2.3 Slagroomgiechel met discodip

73 9 30
                                    

Aflevering 3: Slagroomgiechel met discodip
POV

Aflevering 3: Slagroomgiechel met discodipPOV

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Ik zweer.

De aliens komen snel.

Ik bedoel denk aan de seinen. Rare weersomstandigheden, want is het akelig warm in Nederland of is het akelig warm? En ideeën om robots steeds meer werk over te laten nemen. Al die oorlogen! De aliens zetten al die gedachtes in onze hoofden.

'Jake.'

Het duurt maar even voor ze weten hoe ze ons geheel onder invloed kunnen hebben. Dan gaan ze ons allemaal ontvoeren en in hun fabrieken laten werken als slaven. We worden één van hun vele koloniën die gekke alien plantages hebben. Dan groeien we blauwe bessen of zoiets. O, nee. Die bestaan al. Ik bedoel rare alien blauwe blessen die kunnen vuur spuwen. Zijn dat dan drakeneieren?

'Jake.'

En dan zal ik degene zijn die ze voor zijn. Die slimmer is. Dan ben ik de redder in nood.

'Jake!'

Ik schrik op uit mijn gedachtes en kijk naar Isabel die ongeduldig haar armen over elkaar heeft geslagen. Ze heeft haar blonde haren vastgemaakt in een lange vlecht dat losjes om haar rechterschouder hangt.

'Eén blaadje ligt op de grond,' zegt ze.

'Het is zomer!' reageer ik daar verschrikt op. 'De zomervakantie komt eraan! Wat doet de herfstvakantie hier dan!'

'Maart komt eraan, bedoel je!' Ze wappert het bruine ding vlak voor mijn gezicht en slaat me er een paar keer mee. Ik spuug het zand uit mijn mond. 'Geen aliens!'

'Wacht maar,' ik spuug nog op de grond voor extra effect, 'ik moet je zeker komen redden.'

Isabel heft haar wenkbrauwen op. Isa heeft trouwens echt mooie wenkbrauwen. Als ze meededen aan Holland's Next Top Wenkbrauwen hadden ze sowieso gewonnen. Jazz had echt mooie wenkbrauwen tot ik over die van Isabel begon. Toen begon ze ze te epileren. Ze zijn niet meer zo mooi nu. Meer van die basic gekke dunne wenkbrauwen die ze daarna weer intekent.

'Geen zorgen, Isa. Ik ben je redder in nood als de aliens komen.'

Ze geeft me de "je hoeft me niet te redden voor aliens die alien blauwe bessen plantages gaan plaatsen op onze planeet" blik. Oftewel, twee opgetrokken wenkbrauwen, rollende ogen en een zucht. Ze geeft me die verbazingwekkend vaak.

Waarna ik haar de "ugh kutkind" blik geef. Nou ja, eigenlijk zeg ik het ook hardop, maar ik doe er wel een licht boze blik bij.

Ze stuurt me een "kutterkind" blik terug. Isabel is er beter in dan ik: blikken verzenden. Ik doe mijn handen over mijn oren alsof ze met haar strenge blik echt in mijn oren schreeuwt. 'Rustig aan zeg, Isa!' Ze rolt met haar ogen en haalt een sigaret uit haar jaszak.

'Soms twijfel ik oprecht of je niet gewoon gek bent,' mompelt ze als ze haar Rolling Stones aansteker erbij pakt. Een seconde later legt ze het terug in haar zak en pakt ze al fronsend haar mobiel. Eerst gok ik dat het komt doordat Jazz haar iets stuurt over dat ik en Jazz weer eens ruzie hebben. Of op de weg zijn naar ruzie. Ik weet niet eens meer. Houd het soms niet eens meer bij.

Liegen duurt het langstWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu