Les 5.3: Bezweringen ~ Tarantallegra

129 6 173
                                    


Meneer Vandran zat rustig aan zijn bureau, te wachten tot de leerlingen zouden komen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Meneer Vandran zat rustig aan zijn bureau, te wachten tot de leerlingen zouden komen. Hij had weer zijn welbekende grijns op zijn gezicht en had best zin in de les. Een nieuwe spreuk zouden ze leren, eentje die Vandran soms maar al te grappig vond om te gebruiken. Vandran wachtte geduldig af tot dat alle leerlingen aanwezig waren, met hun toverstok natuurlijk bij. De tafels had hij aan de zijkant tegen de muur gezet met de stoelen erbij waardoor alle leerlingen in een halve cirkel voor hem moesten staan. Vandran stond op en keek hen aan. Hij richtte zijn toverstok op een van de leerlingen en zei non verbaal *Tarantallegra*  waardoor de leerling begon te dansen. Sommige leerlingen begonnen te lachen, andere keken verbaasd op. "Finite," zei Vandran na even.

"Goedemorgen nieuwe heksen en tovenaars. Vandaag zullen we een nieuwe spreuk leren, zoals waarschijnlijk te verwachten is in mijn les. Tarantallegra! Zoals jullie net hebben gezien heb ik deze spreuk op mevrouw De Wit gebruikt," vertelde Vandran. Enkele leerlingen begonnen te praten, andere te lachen en het ene meisje werd erg stil. "Dit is een dansspreuk. Een erg leuke spreuk als je het mij vraagt. Vandaag zullen jullie deze oefenen in tweetallen! En daarna zullen jullie ook een verslag moeten maken en dat bij mij inleveren. Ik wens jullie allen alvast veel succes!" eindigde Vandran met zijn uitleg, waarna hij al enkele leerlingen tweetallen zag vormen.

Het huiswerk:
1. Wat is het effect van deze spreuk?
2. Welke kleur geeft deze spreuk?
3. Met wie heb je samengewerkt en hoe verliep de samenwerking? Lukte de spreuk goed of juist helemaal niet?
4. Wat is jouw mening van deze spreuk? Onderbouw je mening

Docent: Mr. Vandran ZweinsteinRPG

LessenWhere stories live. Discover now