MČR Sprint

82 8 1
                                    

Makula je už v biatlonu necelý rok. Proto na ní čeká MČR - mistrovství české republiky. Makula se přidá později protože je to do NMnM cestou. A jede se z Jablonce do Janova. V Janově nastoupí Makula a Už se jede do NMnM.

Cesta je dlouha ale děvčata si jí dokážou zpříjemnit.
A jsou tady v Novém Městě na Moravě. Už jenom vzít své saky paky a jít se ubytovat. Všechna děvčata toho sebou mají dost. Ale ským kdo bude napokoji? Z Jablonce je tu Makula, Terka, Anička, Lea, Eliška T., Simča, Eliška V., Dorka a Natka.

Je 5 pokojů 1 pro trenéry a 3 nebo 4 pro holky. ,,Hlavně ne s Leou hlavně ne s Leou..." říká si Makula. Ale štěstí je že se můžeme rozhodnout sami. Takže budeto po trojicích. Rozdělte se! Pak mi to přijďte nahlásit kdo s kým bude.

Já nevím s kým chci být ale hlavně ne s Leou. 1. skupina Eliška T.,Natka, Anička. 2. skupina je Makula, Simča,Terka. A poslední 3.skupina je Lea, Eliška V., a Dorka. Takže nejsem s Leou YEEESSSS!!!

Pak už jsme to jen nahlásili trenérovi a šli si vybalit. Když bylo vybaleno nastal čas obědu. Byla rajská takže jsme byli všichni spokojené. Po oběde jsme měli 1 hod a půl odpolední klid. Po klidu jsme měli trénink. Hlavně jsme se seznamovali s tratí. Trať se mi líbí. Doufám že se mi tu bude dařit i střelecky.

Zítra je totiž na plánu sprint. 1. závodník začíná v 9,30. Pak už jen na večeři. A ješte před spaní jsme si připily na zítřek.

V 7,30 byla snídaně. Dala jsem si müsli. Pak už jsme si jen vyčistily zuby a připravily jsme se na závod. Celkem se do NMnM sjelo 82 dívek. Já mám číslo 13, Terka 25, Simča 48, Eliška V. 47, EliškaT.53,
Lea 79, Natka 17, Dorka 54, a Anička 31.

Dnes se jede sprint. 1. závodnice 3,2,1 odstartovala . Jsem trochu nervózní ale to asi každý. Číslo 12 je připraveno a odjíždí. Teď jde na start Makula. ,,Hodně štěstí!" zakřičí někdo ale Makula se nestihne ohlédnout kdo jí to vlastně popřál. 3....2....1..START!!

A Makula jede. Jede jako o život. U tohohle závodu není na co čekat. Makula má zatím nejrychlejší běžecký čas. A na střelnici přijíždí když její kamarádka s 25 vyjíždí. A jde se na to. 1 rána Ejj, 2 bum netrefila, 3 Ejj, 4 Ejj, 5 je kalibr - překlopil se. Takže rychle na trestné kolo.

Makula je zatím 5. Na střelnici přijíždí 4. 1. rána Ejj, 2 Ejj, 3Bum, 4Ejj a 5 bum. Makula jede na 2 trestná kola. Když je vyjíždí je 7. Makula ví že to dneska necinkne ale aspoň aby do zítřejší stíhačky měla třeba dobrý náskok. A už je tu finiš. Makula bojuje, bojuje a přijíždí 5. Zatím.

A Makula po dojetí všech závodnic je na krásném 16 místě. Její kamarádka Simča bere bronz! Anička je 9. Dorka 22, Natka 34. Eliška T. 54, Eliška V. 48, Terka 19 a Lea 51. Takže všechny postoupily do stíhačky!! Která se koná zítra. Teď už jen poblahopřát Símě a hurá na oběd.

Tak tohle je další část příběhu cesta za glóbem. Makula je na MČR. Myslíte si že bude mít nějakou medaili?❄❄

Cesta za glóbemWhere stories live. Discover now