ᴄʀɴɪ ᴅᴀɴ

260 32 200
                                    

Hola amigos, stanje?

Prije svega se želim zahvaliti svima koji uopće ovo čitaju, lijepo je znati da ne pričam sama sa sobom

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Prije svega se želim zahvaliti svima koji uopće ovo čitaju, lijepo je znati da ne pričam sama sa sobom. 😂💛

Noćas i da hoću ne mogu spavat jer je moj divni štenac odlučio cvilit baš pod mojim prozorom.
Naravno, ja sam k'o i svaka dobra vlasnica otišla guglat šta da radim i nećete vjerovat kažu da ga samo pustim jer će prestat kad mu dosadi.
Aj dobro kad je tako.

~Nadam se da ste uspijeli preživjet ovaj grozan dan, jer nije da je petak trinaesti svake godine minimum dvaput, ali je.

Gdje god da živite vjerujem kako ste čuli neku od ovih babskih priča u nastavku, ako niste evo super prilike da povisite vaš IQ.

°Ne valja javljati se lovcu kad ide u lov - neće imati uspjeha. Moja prijateljica zvala tatu baš kad je nanišanio vuka. Logično, spisko joj je sve do 19. koljena.

°Ne valja preko djece prelaziti - neće narasti. Ko li je preko mene prelazio da mi je znat.

°Djetetu ne smijete govorit da je lijepo jer to znači da će bit ružno. MAMA, MAAAMA.. obilo joj se o glavu ono "ljepotice moja". Sad sam ista ćaća.

°Bebinu robu nikad ne smijete sušiti po mraku ili vjetru, inače će u nju ući babaroge ili vrag. Znala sam da oni rade na smjene.

°Mačke imaju dvije otrovne dlake, a pas čak tri. Ako imate sreće baš ćete na njih naletit i umrijet.

°Ne smiješ rezati nokte bebi prvih 40 dana, žene su noktiće prije bebama turpijale u brašnu. A šta ako i tamo spavaju babaroge?

°Prije nego postanete roditelji nabavite si prah od kornjačinog oklopa, on vam je najbolje sredstvo za uklonit uroke kod djece.

°Također, ne smijete šišat djecu prije prvog rođendana jer će postat lopovi. Roditelji naših političara su za sve krivi!

°Kucanjem drvo o drvo, najbolje tri puta, ćete spriječiti razočaranje. Nema mi ništa mrže nego kad neko u toku razgovora samo dođe i krene kuckat.

°Prelazak crne mačke preko puta donosi nesreću. "Ujmeoca isina iduva svetoga, amen" je najučikovitija metoda, neovisno o boji dlake kod tog malog vraga.

°Pronalaženje djeteline s četiri lista donosi sreću. Neka ju krenu prodavat po štandovima, slogan: "Kupite svoju sreću!"

°Kad bor preraste kuću onaj tko ga je zasadio umrijet će. Zanemarimo činjenicu da je taj bor zasadio vjerovatno netko u zrelijim godinama, i da boru treba pun kufer da izraste baš visok, taman dok osoba koja ga je sadila ne umre.

°Zaželite želju dok se otpuhuje maslačak. To će prizvat vile. Ili možda duhove.

°Zapaliti tri cigarete s jednom šibicom donosi lošu sreću. Eh da hoće netko izmislit upaljače. Ili oborit taj rekord.

°Ako zviždite po noći miševi će vam se izleć u kući. Ili ćete možda probudit susjede ko ja.

°Svrbi li vas lijevi dlan dobit ćete novac. Evo još uvijek čekam da se to obistini.

°Pretjerani smijeh, sutra plakanje. To se zove PMS.

°Ako u Francuskoj nagazite na pseći izmet s lijevom nogom to je velika sreća, no s desnom nogom to je nesreća. Jes mene briga kojom sam nogom ugazila, govno je govno.

°Prolazite li kraj groblja u Japanu, trebate uvući palac i prekriti ga ostalim prstima kako bi zaštitili svoje roditelje od smrti.

°Turci izbjegavaju žvakaće gume navečer, jer postoji vjerovanje kako se ona po noći pretvara u meso mrtvih ljudi. Ovo je jako čudno, jer ne znam odakle im takva ideja.

°U Ruandi žene izbjegavaju jesti kozje meso jer vjeruju kako će im od njega narasti brada i brkovi. Šta je žena bez brkova?

°Tri šestice su vražji broj. Tako da nije ni čudo što ga najviše volim.

°U Portugalu se vjeruje kako je zla kob hodati unatraške, jer tako učite vraga svojim putevima. A meni su govorili da to rastužuje Gospu.

°U Nizozemskoj se smatra nesrećom posuđivati sol susjedu. Jel' ulje okej?

°Snovi u novom ili tuđem krevetu će ti se obistinit. Ajmo sad svi kupiti novi krevet. Ili bar Dormeo nadmadrac, za ispnjene snova. *Not sponsored.*

°Crven mjesec znači vjetrovito vrijeme. Jesam li jedina koja nije vidila nikad crveni mjesec?

°Ako ti jašterica skoči na jeziku, neko laže na tebe; ako je s desne strane - onda je muško, a ako sa lijeve - žensko. Oh a ja misla da to znači da sam prehlađena. Moj život više nema smisla.

°Ako ti desno oko zaigra obradovaćeš se, a ako lijevo ožalostićeš se.

°Kad štucate netko vas spominje. Zadnjih dana sam baš popularna.

°Kad vas svrbi nos netko će vas naljutit. Nikako nemojte pomislit da možda imate alergiju na nešto.

°Crvene uši su znak da vas netko ogovara. Meni to nekako logičnije kad će te netko naljutit, ona para iz ušiju i to.

°Ako je neko krenuo negdje, pa se sjeti da je nešto zaboravio, ne valja se vraćati u kuću, jer se to tumači kao nepovoljan znak, tj. kao loša sreća.

°Pereš li kosu kad dobiješ mengu postat ćeś invalid. Zato slobodno paradirajte masne kose.

°Kada neko ide da uradi neki važan posao, prospe se voda za njim. Smatra se da će mu to biti uspješno. To je ono kad babe škrope auta prije vjenčanja k'o da idu na bojište.

°Ujutro ustati na lijevu nogu loš je znak i predskazuje neraspoloženje i svađu tog dana. Opravdanje za sve nas nadrkane.

°Vjerovanje je da svaka kuća ima po jednu zmiju, koja se zove „čuvarkuća" i koja veoma rijetko izlazi iz svoga boravišta. Opšte je vjerovanje da nije dobro da se ubije kućna zmija, jer će taj ko je ubije ili neko iz kuće umrijeti. Jedina čuvarkuća za koju ja znam je ona biljka što ju đuturumi koriste protiv uhobolje.

°Promaja/promaha/propuh uzročnik je svih bolesti na Balkanu. - Tihi ubica kome nitko ne može stati na kraj, najčešće vreba one koji tek operu kosu.

Ima toga još, čak i puno umobolnijeg, no voljela bih čuti i neka narodna vjerovanja za koja vi znate.~

Mole se svi koji vole nosit crno da ne prave oko toga tolike drame. Nitko ne misli da ste sektaši, izbite si to iz glave. Hvala!

Također, tagovala me plavemisli za ovo pa eto red je..

Neću nikog tagovat jer ne volim to, ali svi oni koji imaju random nek' urade

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Neću nikog tagovat jer ne volim to, ali svi oni koji imaju random nek' urade.

Gledate li crtiće? Jeste li praznovjerni?

Do idućeg puta, hakuna matata (:

Kako je lepo biti glupWhere stories live. Discover now