Part 8

91 6 0
                                    

Naglo ustajem iz kreveta dok mi hladan znoj prekriva telo, a suze same liju iz očiju. Gledam oko sebe, još uvek je mrak. Pogled bacim na sat koji je stajao na komodici pribijen uz zid i vidim da je 04:57. Odlučim da se vratim na spavanje ali čim zatvorim oči vraća se onaj isti jebeni san, moja mama, šta više reći. Ustajem i odlazim do kupatila i ne pogledavši svoj odraz ulazim u tuš kabinu i puštam da se kapljice mlake vode spuštaju niz moje napeto telo.

***

Sedim i čekam Anu koja je otišla do prodavnice da kupi nešto slatko, odlučile smo da danas na ručak pozovemo teta Lidiju i Dušana kao i Marka. Pošto znamo da će doći i ona kreštava guska, koja vodi računa o hrani, spremamo gurmanska jela njoj u inat xD. Dolazi Ana sa punim kesama i vadi dva sladoleda. Naravno da sam se obradovala kao neko malo dete. Onako musave krenule smo u akciju. Brašna je bilo na sve strane, o sudovima da ne pričamo, muzika je bila odvrnuta do daske, a Ana i ja smo uz ritam muzike skakala po kuhinji. Posle dva puna sata napravile smo piletinu u sosu od pečuraka, pire krompir i slanu tortu. Ana je želela da napravi čorbu ali zbog ne pažnje možemo reći da će psi lutalice imati večeru xD. Bilo je oko tri sata, a oni su pozvani oko četiri. Otišle smo da se sredimo i pripremimo sto. Začulo se zvono na vratima i hitro smo ih otvorile. Pogled mi je zastao na Marku. Bio je obučen u elegantno kraljevski plavo odelo i belu košulju, bukvalno je oduzimao dah, pozvala sam ih da uđu i sa svima se pozdravila. Videla sam da je Dušan neraspoložen ali nisam toliko obraćala pažnju jer je zavodnica visila njemu oko vrata i pratila svaki moj pogled. Otišla sam u kuhinju kako bih odnela sok i posluženje kada sam osetila dve ruke na leđima i onda nežan poljubac u vrat. Odmah sam znala ko je ali udarila sam ga jer sam se naježila toliko da mi se ukovrdzana kosa ispravila. Nasmejao se na moju reakciju i spojio naše usne. Marko se ponudio da mi pomogne sa posluženjem pa smo zajedno izašli. Gospođica je morala sa ode do toaleta pa joj je Ana ljubazno pokazala gde su vrata, iskreno ja bih se uplašila da mi neko sa takvim osmehom pokazuje put. Šta da kažem ni Anica nije njen veliki fan. Postavila sam sto i svi su prišli i dok su svi jeli princezica je jela zelenu salatu xD.

***

Sedimo svi u dnevnoj sobi i smejemo se stvarima koje nam priča teta Lidija. Marko je morao da krene pa sam ga ispratila do ulaznih vrata i odlučila da se presvučem. Otišla sam do sobe i presvukla se u pamučni šorcić i široku majicu. Kada sam se vratila gostima tu je bila samo teta Lidija. Dušan i njegova devojčica morali su krenuti kući. Krenula sam da sklanjam sa stola kada je Ana krenula da priča o Dušanu i o tome kako ga je usvojila. Pomno sam pratila i sećanja se moje majke i mene.
Postalo je već dosta kasno i teta Lidija je morala krenuti, a mi smo je ispratile do vrata i lepo se pozdravile. Vratile smo se u kuhinju oprale sudove i bacila se u krevet.

***

Otvaram oči i vidim Anu kako nešto buta po ormaru. Podižem se u sedeći položaj i vidim kofer na njenoj strani kreveta.
Izvini nisam želela da te probudim. Oglasila se Ana iz ormara i rekla kako mora da ide kući kod majke jer joj nije dobro. Ustala sam iz kreveta i otišla da se sredim. Odraz u ogledalu konačno je počeo da liči na ljudsko biće msm ne računajući ovu metlu na glavi. Nasmejem je na moje šašave misli i brzo se umijem i operem zube. Čim sam izašla osetila sam divan miris koji dolazi iz kuhinje i brzo se sjurila u nju. Ana je na sve mislila. Na stolu stajala je velika šolja čokoladnog mleka i ispred dva tanjira sa po dva vruća kroasana sa kremom. Jele smo kao prasići i bile smo previše musave. Ana je odjednom skočila i rekla kako će zakasniti na bus i da odmah zovem taxi. Nismo se lepo ni pozdravile, a ona je otišla.

***

Sedim na trosedu i čujem jako lupanje na vratima. Iskreno sam se uplašila jer je poprilično kasno, a nikoga ne očekujem. Preplašeno prilazim vratima i čujem svoje ime, otvaram i imam šta videti. Dušan, mrtav pijan stoji na mom pragu i gleda me pravo u oči. Osećam neke leptiriće kako proleću u mom stomaku i osećam ogroman nalet toplote na mom licu. Odjednom je ušao u stan i zaputio se ka dnevnoj sobi. Krećem za njim i vidim kako stoji na sredini sobe i nešto mumla sebi u bradu tako da ne mogu jasno da čujem o čemu je reč. Okreće se i ja ostajem zatečena. Te svemirsko crne oči u kojima sada blistaju suze dobijaju svu moju pažnju i ja se gubim u njima.
Šta meni fali, zašto baš Marko, ko sam ja tebi uopšte, šta mi to radiš.
Krenuo je da me bombarduje pitanjima, a ja sam samo nemo stajala. Prišao je polako i ne razdvajajući pogled od mog poljubio me je. Odjednom oni leptirići postali su tigrovi, slonovi i sve ostalo što se moglo naći u zoološkom vrtu. Znala sam da posle ovoga ništa neće biti isto, ali opustila sam se i krenula da uzvraćam poljubac. Nakon nekoliko trenutaka odvojili smo se da bi uzeli vazduha i gledali se ravno u oči. Te crne oči bile su toliko čiste, a opet toliko tajnovite i duboke. Stajali smo tako neko vreme kada se on samo udaljio i seo na trosed. Zbunjeno sam posmatrala njegove pokrete kada je krenuo da se smeje onako bolesno, okrenuo se ka mene i pogledao me je sa očima punim mržnje, ustao i otišao. Bila sam šokirana blago rečeno, nisam znala šta da mislim, osećala sam nešto prema njemu ali nisam znala šta. Do trenutka kada sam pogledala na prozor ulaz u zgradu i videla kako onim istim usnama koje su do malopre dodirivale moje ljubi onu kreštavu kravu. U meni je nešto puklo, a suze su same krenule. Osećala sam se izdato.
Au pa evo posle više od mesec dana xD šta da radim nemam neku inspiraciju pa i ne pišem mnogo. Hvala svima koji još uvek čitaju ovo. Ly A.S.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 29, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

NEUNIŠTIVAWhere stories live. Discover now