40. Cayden

818 92 6
                                    

Poziția de Alpha nu se moștenește ci se câștigă. Fiind fiu al familiei Alpha nu am avut garanția că voi ajunge să am o poziție ca cea de Beta, prinț al lupilor, dar mi-a fost de ajutor în a o obține.

De mic am călcat în urmele Alphailor. Mi-am petrecut copilăria alergând în cercuri prin sala de consiliu, jucându-mă de-a vațea ascunselea prin sala tronului, am vânat cu elitele lumii lupilor, de a sări din poala în poala a celor mai viteji și înțelepți lupi din întreg regatul.

Nu e aroganță, nu e orgoliu când spun că am fost crescut pentru a deveni Alpha. Menit.

Dar aș fi putut renunța la această așteptare. Nimeni nu mă obliga, în mod special, spre a intra în competiție, spre a o provoca, la cincisprezece ani, pe cea care ocupa titulatura de Beta.
Să fii lider își are mai multe dezavantaje decât orice avantaje. Iar tata s-a asigurat că nu mă voi arunca în apă mică.

Motiv pentru care m-a dus prin toate expedițiile sale posibile, m-a forțat să-i stau de-a dreapta cât ordona execuții, planificări administrative, de stat, militare.
Aveam paisprezece ani când am decis că nu voi vrea să urmez exemplul părinților mei, că voi fi un lup liber. Însă în mai puțin de un an decizia mea va ajunge la o alta concluzie. Câștig titulatura de Beta, iar la pachet vin responsabilități.

Să fii Alpha înseamnă mai mult decât să stai pe tronul tău, în peștera ta, privind spre lupi și sperând că se descurcă de unii singuri.
Nu suntem oameni. 

Îmi arunc apă peste rană. Ustură de parcă arde. Îmi adâncesc mai bine brațul în izvorul rece cobză. Frec cu degetele umezite pielea murdară din jurul rănii.
Căldură îmi învelește spatele și sunt surprins de brusca schimbare, de gestul aproape tandru.
Îmi țin gura închisă, concentrându-mă pe rana ce-mi traversează jumătate de gambă.
Esther se lasă pe vine lângă mine. Î0și sprijină brațele de genunchi. Paltonul vernil, e unul dintre hainele standard ale haitei. Un frate a aceluiași palton l-a așeza peste umerii mei goi.

--Nu a fost vina ta.

Îmi ridic privirea atât de repede spre ea încât riscasem să-mi dau ochii peste cap.

--Mulțumesc pentru palton.

E ceea ce reușesc să spun. Buzele ei subțiri se prelungesc peste obrajii ei butucănoși, plinuți și rozalii. Vârful limbii i se odihnește pe buza anterioară.

--Kalu. Kalu pot deveni vulpi. Iți dai seama ce fel de repercusiuni poate avea asta?

Brusc vocea ei devine mai alertă. Se agită. Începe să gesticuleze.

--Asta poate explica de ce în ultimii ani vizitele kalu au fost atât de rare, Cayden? Cayden. Mă asculți? Mă auzi?

Își întinde mâna spre mine. Ca un reflex, sa mă atingă, să vadă dacă sunt bine. Mă ridic în viteză. Câteva suvițe rebele îi zboară peste ochi. Esther își încruntă sprâncenele. Își încrucișează brațele la piept

--Unde pleci? Vreau să vorbim despre asta. Palero mi-a dat raportul. Atacul cauzat de kalu ne-a lăsat cu cinci lupi morți. Cu cinci mai mulți decât ar fi trebuit să fie. Iar trei răniți. Posibili purtători de vulpinism.

--Cayden dacă mai faci un pas mă jur că de data asta o să-mi trag ghearele prin piciorul tău. Până la os.

Zâmbește forțat, vârfurile colților îi împung buzele în sus. Câțiva lupi își îndreaptă privirile spre noi. Unii se apropie de rău. Spre noi.

--Atenție cu ce amenințări faci Beta Oria.

--Beta Oria? Ha? Nu-mi băga familia în față. Ce urs ți-a călcat coada? Crezi că ești singurul afectat? Uită-te-n jur!

ESTHER & CAYDEN (Completă) - Slăbiciunea Mea Ești Tu #1Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum