je. Melrin, vždyť on je zasnoubený! A nebo ten fakt prostě překousne, jejich vztah bude pokračovat dál, ale už to nebude jako před tím. Nebude se s ním cítit, jako před tím. Bude se cítit podvedená a pak nastane hádka a oni se rozejdou. Problém ale byl, že ona se s tím blonďatým pakem rozejít nechtěla, tak co měla dělat?

***

Jak tohle může jen dopadnout?

Animae fideliumKde žijí příběhy. Začni objevovat