1.

30.6K 1.2K 185
                                    

-Egyenlőség. Amikor egy embert nem aszerint ítélünk el, hogy milyen a bőrszíne, vagy a szexualitása. Mindannyiunknak ugyan azok a jogaink etnikai származástól és egyéb ilyenektől függetlenül. Lehetsz fehér, barna, kissé sárgás vagy albínó, ezek csak bőrszínek, ami igazán fontos, az az, hogy milyen emberek vagyunk mélyen a szívünkben..ez az üzenete ennek a novellának-mondta a tanár, miközben az unott osztályt fürkészte. A fejemet megtámasztottam az öklömön és úgy néztem a kissé idős, már kopaszodó irodalom tanárunkat. Vagyis csak a helyettest, ugyanis az eddigi irodalom tanárnő felmondott és nem találtak új tanárt. Ezidáig. Hiszen ez az utolsó óra, amit nekünk tanít Mr.Peterson, szerencsére. Jó tanár, de az egész órát végig darálja és képes egy regényt leirattatni egy két oldalas történetről.

A várva várt csengő pár pillanat múlva félbeszakította Mr.Peterson prédikálását, aki egy halvány mosollyal elköszönt tőlünk és kiviharzott.

-Csak szerintem dinka a krapek?-nézett rám felvont szemöldökkel Amie. Válaszul csak nevetve megvontam a vállam, aztán a társaságában kimentem a teremből egyenesen az ebédlő irányába. Amie már két éve az én legjobb barátnőm. Benne megbízom és nagyon szeretem, általában mindent elmondunk egymásnak és segítünk a másiknak.

Az ebédlőbe beérve elvettük a furcsa színű levesünket, majd helyet foglaltunk az egyik asztalnál és beszélgetni kezdtünk az új irodalom tanárról.

-Állítólag fiatal férfi lesz, de vannak akik azt mondják, hogy öreg, kopasz és pedofil feje van. Valaki azt is mondta, hogy valószínűleg nő, vagy csak meleg, mert hosszú volt a haja-mesélte Amie, miközben a levesét kevergette a kanalával.

-Hát ennyi információból elég nehéz következtetni, de remélem, hogy nem lesz pedofil sem pedig kopasz. Mindig is megijedek, ha kopasz pasast látok-húztam el a szám és a nevető lányra néztem velem szemben.

-Halii miről megy a csevej? Csak nem az új tanárról?-csatlakozott hozzánk Olivia.

-Tulajdonképpen de-mondtam a rövid, fekete hajú lánynak.

-Hagyjátok a francba! Valami sörhasas, kopasz pasi jön. Elvileg ötvenegy éves, de olyan, mintha egy tízessel több lenne. Azt mondják, hogy elég kemény tanár és az egész anyagot benyalatja-kapkodta a fejét köztem és Amie között, aki csalódottan lebiggyesztette a száját.

-Ajj ne már. Miért nem lehet egy nő? Olyan nagy kérés ez?-szegezte a plafonra a tekintetét mi pedig Olivia-val felnevettünk.

-Sajnos ezek szerint kopasz-motyogtam, miközben az üvegem kupakjával szenvedtem. Mondtam már, hogy utálom őket? Sosem tudom őket lecsavarni.

-Basszus, most képzeljétek el, ahogy ott magyaráz nekünk az adott témáról...fujj már-fintorgott Olivia. Azt hiszem az új tanár mindannyiunk kedvét elrontotta az biztos.

📚📖📚

Másnap az iskola folyosóján rohanva igyekeztem a termünkhöz. Irodalom az első óránk és azt hiszem nem lenne jó benyomása rólam a tanárnak, ha egyből elkésnék. Szerencsére még nem volt bent, ezért nyugodtan sétáltam oda a helyünkhöz és leültem Amie mellé.

-Azt hittem, hogy nem jössz-jegyezte meg és kék szemeivel az arcomat vizslatta.

-Az a hülye busz késett-mondtam lihegve.

-Olyan szerencsések vagyunk, hogy miénk az első óra Mr.Sörhassal-fonta keresztbe a karját a mellkasa előtt, a hangjában tele szarkazmussal. Válasz helyett inkább elővettem a felszerelésem és a tolltartómban elkezdtem keresni a kedvenc tollam, de valószínűleg sikeresen otthon hagytam. Tipikus én.

Az ajtó nyitódására felkaptam a fejem és már felkészültem a pedofil bácsira, amikor egy magas férfi lépett be az osztályba. Szinte mindenki kérdőn és értetlenül nézett a többiekre, hogy mégis mi a franc van.

-Jajj ne!-mondtam talán kissé túl hangosan, ugyanis az előttünk ülő két fiú hátra fordult, aztán hangosan elkezdtek röhögni. 

-Nos üdvözöllek titeket, én Mr.Mendes vagyok az új irodalomtanár!-állt meg az asztala előtt és az osztályt fürkészte barna szemeivel. Ez nem jó. Nagyon nem. Inkább jött volna "Mr.Sörhas". Egyszer már volt helyes tanár a suliban, aki hét diáklányt is megfektetett, akik végül az összetört szívükkel elmondtak mindent a rendőrségnek. Azért mondtam, hogy jaj ne, mert félek, hogy megint ugyan az lesz a suliban és mindenki erről fog beszélni hetekig.

-Ha van kérdésetek nyugodtan tegyétek fel, hiszen a mai órát az ismerkedésnek szenteljük-mosolyodott el halványan. Szinte hallani lehetett, ahogy pár lány hangosan felsóhajt és valószínűleg már most az irodalom lett a kedvenc órájuk.

-Tanár úr, hogyhogy nem a sörhasas pedofil jött?-kérdezte az előttem ülő fiú. A tanár homloka ráncba szaladt és egy kis ideig csak csendben nézett maga elé. Vajon lefagyott, vagy hirtelen elaludt? Jó lenne, ha órán is elbambulna egy párszor.

-Hát ezt én nem igazán tudom. Valószínűleg csak egy pletyka volt azzal a céllal, hogy elijesszenek titeket a többiek, de én jöttem.-mutatott magára, az osztály fele pedig halkan felnevetett. Ebben most mi volt vicces? Most tényleg ennyire be akarnak nyalni az új tanárnak? Úgysem aszerint fog osztályozni, hogy mennyire bír. Remélhetőleg.

-Maga mindig is tanárnak készült?-tette fel a kérdést a hátsó padsorból egy lány.

-Dehogy! Kisgyerekként tűzöltó vagy szuperhős akartam lenni, de aztán anyukám nagyon sok könyvet olvasott és elmesélte a tartalmukat. Olyan nagy átéléssel mondta mindig, hogy én is ezt szerettem volna csinálni-válaszolta nevetve.

-Ez de aranyos-motyogta mellettem Amie, mire kissé meglepetten rákaptam a fejem. Pont tőle nem vártam ezt a reakciót.

-Nagyon sokat fog minket szivatni?-tette fel a kérdést az egyik srác, amin mindenki hangosan nevetni kezdett.

-Nem-válaszolta tömören Mr.Mendes. Mintha minden tanár ezt mondaná, de tényleg.

-Neked szimpi?-súgta oda Amie.

-Nem tudom-válaszoltam a fejemet ingatva. Nem kérdeztem vissza, mert látszott rajta, hogy neki igenis szimpatikus az új tanárunk. Én viszont ugyan úgy voltam, mint az összes többi tanárnál. Semleges. Nekem aztán mindegy, hogy ki az, úgyis csak az anyagot tanítja meg és kész. Iskolán kívül úgysem fogom látni soha.

MutualWhere stories live. Discover now