6.2

4K 215 28
                                    

Duben už byl za půlkou, a i když se na něj všichni těšili, protože spolu s ním přišlo i teplejší počasí, zatím se to zdál být ten nejhorší měsíc za tenhle školní rok. Zejména pro dva nebelvíry a tři zmijozely, kteří se nemohli oprostit od svých myšlenek a okolní svět pro ně pomalu přestával existovat.

Harry se snažil, co nejvíce připravit na to, co jej čeká a hodně času trávil s Brumbálem. Věděl, že nebude jednoduché porazit Voldemorta, ale že to bude až tak náročné si nemyslel. Stále se nějak nemohl vzpamatovat z toho, že ten chlap rozdělil svoji duši. To už bylo moc i na něj. Pak se trápil kvůli Hermioně a často litoval toho, že jí to řekl, tak brzy, ale musela to vědět.

Hermiona to opravdu nenesla úplně nejlépe a přesně věděla proč. Nechala se příliš unést svým tajným životem s Dracem. Zapomněla na to, co je brzy čeká a nechala se unášet svojí první velkou láskou, a o to horší tenhle návrat do reality je, a o to víc jí to nutí přemýšlet nad budoucností. Pomalu si začínala myslet, že Dracovo řešení ohledně přijmutí Znamení zla, nebylo tak špatné. Nebude poskvrněn a má zajištěnou dokonalou budoucnost, jak jeho rodiče určitě chtějí. Co záleželo na ní? I kdyby se jim vše podařilo, jeho rodina ji nepřijme a ona upřímně nevěděla, jestli by ona dokázala přijmout ji. Bylo tu spoustu otázek, ale ani na jednu neznala odpověď. Tímhle se uzavřel jeden kruh, ale tam kde něco končí, něco jiného začíná.

Blaise taktéž přemýšlel o budoucnosti, ale neviděl to tak černě, jako Hermiona. Byl si sakramentsky jistý, že si Lyru jednou vezme, a to i přesto, že si ještě nevyznali lásku. Měl ji rád a chtěl s ní být, jak jen dlouho to půjde, ale nebyl si úplně tak jistý, že ji miluje, a tohle zjištění jej překvapilo. Tak dlouho ji měl rád, tak dlouho se snažil získat její srdce, a když se mu to konečně povedlo, znejistěl. Kdyby jí to měl teď říct, nejspíš by to nedokázal, ale nevěděl proč. Pak tu taky byla ta situace s Theem. Měl jej rád, ale žárlil na něj. Nelíbilo se mu, že Lyra je v podstatě víc Thea, než jeho. Ačkoliv Theo Blaisee neprovokoval, nebo nějak nedával najevo, že by byl do Lyry zamilovaný, nemohl se Blaise zbavit nepříjemného pocitu po každé, když se na sebe byť jen podívali.

Zmiňovanou trápily podobné myšlenky. Trápila ji Blaisova žárlivost na Thea, ale ona jej nemohla jen tak vyškrtnout ze svého života. Na rozdíl od svého přítele si ale byla jistá v tom, co cítí a po každé, když se jí zdálo, že je vhodné to vyslovit, vycouvala, protože se bála, co by jí na to Blaise řekl. Chtěla, aby on byl ten první, kdo to řekne, protože pokud by to necítil stejně, nebude se muset cítit hloupě. Musela nejdřív mít tu jistotu, ale ta stále nepřicházela a ona nevěděla, co si o tom má myslet.

Posledním filosofem měsíce byl samotný Draco Malfoy. I ten, jak jinak, přemýšlel o budoucnosti a měl v ní naprosto jasno, a ačkoliv Hermiona jejich budoucnost růžově neviděla, on si jí byl stoprocentně jistý. Podařilo se mu zachránit se od Znamení zla, a to bylo fajn, ale stále měl pocit, že si Hermionu nezaslouží, a tak se rozhodl pro radikální řešení. Musí za jejich budoucnost bojovat a zasloužit se o tu kudrnatou vševědku. Bude muset zahodit stranou své ego a vše, co jej vždy učili a připlazit se za Potterem. Bude se mu potupně muset omluvit a přesvědčit jej, že chce být na jejich straně a aktivně se podílet na tom, aby vyhráli. To byly sice chvályhodné myšlenky, ale zatím se neměl k činu. Přišlo mu to příliš brzy, a tak se rozhodl, že aspoň ještě měsíc si bude užívat studentského života, než se ponoří do světa války.

Draco shlédl na svoji nebelvírku, kterou držel u sebe v náruči, a musel se usmát nad jejím soustředěným výrazem, když četla jednu z těch svých oblíbených knih, kterých bylo snad víc, než Draco za celý svůj život přečetl, a že se nejednalo o žádné malé množství.

„Co?" zeptala se, když na sobě ucítila jeho pohled, ale oči od knihy neodtrhla.

„Nic," odpověděl a políbil ji do vlasů. Hermiona na to nic neřekla a Draco zasmál. Musel se prostě smířit s tím, že když jde o knihy, bude u Hermiony vždy až na druhém místě.

***

Přemýšlecí kapitola, jak jsem slíbila! Ještě nesmutněte, příští dvě kapitoly budou odlehčené, a až pak se ponoříme do těch vážnějších! Názory? <3

Animae fideliumKde žijí příběhy. Začni objevovat