BENZERLİK

322 30 0
                                    

Merhaba! Yeni bölüm gecikti. Farkındayım ve özür dilerim ama sizde beni anlayın geçen bölümde otuz küsür okuyucu var ve sadece dört beğeni mi?!!? Sizden sadece anlayışlı olmanızı istiyorum. +10 vote olmadan sonraki bölüm gelmeyecek. 

İyi okumalar...

Merdivenlerden inerken gülümsemeden edemiyordum. Ailecek toplanmıştık ve bu beni çok mutlu etmişti. Amanda ve Mark Amca'm bile gelmişlerdi. Neden toplandıklarını bilmesem de önemli bir şey olduğunu sanmıyordum.

Salonun büyük ve gösterişli kapısını açtım. İçeride Amanda, annemi ve Alex'i konuşurken görünce onlara doğru yaklaştım. ''Babamlar nerede?''

Annem bana döndü. ''Bahçeye çıktılar.''

Başımı salladım. Her ne kadar onların yanına gitmek istesemde iş hakkında konuştuklarını biliyordum. Bu yüzden Alex'in yanına oturmayı seçtim. 

Alex bana dönerek iyice süzdü beni. ''Çok büyümüşsün Alexis.''

Başımı utangaçlıkla salladığımda Amanda söze atladı. ''Eğitimlerini ihmal ediyor musun?'' 

Gözlerimi kaçırdım. Amanda melezlikle ilgili birkaç ders veriyordu bana. Gittiğinde ise sıkı sıkı tembihlemişti çalışmamı ama hiç çalışmamıştım. Açıkçası ya unutmuş ya da ertelemiştim. 

Amanda kaşlarını çatarak ''Çalışmıyorsun değil mi? Ah! Bu huyun nasılda annene çekmiş. '' diye yakındı kendi kendine.

Dudak büzerek Amanda'ya baktığımda en sevimli gülümsemelerimden birini yolladım ona. ''Sen çalıştırırsın teyzelerin bir tanesi.''

Amanda başını sallarken çocukça gülümsedim. Cebimde titreyen telefonumu elime aldım. Jessie'den bir mesaj gelmişti.

Andrea adlı cadı ile aranda neler oldu? Bütün okul bunu konuşuyor!!

Gözlerim şaşkınlıkla büyürken kızardığımı hissettiğim gibi ayağa kalktım. Annemin kaşlarını çatmış bana baktığını görünce masum bir şekilde '' Jessie mesaj atmış. Onlara gidebilir miyim?'' diye sordum.

Arkamdan Alex'in homurdanmasını işittim. ''Biz geldik. Sen nereye gidiyorsun?''

Amanda da Alex'i onaylarken ''Ders çalışacağız. Eğer ben yokken çalışmış olsaydın gidebilirdin.'' dedi.

Umut arayan gözlerle anneme bakarken annemin başını iki yana sallayıp elinden hiçbir şey gelmeyeceğini belirtince suratımı asıp salondan çıkarken ''Derse yarım saat sonra başlayacağız. Rahat bir şeyler giy. Bahçede!'' diye bağırdı Amanda Teyze.

Gözlerimi devirip merdivenlerden çıkarken mesaj yazmakla meşgüldum. 

 Önemli bir şey yok. Hatta ortada hiçbir şey yok. 

Odaya girdiğim gibi siyah eşofmanlarımı giydim. Saçlarımı da topladım. Saçlarımı toplamayı sevmiyordum ama derslerde beni rahatsız ediyorlardı.

Kapıdan çıkacakken yatağımın üzerindeki telefonumun ışığı yanıp söndü.

Herkes aranızda bir şeyler olduğundan bahsediyorlar Alexis.

Derin bir nefes aldım. Parmaklarımı telefonun ekranında gezdirdim.

Hiçbir şey yok diyorsam yoktur Jessie. Şimdi Amanda Teyze ile ders çalışacağım mesajlarına cevap veremem. Ve senden bir isteğim var Jes. Andrea'yi araştırır mısın?

Telefonu yatağın yanındaki komidinin üzerine koyduğum gibi odadan çıktım. Hızlıca merdivenlerden inip bahçeye açılan cam kapıyı açtığım gibi bana doğru gelen yumruktan zar zor sağa kayarak kurtuldum.

KANLI GÜL (DB 2)Where stories live. Discover now