40 - Oyuncak

49.4K 1.6K 263
                                    


Hayatımda sahneye çıkan her insan hikayemde bir karakterdir. Bugün olduğum kişi; bana verdikleri büyük ve küçük şeylerin bir koleksiyonudur.

Ve hepsi bir şekilde benim üzerimde bir iz bıraktı. Bazılarını hatırlarken bazılarını unutuyorum ama bunlar bugün olduğum kişiyi meydana getiriyorlar. Bu yüzden, geçmişte bir şeyi değiştirebilseydim veya başka kararlar verseydim, aynı kişi olmazdım. Çünkü başıma gelen her şey beni şu anda olduğum yere getirdi.

Her şey büyümemi sağladı: her şey benim hikayeme dönüştü
Hayatımdan geçen her şeyin iz bıraktığı gerçeği, bunun her zaman hoş ve olumlu olacağı anlamına gelmez. Bazen, şanslı olacağım ve beni dolduruyor olan birinin yanında yürüyeceğim, ancak başka zamanlarda benimle yürümeyi istemediğim veya hikayeme izin vermeyeceğim birine çarpabilirim, ama yine de yapmak zorundayım.

Öyle ya da böyle, yaşanan her şey beni büyütüyor. Olumlu deneyimler ve büyülü karşılaşmalar ya da olumsuz deneyimler ve hoş olmayan hoşçakallar olması fark etmez. Olumlu ve olumsuz şeylerin hepsi hikayeme katkıda bulunuyor. Sonuçta, onlar olmadan, hayatta ne yapmak istediğimi bilemezdim.

Benim hikayem: hayatımı nasıl yorumlayacağımı ben belirliyorum
Önemli olan, hikayemdeki her deneyimimde benim nasıl konumlandığımdır. Başıma gelen şeyle ne yapacağım? Onu olduğum kişiye nasıl entegre edebilirim? Uyum sağlayıp, büyüyecek miyim? Ya da tam tersine, bu beni aşağı mı çekecek? Bir şeyleri nasıl görmeyi seçiyorum?

Son soru güzel bir sorudur. Çünkü eğer kendimin eleştiriyle tanımlanmasına izin verirsem, sonum parçalara bölünmek olur. Eğer sadece iyi ve olumlu şeyleri hikayeme aktarırsam da gerçek dışı bir dünyada yaşarım. Diğer bir yandan, iki üç arasında bir denge kurabilirsem, gerçekten kim olduğumu görebilirim.

Tüm bunlar, kendimin; insanların ve hayatımdaki deneyimlerin sonuçları olduğumu bilsem de, kendimi olmak istediğim kişiye dönüştürmek için parçaları organize eden kişinin ben olduğumu düşünmeme neden oluyor. Bu yüzden, önce beni daha iyi hissettirecek şeyler koymaya çalışırım ve geri kalanı da beni daha güçlü yapan ve beni mutsuz eden şeylerin ne olduğunu anlamak için kullanmayı öğrenirim. Belki hatta, başkalarına da yardım edebilirim.

Geçtiğim her süreç hikayemin bir parçası
Ayrıca, zamanla, her yeni biriyle tanıştığımda ya da kendimi yeni bir durumda bulduğumda, tamamen yeni bir parçamı keşfettiğimi anlayabiliyorum. İlişkilerim, onların neye benzediğinden çok benim neye benzediğimi gösterir ve aynı şey yeni şeyler yaptığımda da geçerlidir. Bu, düşünmesi olağanüstü olan bir şeydir!

Carl Jung dediği gibi "Doğru anlaşıldığında, başımıza gelen her şey bizi kendimize götürür."

Yani hiçbir şeyden pişman değilim. Ne verdiğim kararlardan, ne de geride bıraktığım insanlardan, çünkü yaşadığım her şey hikayemin bir parçası. Yanlış bir şey öğrendiğimde, ya geçmişte yaşayıp, zamanımı geri almayı deneyebilirim ya da hatalarımı hikayemin bir bölümü olarak görüp, yeni yazılar yazmaya devam etmeyi öğrenirim. Ben ikincisini seçiyorum. Çünkü şu anda olduğum kişi olmayı tercih ediyorum - hikayelerden oluşan bir koleksiyon - ve hayatımı yazmak istediğim rengi seçiyorum.

"En iyi yapabildiğin bu mu?" Diye sordu Doğan. Son tekmemden de göz kamaştırıcı bir hızla çekerken, "daha sert vur! " diye konuştu arkamdan yeniden.

İşte şimdi beni sinirlendirmişti piç kurusu.

Dişlerimi birbirine bastırıp kendi etrafımda hızla dönüp Doğan'ın dizlerini hedef alarak sert bir tekme indirdim.
Pekala, indirmedim en azından indirmeye çalıştım.

ACIMASIZ  [ TAMAMLANDI ]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin