12.2: Kruidenkunde ~ Lepelblad

46 2 0
                                    


Mevrouw Wyrm liep wat door de kas heen

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Mevrouw Wyrm liep wat door de kas heen. De potten stonden door elkaar, de planten lagen op de grond. Het wass een bende. Mevrouw Wyrm was  dan geen netjes persoon, toch wilde ze proberen alles goed te doen. Al was het lastig en lag meestal alles overhoop. Nog altijd zat er vogelpoep in haar haar, dat vanochtend erin gekomen was. Maar ze leek het niet te willen schoon te maken. Toen de leerlingen binnen kwamen hoorde ze enkele lachen of fluisteren vanwege dat, maar ze reageerde er niet op. Ze was te verstrooid.

Na even keek ze eindelijk om naar alle leerling. "Oi oi de les! Oh ja, welkom leerlingenn," zei ze wat onhandig maar glimlachte wel. "Vandaag gaan we het hebben over Lepelblad. Dit groeit in zoute moerassen of aan de kust van noord en west Europa. Europa... mooie plek," zei ze dromerig en werd even stil. "Mevrouw!! De les!" riep een meisje van Ravenklauw. De vrouw keek naar haar op. "Oi ja! Oeps! Dit kruid wordt gebruikt in verwarrings en verdwazingsdrank. Maar wat gaan we vandaag doen? Jullie mogen onderzoek doen en...," zei ze en zocht even om haar heen en vond na even een flesje in haar jaszak. "Degene die kan raden welke smaak dit kruid heeft wint een flesje verwarringsdrank," vertelde ze de leerlingen en ze konden aan de slag gaan met het verslag.

Het huiswerk:
1. Waar groeit dit kruid?
2. Hoe zit het eruit? (De stengels dun of dik, welke kleur, welke vorm, bladeren uiterlijk, bloemen uiterlijk)
3. In welke dranken wordt dit kruid gebruikt?
4. Hoe smaakt dit kruid?

Docent: Mevr. Wyrm ZweinsteinRPG

LessenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu