FİNAL

4K 204 348
                                    

Vaşak planını hazırlamıştı.Şükriyeyi alıp Kaya ile kaçacaktı.Evet bunu yapacaktı.Hemşireler yokken odaya girip Şükriyeyi aldı ve arkasına bile bakmadan hastaneden ayrıldı.

...

Ruhi yeni aşkıyla mutluydu.Kendini bulutların üzerinde hissediyordu.Nasıl böyle bir güzelliği daha önce görememişti.Fatih'i kucağına aldı ve alnına ıslak bir öpücük bırakıp
"seni seviyorum bebeğim" dedi.Fatih ise sevdiği adamın gözlerinde kaybolmuştu."Ben de seni seviyorum babacık"dedi Fatih. Tam öpüşeceklerdi ki  Ruhi'nin telefonu çaldı.Arayan Kaya Giray'dı.Telefonu açtı ve duyduklarıyla şok olması bir oldu.Ruhi duyduklarıyla şok yaşarken Fatih Kaya'nın anlattıklarını duymaya çalışıyordu.Ruhi bir hışımla evden dışarıya koşmaya başladı ve bu arada eski aşkı ve üvey kardeşi olan Berkcan'ın numarasını tuşladı.

...

Berkcan sipaydisinin kollarında huzurla uyuyordu.Telefon sesiyle uyandı.Arayan Ruhi idi.

Berkcan Ruhi den duyduklarıyla şoka uğramıştı.Elleri titriyor gözlerinden yaşlar boşalıyordu.Sipaydi Orkun ne yapacağını bilemedi.Berkcan ağlayarak konuştu.
"Vaşak Şükriyeyi alıp kaçacakmış Kaya onu Eski  Çengelköy fabrikasında oyalıyormuş.Şükriyem kızım Orkun kızımız onu kurtarmalıyız"dedi.

Bir hışımla evden ayrılan aşıklar  eski Çengelköy fabrikasına doğru koştular.

...

"Kaya çok mutlu olacağız değil mi?

"Evet aşkım çok mutlu olacağız sen ben ve bebeğimiz Şükriye"

Kaya Vaşak ile kaçacaktı ama başkasının bebeğini alacak kadar vicdansız değildi.Bu yüzden Berkcanlar gelene kadar Vaşak'ı oyalıyordu.Bebeği annesine verdikten sonra Vaşak ile yeni hayatlarına ilk adımlarını atacaklardı.

...

Berkcan ve Orkun fabrikaya girmişlerdi.Karşısında Orkun ile Berkcan'ı gören Vaşak fabrikanın merdivenlerinden elinde Şükriye ile kaçmaya başladı.Vaşak çatıya çıktığınada Berkcan da yetişmişti.Vaşak çatının kenarlarında yürümeye başladı.Tehditler savuruyordu."Berkcan yaklaşma yoksa Şükriye ölür yada seni aşağıya iterim ne dersin o yüzden yaklaşma"
"Vaşak lütfen yapma bebeğimi bana ver ben onsuz yaşayamam."
Berkcan yere yığılmış ve krize girmişti." Atayım mı ha,atayım mı? Bir küçüçük Şükriye varmış kırlarda koşar oynarmış annesi Başak onu çok çok severmiş dırırırrrır"
"Vaşak iyi değilsin bana bunu yapma lütfen seni şikayet etmeyeceğim söz veriyorum lütfen kızımı bana ver"Berkcan'nın haykırışlarını duymuyor gibiydi Vaşak. Orkun 'da gelmişti.
Orkun  Vaşak'a yaklaşmaya başladı.Vaşak tehlikeli hareketler yapıyor her hareketinde Berkcan ve Orkun' un ağzı burnuna geliyordu.Orkun dayanamayıp Vaşak'ın yanına geldi.Şükriye yi  elinden çekip Berkcan'a fırlatması bir oldu. Vaşak onu aşağıya atmaya çalışıyordu.Berkcan'ın çığlıkları bütün Çengelköyü kaplamıştı.Orkun dengesini kaybedip çatıdan aşağıya düşmeye başladı.Yanında Vaşak'ı da götürüyordu.Evet her şey bitmişti. Daha bir saat önce aşkı Berkcan ile koyun koyunayken şimdi ölecekti.Orkun'un düşerken yüzünde bir gülümseme, gözünde yaş ve elinde cebinden çıkarmış olduğu 5 taş yüzük vardı.Artık sona yaklaşmıştı.Kafasının üstüne düşüp heryerin kan olması bir oldu.Son görebildiği Bercan'ın ağlayarak ona doğru koştuğu görüntü olmuştu.

...

"Şükriye hadi gidiyoruz kızım"

Ta..tamam baba geliyorum"

Şükriye göz yaşları içinde okuduğu defteri göğsüne yaslamıştı.Annesinin defterini izinsiz okumamamsı gerekirdi.Annesine çok kızgındı ona yalan söylemişti.Babası sandığı kişi öz babası değildi.Onun babası Orkun'du.İsimide güzelmiş beee...

Berkcan kızı Şükriye gelmeyince odasına gitti.Odasında yoktu.Bir ağlama sesi duydu. Ses kendin odasından geliyordu.Odasına girdiğinde yazdığı günlüğü kızı Şükriye'nin göğsünde bastırılmış ve ıslanmış bir şekilde buldu. Tabi ya o artık kocaman kız olmuştu.Daha ne kadar saklayabilirdi. Gözlerinin dolduğunu hissediyordu.Ama ağlamayacaktı.13 sene önce Sipaydisi tek aşkı Orkun'un ölümüde ağlamıştı.3 yıl gördüğü tedaviden sonra kendini ancak toparlayabildi.Ona bu süreç içinde hiç yanından ayrılmayan arkadaşı ile evlendi.Onu seviyordu fakat hiçbir zaman Orkun'u , evi  gibi hissettiremeyecekti.

Yaşadıklarını yazdığı bu defteri  daha ne kadar saklayabileceğini düşünmüştü ki.Kızı kocaman bir ergen olmuştu.Orkun'a benzeyen Orkun'dan kalan son parça.
Parmağındaki 5  taş yüzüğe öpücük kondurdu.

"Şükriye kızım"

"A..annee"

"Kızım açıklayabilirim"

"Öğreneceğimi öğrendim zaten"

"Bak kızım Orkun öldüğünde kendimi kaybetmiştim.Çok zor günler yaşadım.Senin böyle bir ortamda büyümene razı gelmedi gönlüm.Yusuf'u baban diye bildin. Bu yaşına kadar sağlıklı bir çocukluk geçirmişsen hepsi Yusuf sayesinde".

"Senide anlamaya çalışıyorum. Am...a bana söylemeliydin he...m bu yaşadıklarınız çok saçma  Ruhi amcamın yaptıkları senin yaptığın saçmalıklar bu yazdıkların çok komik  inanamıyorum" Şükriye'nin gözünden yaşlar boşalıyordu.

Yusuf(reynmen)içeriye girdi.

"Kızım neler oluyor burada"

"Yusuf Şükriye her şeyi öğrendi."Dedi Berkcan.

"Ah  kızım"

Şükriye gözü yaşlı, kalbi kırık şekilde haykırmaya başladı.

"Beni gerçek babamın yanına götürün lütfen onu görmek, toprağını öpmek istiyorum lütfen anne lütfen ba...ba".

"Tm"

Berkcan ile Yusuf birbirlerinin gözlerinin  içine bakıyorlardı.Berkcan uzun zaman sonra ağlarken Yusuf ise kızını kaybetme korkusunu yaşıyordu.
Berkcan yıllar sonra tek aşkı sipaydisi Orkun'unun yanına gidecekti.

...

"Baba anne beni yalnız bırakın"

Şükriye'nin isteğiyle Yusuf ve Berkcan  mezarlığın kapısına gittiler.

"Ba...ba bak ben geldim kızın Şükriye.Seni daha bugün öğrendim annemle yaşadıklarınızı yaptıklarınızı annem açıkça herşeyi yazmış.
Seni görmeyi çok isterdim.Acaba annemde resmin var mıdır?Eve gidince biraz daha araştırma yapmam gerekecek demek ki.Artık seni her zaman görmeye geleceğim.Sana dua edeceğim.Toprağını öpeceğim.

Toprağı öper ve çantasından çıkardığı kavanoza babasının toprağından koyar.

" Ve seni yanımda götüreceğim"

"Seni seviyorum .İnşallah cennetten beni izliyorsun dur".

"Hoşçakal babacığım seni seviyorum".

...

Yusuf, Berkcan , Şükriye üçlüsü bunları yaşarken
Ruhi ve Fatih Gaziantep'e yerleşmiş 3 çocukları olmuştu.Ruhi baklava dükkanı açmış bütün Antep'te " Baklavacı Ruhi "diye tanınmıştı.

Vaşak ise 13 yıldır bitkisel hayattaydı ve Kaya akıl sağlığını yitirmişti.

Enes Baturay'ı ile birlikte Bollywood starı olmuştu.Günlerini dans edip şarkı söyleyerek geçiriyorlardı.

Hayat bu çocukları bazen güldürmüş bazen üzmüş bazen de kalblerinde derin acılar bırakmıştı.Ama her şeye rağmen yaşamaya devam ettiler.

Kitabın kapağı kapanmış hikaye bitmişti.

SON

KARA SEVDA (ORKBERK)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin